Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Selvudvikling

Julie Berthelsen: "Men jeg var ikke et sekund i tvivl ..."

24. september 2019
af Britta Bjerre
foto: Nellie Møberg
”Jeg var chokeret over, at jeg blev så fascineret af Minik. Han var 23, jeg var 29. Lige dér i 20’erne virker den aldersforskel stor”. Sådan husker sangerinden Julie Berthelsen tilbage på sin første date med manden, hun her i sommer endelig blev gift med - 11 år og to børn senere.

SØNDAG har mødt Julie Bertehlsen

Julie Berthelsen selv kalder sin sommer i år for ”ret vild”.

Der er da også sket en hel del for den dansk-grønlandske sangerinde. I maj lod hun høre fra sig med ny musik og udsendte en single. I juni fyldte hun 40. I juli blev hun gift. Og ud over at hun inden da og for første gang i sit liv havde ladet sig klippe helt korthåret, stod hun også i sin brudekjole og vejede 15 kilo mindre, end hun gjorde for et år siden, da hun sagde ja til sit livs kærlighed, håndboldspilleren Minik Dahl Høegh.

Den første date

Julie og hendes mand har kendt hinanden i 11 år, og de har to børn sammen. Men hun husker stadig deres første date, og hvordan hun reagerede efter den date, der kom til at vare et helt døgn.

- Jeg var chokeret over, at jeg blev så fascineret af Minik. Han var så ung. Han var 23, jeg var 29, fortæller hun.

- Lige dér i 20’erne virker den aldersforskel stor. Jeg tror, det er noget andet, når man er oppe i 30’erne, begge to, eller 40’erne. Jeg tænkte i hvert fald over det. Og det gjorde Minik også, ved jeg.

LÆS OGSÅ: Anne Glad: Vi kan sagtens vente med at ...

Dér var han!

- Men efter det døgn, vi havde haft sammen, fortsætter hun, - var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg havde mødt manden i mit liv. Jeg vidste, det var ham, jeg ville have børn med. Alle mine instinkter sagde mig: Dér var han! Og samtidig var det jo bare: Oh, shit! For den situation havde jeg ikke lige regnet med at stå i.

Julie var single på det tidspunkt og havde været det et års tid, men hun ledte ikke efter en kæreste, ”og det gjorde Minik heller ikke”, tilføjer hun.

Men tre måneder senere flyttede de sammen. Og her, 11 år og to børn senere, er de altså blevet gift. Endelig, vil nogen måske mene.

– Vi har også joket med, at nu var vi helt sikre! Minik friede for to år siden. Vi kunne bare ikke nå det sidste år i forhold til planlægningen, så vi skubbede det til i år. Igennem årene har alle, og fra begge familier, presset på for at få os gift.

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaard om sit frieri: Jeg havde bare lyst til at råbe det ud til hele verden

Ville fri på skudår

- Jeg har også selv truet Minik lidt med, at jeg ville fri på skudår. Da har han altid helt alvorligt sagt: ”Er du ikke sød at lade være?” Det kunne jeg nu heller aldrig drømme om. Jeg drillede bare. Jeg har vidst hele tiden, at han gerne ville, og at det betød meget for ham, at det var ham, der friede. Det respekterede jeg selvfølgelig.

- For Minik var det noget med at vente, til han vel i virkeligheden følte sig voksen nok. I første omgang indebar det i hvert fald, at han i det mindste var fyldt 30. Men vi har altid, i alle de her år, haft masser af forelskelse og kærlighed. Og det føles ikke som 11 år. Vi kan nogle gange kigge på hinanden og tænke: Hvad f...? Er der virkelig gået så mange år? Det kan ikke passe!

LÆS OGSÅ: Cecilie Hother: Uden den cykeltur havde vi nok ikke mødt hinanden

Fælles familienavn

De glædede sig vildt meget til brylluppet, fortæller hun, og glædede sig til at kunne samle familie og venner fra nær og fjern og holde en stor fest.

- Så var der også noget utroligt romantisk i endelig at blive gift og få ”familienavnet”, tilføjer hun og forklarer:
- Børnene har i lang tid spurgt, hvorfor jeg ikke hed Dahl Høegh, som de tre andre gør. Det forklarede vi så. Men der er også en lidt gammeldags, romantisk side i mig, der gør, at jeg bare godt kan lide, at vi nu hedder det samme som familie.

- Jeg bruger stadig ”Julie Berthelsen” på job. Det er 17 års vane, der nok bliver svær at lave om. På min musik står der som altid bare ”Julie”. Men jeg hedder altså Julie Dahl Høegh nu.

LÆS OGSÅ: Cæcilie Norby: Jeg elsker mænd, men ...

Nyt album på vej

For tiden arbejder Julie på et nyt album, som hun faktisk har arbejdet med, lige siden hun fik Casper for syv år siden. I maj udsendte hun en single fra albummet. Snart udkommer single nummer to. Selve albummet ventes at være klart i starten af det nye år.

– Det er slet ikke det samme at udgive et album i dag som for 16 år siden, da jeg udgav mit debutalbum. Når man udgiver et album i dag, gør man det kun, fordi man ikke kan lade være. Det er ganske få artister i Danmark, der stadig kan sælge cd’er. Det er kun en lille håndfuld, og de gør det til gengæld rigtigt godt.

- Vi andre udgiver digitalt, og vi ved godt, at det ikke er der, vi tjener vores penge. Dem tjener vi ved at være ude at spille. Men vi skal jo gerne have vores musik frem, og selv om jeg er så etableret, som jeg er, synes jeg da stadigvæk, jeg skal kæmpe hårdt for at få mine sange i radioen og på tv og ud, så folk ved, at jeg stadig er her og har nogle historier at fortælle med min musik, siger den 40-årige sangerinde.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også