Anne Glad
Selvudvikling

Anne Glad Wagner: Vi kan sagtens vente med at gå ud og spise en syv retters menu

8. oktober 2018
af Rikke Hast
foto: Heidi Maxmiling, makeup Mia Wahlin
Livstilsekspert Anne Glad er i løbet af det sidste år ikke alene blevet mor, hun er også blevet gift med kæresten Kim, så navnet er nu Anne Glad Wagner. Den lille familie får på trods af travlhed, hverdagen til at gå op i en højere enhed.

Anne Glad er glad. Sådan helt grund-glad. Det er der flere årsager til. Selvfølgelig de helt åbenlyse – at hun er blevet mor og er rimeligt nygift med Kim, som hun stadig er meget forelsket i. Men også fordi hendes liv, som det er lige nu, balancerer fint på alle vigtige parametre.

For nogle år tilbage sagde Anne sit direktørjob i reklamebranchen op for at blive selvstændig. Og netop beslutningen om at blive selvstændig er den bedste gave, hun nogensinde har givet sig selv, erklærer hun. Den har givet hende fleksibilitet i hverdagen, og det at både hun og Kim, der er musiker, selv kan tilrettelægge deres arbejdsdage betyder alt i forhold til hverdagen som familie med et et-årigt barn.

-Den frihed, der er i at være selvstændig, kunne jeg ikke undvære. Det er en gave i forhold til vores søn Kaj. Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skulle have håndteret at komme tilbage fra barsel, hvis ikke jeg var selvstændig. Jeg ved godt, at folk har tænkt: Hold da op, hvordan kan hun stå foran et kamera seks uger efter sin fødsel. Det må da være lidt voldsomt. Men det er gået fint. Jeg kan jo have Kim og Kaj med, når vi optager "Kender du typen" i f.eks. Jylland. Kaj er ret ligeglad med, hvor han er, når bare mor eller far er i nærheden, siger Anne, der også er vært på litteraturpodcasten "Bogselskabet" - også i DR-regi, og i øvrigt er en efterspurgt foredragsholder.

Anne Glad: Vi kunne også bare leje en Movieboks…

Kim og Anne mødtes for fire år siden. Historien om, hvordan de traf hinanden, er sjov, men den har også været fortalt før. Her kommer den igen - dog i en ultrakort version: Kim ser tilfældigt Anne sidde på en bænk i Botanisk Have i København. Hun ser sød ud, synes han, og sender hende kort efter en mail, hvori han spørger, om de skal mødes. Kim fanger Annes opmærksomhed and "The Rest is History", som man siger.

Kim er tretten år yngre end Anne. Og mht. aldersforskellen, så har de et to et meget sigende begreb, de kalder "Movieboks". Kort fortalt er det et ord, de bruger om de ord, som Anne med sine 46 år helt naturligt refererer til, men som Kim ikke kender, fordi han er noget yngre.

-Da vi lige havde lært hinanden at kende, og vi havde en af de der lange morgener, udbrød jeg noget i retning af: Åh…vi kunne da også bare leje en movieboks og blive i sengen hele dagen. Forundret udbrød han: Hvad i alverden er en movieboks. Moviebokse fandtes ikke, da han var teenager. Han aner heller ikke, hvem Joan Collins er. Til gengæld har han lært mig, hvem der var de sejeste boy bands i 1990’erne.

LÆS OGSÅ: Anne Glad om sine små bryster: De skal ikke laves større

Få dig en yngre mand

Anne var omkring 16 år, da hende mors tante trak hende til side og sagde: Hvad du end gør, så sørg for at få en yngre mand.

-Der skulle gå mange år, før jeg tog hendes råd til mig. Men jeg kunne jo allerede dengang godt se, at hendes veninder var en hær af glade enker og sygeplejersker. De havde alle mænd, der var gået bort tidligt, eller var ældre end de selv var. Og så kunne kvinderne rende der og passe på, at mændene ikke spiste alle kransekagerne, fordi de enten havde fået sukkersyge eller havde for højt kolesterol-tal. Min erfaring er, at det passer bedre med aldersforskel den anden vej rundt. For Kim er det helt naturligt både at lave mad og være en nærværende far samtidig med, at han hviler i det at være mand. Det, tror jeg, kendetegner mange mænd fra hans generation. Kønsroller er ikke noget issue for dem, de er vant til, at kvinder er stærke, og de synes, det er helt naturligt med en kvindelig chef eller statsminister.

Fødselsdag med surprise

Sidste år friede Kim til Anne. De ville egentlig gerne have holdt et kæmpebryllup med en fantastisk fest, men Annes graviditet udsatte den drøm.

– Vi skal nok holde en fest for vennerne, men vi skal lige sove igennem først. Alle sammen, lover Anne. Hun

har fødselsdag dagen efter Kim, og da Anne forslog, at når nu familien alligevel kom til fælles fødselsdagsbrunch hos dem på Annes fødselsdag, Kristi Himmelfartsdag, så kunne Kim og hun jo overraske alle med også at blive gift ved samme lejlighed. Det var en helt fin idé, syntes Kim, og han og Anne ville jo også gerne sikre hinanden nu, hvor de var blevet forældre.

-Så midt under brunchen fik vi besøg af en giftefoged fra Københavns Rådhus. Det var både fint og rørende, hun var nærværende og dygtig, siger Anne, der efterfølgende har taget Kims navn, så hun nu hedder Anne Glad Wagner.

– Vi er en familie, og vi vil gerne hedde det samme. Det var nemt kun at have to navne, men romantikken vandt over praktikken.

LÆS OGSÅ: Anne Glad: Jeg kan jo rigtig godt lide mænd

Kaj er en del af pakken

Nu vi taler om romantikken, så er jeg jo nødt til at spørge, om Anne og Kim får tid til at pleje sig selv og deres forhold nu, hvor de er blevet tre.

-Kaj er en del af pakken, og vi har fuldt fokus på ham lige nu, men Kim og jeg passer på med lige at huske at få kigget hinanden dybt i øjnene ind imellem, og lige nu er det bare vigtigere for os at ligge i ske end at komme ud og spise en syv retters menu. Det kan vi sagtens vente lidt med.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også