Selvudvikling

Har du haft en intens uge? Det hele stod i stjernerne

af Kathrine Graa 15. maj 2020
Foto: Shutterstock
Det har været et vildt år i stjernernes tegn, men denne uge topper med hele fire planeter i retrograd. Bliv klogere på en hektisk uges stjernebillede.

Du har ikke tilfældigvis skrevet til en eks i denne uge? Overvejet, om pandehår skal være dit nye look? Eller generelt haft en restløs energi, du ikke vidste, hvad du skulle gøre ved?

Vi får mange sjove idéer, når planeterne er i retrograd – det skyldes, at de omrokerer og tvinger os til at tage en pause, så det skal du ikke tænke for meget på - udover at du måske lige bør tænke dig en ekstra gang om, inden du gør noget drastisk.

Ikke en god periode for store beslutninger

Planeter i retrograd har fået et ret dårligt ry, hvilket er lidt synd, for de gør os ikke så meget. Planeterne går i retrograd on/off hele året igennem – godt nok i kortere og længere perioder, alt efter størrelsen, og hvor langt væk fra os planeten er.

Så det er ikke, fordi det dræber os, når det sker, men vi bør måske gentænke vores handlinger under dem. Og det er der intet nyt i.

- Retrograder er sjældent en god periode at tage de endelige beslutninger på. Venus retrograd, som vi har lige nu, er for eksempel ikke en god periode at beslutte, hvordan du skal indrette dit hjem, om du skal klippe pandehår, eller hvordan du skal slå op med din kæreste. Men det er en fin tid til at tænke over det og forhandle overvejelserne - men det er ikke her, du skal træffe den endelige beslutning, fortæller Amanda Schou, som er astrolog og kvinden bag Instagram-kontoen @maanemama.

- Der er mange af os, der ikke har for vane at stoppe op og reflektere. Vi vil bare gerne fortsætte i vores spor. Og det er derfor, retrograd kan virke grænseoverskridende: Der er jo ikke noget dårligt ved retrograderne, men de beder os bare om at revurdere vores forhold til ting.

                    

View this post on Instagram

VENUS RETROGRAD ::: i morgen går venus retrograd, og det betyder at de næste 40 dage er en særligt sårbar og dyb tid i alt hvad venus står for: det du elsker, det du føler har værdi i dit liv. - Now, det betyder ikke at alle nu går fra hinanden og/eller har make-up sex med deres crazy ex’es, selvom det ville være et classic scenarie, bare så I ved det Det betyder derimod, at den næste måneds tid eller halvanden er en oplagt tid til at revurdere, hvilke relationelle strukturer, der fungerer godt for dig, og hvorfor og hvordan du tillægger dem værdi. Jeg har eksempelvis noget med grænser i mine relationer: jeg er sindssygt god til at blive på egen banehalvdel og gør meget for at etablere en fælles forståelse af, hvor vi hver især hører hjemme. Men jeg vil bruge den her venus retro på at øve mig i også at mærke relationers dybde under grænserne. Simpelthen huske på, at hvis jeg overidentificerer mig med et positivt skill (evnen til grænser) så bliver det bare endnu et egotrip right!? - Venus går retrograd i tvillingens tegn, og det betyder at det er en særligt flirty og let-til-tås kærlighedsenergi, som vi nu bliver bedt om at pege indad for en tid. Jeg kan virkelig anbefale solo-dates i den her anledning: dét du virkelig gerne vil med din partner eller din drømmepartner, GØR DET MED DIG SELV. Tag i skoven eller i biffen eller på romantisk cykeltur. Gør dig lækker og smuk og veltipas og treat yo self. Det behøver ikke nødvendigvis at være drøn sanseligt, det er ikke tvillingens gear vel, men lad det være legende og sjovt og festligt. - Venus retrograd er også en god tid til at få nye ideer om emner som kærlighed, meningsfulde relationer, ejerskab. Giv dig selv den her periode til at stille spørgsmål ved hvor du gerne vil give slip, hvor du er villig til at afgive noget. Brug den her tid på primært at spørge dig selv til råds om all things venusian, for hvis du bruger tiden på at group chatte med alle vennerne om din søde fling på tinder, eller om hvor træt du er af at alle i lejligheden arbejder hjemme, så misser du den her intense retrogradstemings dybeste potentiale: nye indsigter, serveret af kosmos direkte ind i dit hjerte

A post shared by Månemama - Amanda Schou (@maanemama) on

 

Vil du vide mere? Læs dit horoskop her!

