Karla, 11 år
Selvudvikling

Karla, 11 år: "Jeg ved godt, at dem der driller, har det svært med sig selv, men jeg bliver alligevel ked af det"

22. juli 2019
af Michelle Løvstrup Thejls og Josefine Gammelgaard
Foto: Marie Hald
Den unge generation får konstant at vide, at de har alle muligheder, og alligevel føler de sig ikke altid tilpas. Her kan du møde 11-årige Karla, der fortæller, hvordan det er at være ung i 2019.

Karla Lambert elsker at spille fodbold og være sammen med sine veninder. Hun har det godt i skolen, men hun synes, der er for meget drilleri.

Er du glad for at gå i skole? – Ja, Det går godt. Vi har lige fået nye klasser i skolen, og det er dejligt, for tidligere var der meget uro, og mange, der blev drillet og mobbet. Der var mange dårlige dage. – Hvordan drillede de? De drillede meget med ens tøj, og hvordan man ser ud. Der var altid noget, som ikke var pænt. For eksempel havde jeg de her bukser på, hvor nogen sagde: ej, rød og blå passer slet ikke sammen, hvordan kan du lide de bukser! Blev du så ked af det? – Lidt, men ikke så meget, for mine veninder havde sagt, de var flotte. Det hjælper mig. Hvis mine veninder ikke havde sagt, bukserne var pæne, havde jeg tænkt, om alle synes, mit tøj er grimt. Det fylder meget, om folk kan lide ens tøj, fordi man prøver at gøre sig pæn. Hvis de ikke kan lide det, bliver man en smule ked af det, fordi der er ikke nogen, der har brug for at vide: ej, hvor er du grim i dag. Siger de det? – Ja. Men det sker ikke så tit nu som i den gamle klasse. De kunne finde på at sige: ej, har du set hende, hvor er hun tyk. Hun går kun i de bukser for at skjule sine tykke ben. Jeg ved godt, at jeg ikke er tyk, og at dem, der driller, har det svært med sig selv, men jeg bliver alligevel ked af det. Snakker I meget om at være tyk eller tynd? – Lidt. Der er en pigegruppe, der siger: grunden til, jeg er så tynd, er, at jeg ikke spiser særligt meget. Der er også mange, der spørger: ej hvad vejer du? Det er de meget tynde og spinkle piger, der bare vejer ingenting, som spørger. Og nogle vejer jo mere, men man kan godt få lyst til at svare, at man kun vejer 30. Er det fordi, de synes, det er sejt at veje lidt? – Ja. Hvad synes du om det? – Det er lidt nederen, at det er sejt. Tænker I meget over, hvad I spiser? – Man skal spise sundt, men det er kedeligt kun at spise salat. Nu har jeg jo ikke Instagram, men hvis man skal tage Instagram-billeder, må man ikke tage det af Mac Donalds, fordi det er usundt.
Bruger I mange sociale medier? – Jeg har Snapchat og TikTok, som er sådan en app, hvor man kan sætte en sang på og lave en video, hvor man danser og lave mundbevægelser til. Det er ret sjovt. Er det vigtigt at få likes på de videoer? – Man vil gerne have mange likes, men det fylder ikke allermest. Med likes ved man, at folk godt kan lide det, man laver, og at så føler man sig også lidt god. Hvis jeg har nul likes, kan jeg lige så godt slette videoen. På en måde er jeg ligeglad med, hvad andre tænker, men alligevel ikke. Er du bange for, nogen tænker noget dårligt, hvis du ikke får likes? – På en måde er jeg lidt bange for, at der er andre folk, der sidder og ser, hvad jeg har lavet, og taler dårligt om det bag min ryg, fordi så kan jeg jo godt blive lidt ked af det over, at de måske ikke så godt kan lide det. Er det sket? – Det er ikke sket at nogen har sagt noget, men nogen har siddet tæt på mig og har set en af mine Tik Toks og siddet og grint af mig og peget på mig. Det var irriterende, men ellers ikke rigtigt noget. Blev du ked af det? – En lille smule, men alligevel ikke, fordi jeg kunne ikke rigtigt se, hvorfor jeg skulle blive ked af det, men alligevel blev jeg lidt ked af det. Jeg gik bare væk, for jeg kunne lige så godt bare lade være med at være der, hvis de skulle være sådan. Bruger du kun Tik Tok og Snapchat så? – Jeg ser også YouTube. Jeg elsker at se Tina Maria, fordi hun altid ser så glad ud. Tænker du nogensinde: gid det var mig? – Ja, det tænker jeg faktisk rigtig meget på. Jeg ville bare så gerne være som hende, fordi det ser bare ud som om, hun har det mega grineren hele tiden. Hun er bare så glad i alle hendes videoer, hun udstråler et eller andet, som gør mig rigtig glad. Karla Lambert, 11 år, går i 4. klasse og bor i Brønshøj med sine forældre, lillebror og bonus-storesøster. LÆS OGSÅ:

Fiona, 14 år: ”En gang ønskede jeg altid at blive tynd, når jeg fandt en firkløver”

Helene, 16 år: ”Det er hårdt skulle leve op til kravene”

Mathilde, 20 år: ”Jeg føler, jeg hele tiden skal noget”

Sabina, 20 år: ”Jeg får tit at vide, at jeg er for hård mod mig selv”

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også