https://imgix.femina.dk/media/7659b035488e466ca4b0120225ce173a.jpg
Selvudvikling

Vi kan selv påvirke det vi vil drømme om

10. oktober 2011
af Mitunivers.dk
Vi har stilt drømmetyder Majken Bøg 5 hurtige spørgsmål om drømmetydning.

Vi har stilt drømmetyder Majken Bøg 5 hurtige spørgsmål om drømmetydning.

Hvad er det mest hyppige at drømme?
- Det folk drømmer mest er at de falder, og så vågner de med et sæt. Forfølgelsesdrømme er også typiske. At man bliver forfulgt i en drøm er ofte fordi der er et perspektiv i ens liv, som man ikke vil se på.

Kan vi selv påvirke det vi drømmer om?
- Ja, f.eks. hvis du mediterer på det. Hvis du lukker øjnene og ser et billede for dig af den situation eller den person, du vil bede drømmen give dig indsigt i, og mediterer på det, sådan at du lader billedet vise sig 3 gange for dig og slipper det igen gennem en 10 minutter lang meditation, så kan der dukke en drøm op næste nat om netop det tema. Det har jeg oplevet øger chancen for at samarbejde med mine drømme om natten meget. Altså ikke noget lystbetonet, det skal være noget som går dig på i din dagligdag, noget der har relevans for din livskvalitet.

MAJKEN ANBEFALDER BØGER

Drømme, bevidsthed, selvudvikling af Birgit Boysen
Politikens bog om drømme

Læs også: 10 gode råd til dit parforhold

Hvad viser vores drømme?
- Drømme er et spejl på vores følelsesliv og de ubevidste tankemønstre vi gør os om vores hverdag. Drømmen kommer fra andre steder i vores hjerne, end dem vores dagsbevidsthed bruger. Vi bruger mest venstre halvdel, den logiske og sproglige i det daglige. Når vi drømmer bruger vi i høj grad den højre halvdel, som taler til os i billeder.

Læs også: Sex drømme og drømme sex

Hvordan tyder du drømme via din nettjeneste?
- Når jeg tyder en drøm, læser jeg beskrivelsen af drømmen i en mail fra klienten, og så sætter jeg mig stille og laver en meditationsøvelse, hvor jeg ser nogle af de billeder som blev beskrevet i drømmen. Og bagefter lader jeg gerne indtrykket arbejde i et døgns tid, før jeg taler i telefon med klienten, som havde drømmen. Arbejdet med drømmetydning er dejligt, fordi jeg kan hjælpe folk og det er altid så smukt med de gennembrud der sker, når klienten pludselig indser noget

Få dine drømme tydet her

Kan man selv lære at tyde sine drømme?
- Som udgangspunkt kræver en korrekt drømmetydning meget indsats og tålmodighed, for du skal øve dig meget og der er meget at lære om det.

- Der er nogle arketyper, det vil sige almenmenneskelige symboler, der som regel har samme betydning for folk, når de drømmer. De arketyper kan man jo godt tyde ud fra, men det er mest for sjovt, for når det kommer til stykket betyder symboler jo ikke ALTID det samme for os hver især. Vores måde at opleve verden på afhænger jo af kultur og opvækst. Men gå frisk til det, begynd med at skrive dine drømme ned straks du vågner og tyde dem ud fra nogle bøger og din egen inspiration og så kan du pludselig få nogle aha-oplevelser.

Læs også: Glade mennesker er du tykkeste

Læs også