Med det sagt, skal vi så ikke kigge dybere ned på planeternes placering i denne uge? Det er lidt dramatisk:

Venus

Venus gik i retrograd 13. maj og fortsætter indtil 25. juni med en længde på 40 dage. Denne Venus retrograd er i Tvillingens tegn, hvilket betyder at retrograden vil påvirke kommunikation mellem relationer.

- I Venus retrograd bør man genoverveje alle de ting, der handler om kærlighedsrelationer og alt, der har værdi for os. Da det er det, Venus står for: Kærlighed og penge. Det er det, der er på programmet i de næste 40 dage. Det er der mange af os, der ikke er gearet til at overveje og så er det man ender med at gøre “dumme” ting som for eksempel at ringe til en eks eller klippe pandehår, fordi man virkelig føler, man bør gøre noget. Der er en rastløs energi, fordi man ikke kan finde ud af at tage den her pause til at revurdere og kigge indad, siger Amanda Schou.

- Den her Venus retrograd er i Tvillingens tegn, så den handler især om, hvordan man kommunikerer i sine relationer – så her skal man være lidt ekstra opmærksom. Venus i Tvillingen er meget flirty, og når den går retrograd, skal vi tage den flirty energi og vende den indad og bruge energien til at genoverveje relationer, og hvordan man sætter grænser – alle de ting, vi hele tiden overvejer og kan blive bedre til i relationer.

LÆS OGSÅ: Fuldmåne: Bliver du påvirket?

Saturn

Saturn gik i retrograd 11. maj og fortsætter indtil 29. september med en længde på 142 dage. Saturn er langt fra os, så retrograden er meget langsom og vil derfor ikke betyde så meget for det private, men vil derimod påvirke det kollektive fællesskab.

- Saturn går retrograd i Vandmandens tegn og bevæger sig videre ind i Stenbukken. Vandmandens tegn handler om fællesskaber, mens Saturn handler om at sætte grænser og regler for, hvordan vi er i verden. Så når Saturn er i Vandmanden, bør man under retrograden genoverveje, hvordan vi er i fællesskaber.

- Og det er jo meget sjovt, hvis man kigger på vores situation i verden lige nu med krisen og genåbningen: Det handler jo om, hvordan vi kan indgå i nye fællesskaber.

LÆS OGSÅ: Coronavirus opfylder astrologiens forudsigelser perfekt

Jupiter

Jupiter gik i retrograd 14. maj og fortsætter indtil 12. september med en længde på 121 dage. Ligesom Saturn er Jupiters retrograd langvarig – og vil ikke påvirke vores private liv for meget.

- Jupiter handler om overflod, og der hvor den står i dit "chart", vil du have behov for at “go big” - mere vil have mere. Så når den går i retrograd, skal du genoverveje eller revurdere, hvordan du lige gør det. Det er ikke, fordi det nødvendigvis er forkert, men du skal lige overveje, om det er holdbart. Er den måde du bruger penge på for eksempel den rigtige? Lige meget hvor den står, er det et udtryk for et område, hvor man er lidt ekstra.

- Nu sker det i Stenbukkens tegn, og det er handler meget om arbejde. Så hvis man har været virkelig glad for at arbejde, så bliver man lige bedt om at gentænke, hvordan man er en arbejdshest. Hvilke strukturer kører du med? Bør de gentænkes?

Hvad betyder det for dig?

Nu sidder du måske og tænker: “Det er fint nok, men hvad betyder det for mig?”

- Det er i virkeligheden en ekstremt potent tid, vi går ind i - især med Venus retrograd. Det betyder, at vi virkelig skal bruge tiden på at kigge indad. De store planter – Jupiter og Saturn – som står længere ude i vores planetbillede hærger over fællesskabet. Når de går i retrograd, så er deres aspekter ofte noget, der giver en kollektiv effekt, fortæller Amanda Schou.

- Så når det hele sker i samme uge, giver det en stemning af, at kosmos trækker i håndbremsen for dig. Det er som om kosmos siger: “Du troede, du kunne fortsætte i samme gear, men det kan du ikke”. Og hvis man kigger på vores omgivelser, så begynder samfundet jo at åbne sig op stille og roligt nu. Så vi skal måske ikke lige springe ud i normalen med det samme. Vi skal lige ned i gear, tænke indad og genoverveje. 

Så konklusionen på denne dramatiske uge i astrologien? 

- “Don’t jump to conclusions” - det er en god overskrift for denne tid, afslutter Amanda Schou.

Vil du vide mere om astrologi, kan du følge Amanda på Instagram under kontoen @maanemama. Ellers anbefaler femina appen Co-Star.

 

Om Amanda Schou 

Amanda Schou arbejder med astrologi, ayurvedisk vejledning og tarot. Hun har desuden brevkassepodcasten ‘Hexetime’ og Instagram-kontoen @maanemama.