https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/juli/2012-30-kvinder-iq-p.jpg
Selvudvikling

Kvinder vinder IQ testen

24. juli 2012
af Alive.dk
Der er nu ny forskning der giver kvinderne førertrøjen når det handler om intellegens og i IQ testen slår de mændene med et større potentiale for intellegens.

For første gang i 100 år er kvinders IQ nu større end mænds.

Igennem de sidste 100 år har mænd haft højere IQ end kvinder, men den tendens ser ud til at ændre sig nu. For første gang i IQ-testens 100 år lange historie, er det nemlig kvinderne, der er indehavere af de kvikkeste hjerneceller.

- I de sidste 100 år er IQ resultaterne for både mænd og kvinder steget, men kvindernes er steget hurtigere. Kompleksiteten i den moderne verden gør, at vores hjerner tilpasser sig og øger vores IQ, siger James Flynn, som er én af professorerne bag IQ-testen dailymail.co.uk.

James Flynn siger dog, at det kræver mere research at forklare den nye tendens.

Læs også:Er du konfliksky? - Find svaret her

Kvinder har større potentiale for intelligens

Kvindernes IQ har været så meget som fem point bagud, hvilket ifølge psykologer kunne tyde på genetiske forskelle, men den teori bliver nu gjort til skamme.
En mulig forklaring er, at kvinders liv er blevet mere krævende, da de skal multitaske mellem at passe en familie og udføre et job. En anden forklaring er, at kvinder har lidt større potentiale for intelligens end mænd, og først nu bliver klar over det.

IQ forskellen er minimal

Professoren samlede IQ-resultater fra lande i Vesteuropa og fra USA, Canada, New Zealand, Argentina og Estland. Disse viste, at i vestligt orienterede lande er forskellen i resultaterne mellem mænd og kvinder blevet minimal.

- Efterhånden som verden bliver mere kompleks, kræver det mere abstrakt tænkning, så folk er ved at tilpasse sig, siger Flynn.

I Australien var de kvindelige og mandlige IQ resultater næsten identiske. Men i New Zealand, Estland og Argentina scorede kvinderne marginalt flere point end mændene.

Læs også