Katrine Krøjby
Selvudvikling

Katrine Krøjby - ”Der er sgu da ikke nogen, der gider følge med i en tyk piges liv”

7. juni 2012
af Isabella Hindkjær Redigeret af Charlotte Hallbæck
Foto: Privat
... sådan lød den klare melding fra en læser, da modebloggeren Katrine Krøjby gik fra størrelse 34 til 38. Den 21-årige pige fik bunker af grove mails, hver gang hun lagde et nyt billede af sig selv på bloggen. Læs her, hvordan det påvirked Katrine Krøjby

Delete, delete, delete. Katrine Krøjby er som blogger vant til at bruge papirkurven på sin computer til de særlig grove kommentarer, der af og til dukker op, når man vælger at lægge sit liv til skue for andre på nettet. Men en dag da Katrine Krøjby åbnede sin computer, væltede de ubehagelige indlæg pludselig ind. Og alle kommentarer handlede om det samme. En læser havde spottet, at den 21-årige højskoleelev havde taget adskillige kilo på, og pludselig var der mange, der skulle påpege Katrine Krøjby og hendes nye størrelse.

"Hvordan har du det med, at du har taget så meget på?"; "Er du ikke blevet lidt chubby ... er du gravid?"; "Går du ikke op i din egen krop og dit velvære længere?", lød det blandt andet i de mange mails fra læserne til Katrine Krøjby.

Og jo, Katrine Krøjby har taget på, siden hun begyndte at blogge om mode for tre år siden. Men hun havde aldrig syntes, det var nødvendigt at nævne på bloggen.

Mor og datter: Sådan har vi det med vores krop

- Det er ingen hemmelighed, at jeg har taget på - det kan alle jo se. Men det kom meget bag på mig, at mine læsere begyndte at kommentere det, og især at de gjorde det på en virkelig grov måde. Jeg fik sågar en kommentar, hvor der stod: "Der er sgu da ingen, der gider følge med i en tyk piges liv", siger Katrine Krøjby. Selv om hun har taget på, føler hun sig på ingen måde tyk. Med sine 174 centimeter og 65 kilo er hun tværtimod langt mere tilfreds med sin vægt nu, end hun var, da hun vejede 52 kilo og kæmpede for at kunne passe en størrelse 34.

Skoene kan man jo skifte ...
Men selv om Katrine Krøjby havde det fint med sin vægt, kom hun i dårligt humør, når hun åbnede sin mail og så, at endnu en læser havde skrevet noget grimt om hendes krop.

- Selv om jeg godt véd, det er dem, der er noget galt med, bliver man alligevel vildt ked af det, når man får sådan nogle kommentarer, siger Katrine Krøjby.

I nogle uger fortsatte Katrine Krøjby med at ignorere alle grove kommentarer. Men en dag læste hun et indlæg på en anden blog, den svenske Blondinbella, der også har oplevet, at hendes læsere har været mest interesserede i at diskutere hendes krop. Den svenske pige havde derfor lagt et billede ud, hvor hun stod i sin bikini, og en tekst, hvor hun skrev, at hun var vild med sine kvindelige former.

Sådan har I det med jeres krop - læs kommentarerne her

- Til hende havde de også bare skrevet: "Hvor er du fed, og hvordan kan du overhovedet stå i bikini?" Så tænkte jeg, at nu måtte det simpelt hen stoppe. Det er så trist, at der er så mange mennesker, som har et helt forskruet syn på kvindekroppen. Er de slet ikke klar over, at det er helt normalt at være en størrelse 38 - og at det også er normalt at være en størrelse 40 og 42? Jeg ville bruge min stemme til at råbe op: Kære venner, der er noget i vejen med den måde, I ser på kvindekroppen på!", siger Katrine Krøjby.

100 kommentarer og en cupcake
Derfor skrev Katrine Krøjby et indlæg på bloggen om, hvor godt hun havde det med sin krop og sin vægt, og hun svarede på mange af de hårde spørgsmål, som hun var blevet stillet. Pludselig var bloggens besøgstal højere end nogensinde før, samtidig med at Katrine Krøjby fik over 100 kommentarer på sit indlæg. Og de var næsten alle sammen positive.

- Folk skrev enten: "Hvor har du ret", eller: "Gud, jeg havde slet ikke tænkt på, at det jo er helt normalt at være en størrelse 38". Personligt har jeg det helt vildt godt med, at jeg fik givet min mening til kende. Jeg føler virkelig, at jeg har gjort en god gerning.

Om Katrine Krøjby

21 år.
Studerende

Har igennem tre år drevet bloggen Trés Chic Clique på katrinekrojby.dk

Vejede 52 kilo, da hun startede bloggen, og vejer i dag ca. 65. Gik fra størrelse 34 til 38

Læs også