https://imgix.femina.dk/media/800330d7a5af46c69467c24087e84615.jpg
Kærlighed og sex

Sådan tyder du dine sex drømme

4. februar 2013
af Terje Nordberg Tidenskvinder.dk
Vi har alle frække drømme og man vågner af og til op og ligner et kæmpe spørgsmålstegn, for hvad betyder det at man havde sex med eks'en eller kyssede med et familiemedlem? Find ud af hvad dine sex drømme betyder her.

Sigmund Freud, drømmetydningens far, ville have gnedet sig i hænderne over dine erotiske, våde drømme - og uden tvivl have tolket dem i retning af seksuelle længsler, sædsprøjt og multiorgasmer. I dag forholder man nok sig lidt mere nuanceret. Vi har alle frække drømme, men ikke alle er bevidste om dem. Hvorfor drømmer vi om sex? Noget videnskabeligt svar kender vi ikke, for hvorfor drømmer vi i det hele taget? Hjerneforskere, psykologer, spåmænd og kloge koner - alle mener noget forskelligt, men at vi drømmer - og at ikke så få af drømmene har seksuelle temaer - er hævet over al tvivl.

Billedgalleri: Sådan ser kvindens underliv ud

Den canadiske psykologiprofessor Antonio Zadra fra University of Montreal hævder, at cirka hver 10. drøm er af den mere liderlige slags, somme tider så livagtig, at tre procent af de adspurgte i hans undersøgelse om dette emne fik orgasme.

Hvor mange, som vågner i natten med strittende lem og våde læber, kan der selvfølgelig ikke sættes tal på, men i forhold til en undersøgelse foretaget i 1960'erne (der forskes nemlig ikke så meget på dette område), hvor det kom frem, at mænd havde dobbelt så mange våde drømme som kvinder, mener man at ligestillingen i høj grad har gjort sig gældende. Professor Zadra er ikke i tvivl om, at nutidige kvinder har lige så mange seksuelle drømme som mænd.

Se listen over hvad dine sex drømme betyder, på tidenskvinder.dk

Læs også