Kropsundersøgelse
Selvudvikling

Kropsundersøgelse: Så mange af os afskyr vores egen krop

26. juni 2017
af Charlotte Kobberøe Fink
Foto: Shutterstock
Nu VIL vi blive bedre til at se på os selv med kærlige øjne! En ny amerikansk kropsundersøgelse viser nemlig, hvor hårde vi kvinder indimellem er ved os selv. Se de tankevækkende resultater.

Vi er alt for hårde ved os selv, viser kropsundersøgelse

Hvordan har du det med din egen krop? Styrer forholdet til din krop dit liv? Og hvornår oplevede du første gang kritik af din krop? Dét er bare nogle af spørgsmålene i en stor kropsundersøgelse, som websitet refinery29 lavede blandt 1000 amerikanske kvinder.

Større accept af forskellige kroppe

Og lad os starte med en af de gode nyheder, vi ikke kan få hænderne ned over: 49 procent af de adspurgte kvinder siger, at de elsker deres krop! Vi tror på, at det øgede fokus på krops-positivisme har haft en god effekt – og 6 ud af ti kvinder er enige. De svarer nemlig, at der er langt mere accept af forskellige kropstyper i dag end for 10 år siden.

Desværre er det alligevel kun 1/3 der føler, at den krops-positive bevægelse repræsenterer kroppe som deres egen. Og det leder frem til de mere nedslående resultater i undersøgelsen.

LÆS OGSÅ: Se den rørende video: Nu VIL vi blive bedre til at tale pænt til os selv

Kropshad er styrende

For mens næsten halvdelen af de adspurgte kvinder er krops-glade, svarer 24 procent, at deres krop er noget, som de ”er ligeglade med”. Og så er der de sidste 26 procent: De tilkendegiver, at de decideret afskyr deres egen krop.

Og kropshadet sætter store begrænsninger i dagligdagen. 1/5 del af alle kvinderne i undersøgelsen siger, at der er ting, som de prøver at undgå på grund af deres kropsopfattelse. 74 procent går mindre på stranden. 39 procent shopper online i stedet for at gå i butikker, så de undgår at skulle prøve tøj i prøverum. Og 38 procent siger, at de sjældnere sex.

LÆS OGSÅ: 7 skønne hashtag-kampagner, der viser den kurvede kvindekrop uden filter

Vores egen værste kritiker

Langt størstedelen af kvinderne mener, at de sociale medier spiller ind i forhold til, hvordan de ser på deres egen krop. Men også ting som familie og venners meninger har meget at sige. Derfor er det også tankevækkende, når 65 procent af alle kvinderne svarer, at de kan huske, at nogle kritiserede deres krop første gang, allerede inden de fyldte 14 år. Som en af deltagerne i undersøgelsen citeres for at sige:

”Folk har kommenteret på min krop, så længe jeg kan huske. Det er trist, men det er ligesom med vejret: Nogle gange ved folk bare ikke, hvad de ellers skal tale om”.

Heldigvis tyder det på, at vi trods alt også er gode til at rose hinanden: 93 procent af kvinderne bruger positive ord til at beskrive andre almindelige kvinder. Men det tyder på, at vi kan lære noget af måden, vi taler til andre på: To ud af tre er enige i, at de er meget mere tilbøjelige til at give andre komplimenter end dem selv – og at de generelt er hårdere ved sig selv end ved andre.

Så: Skal vi ikke bare være enige om, at vi vil prøve at være lidt mere kærlige over for os selv fremover?

Læs hele kropsundersøgelsen her

Læs også