https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/juli/lykke-igen-igen-prim.jpg
Selvudvikling

Find lykken her!

12. juli 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Det er vel i bund og grund dén, vi alle sammen leder efter - lykken. Her den så, selve opskriften på den. Og det bedste er næsten, at den er lige rundt om hjørnet. Hos dig selv.

Er du også ved at være godt træt at høre dig selv brokke dig over hvad som helst og - især - dig selv?
Det kender vi godt her på redaktionen, for det bliver bare ikke mere irriterende, end når man ikke kan finde ud af at fuldføre de planer, man ellers havde lagt. Om det så er slankekuren, man brød på andendagen. Løberuten, der aldrig så skyggen af dine fodsåler. Jobbet, du ikke søgte og i hvert fald ikke fik eller kærligheden, der bare aldrig rigtig kom til dig. Og det eneste gode ved dét er, at du vidste det jo godt på forhånd: At du ikke ville lykkes, heller ikke denne gang.

Væk med selvmål og benspænd
Dét er faktisk en væsentlig del af dit problem. At du sidder fast i gamle mønstre og indgroede forventninger til dig selv om ikke at være god nok og ikke at kunne komme i mål. Dét siger i hvert fald psykoterapeut Christina List, der oven i købet har skrevet bogen med det lovende navn 'Opskriften på lykke', som inspiration til, hvordan du kan tage ansvaret for dig eget liv og skabe dine egne succeser.
"Du skal slette dine gamle, ubrugelige overbevisninger, for de spænder ben for dig," siger hun.
"Man skal smide dem langt, langt væk og finde noget godt at erstatte dem med, som f.eks. nogle helt klart formulerede mål," råder Christina List os til.

Et mål uden deadline er bare en drøm
Og i bogen gi'r hun opskriften ret så enkelt og ligetil. Et mål er nemlig ikke bare et mål, hvor man f.eks. lige slynger "jeg skal tabe mig" eller "jeg kunne godt tænke mig at skrive en bog" ud! Det er så langt fra nok. Næ, målet skal være nøjagtigt og realistisk og kan lyde "jeg skal tabe mig 6 kilo inden den 1.september" eller " jeg vil skrive en bog, der handler om parforhold, og den skal være færdig til jul". Og når dét så er gjort, skal du nedskrive dine delmål, der skal handle om, hvordan du når i mål … løberuter og træningsprogrammer … eller kontakte forlag og formulere en disposition over din bog, eller hvad det nu er for et mål, du har planlagt. Samtidig hjælper dine delmål dig til at holde fast i din motivation, og du oplever succesen undervejs, fordi du hænger i endnu.

Klap dig selv på skulderen!
Undervejs i processen skal du løbende bekræfte dig selv, fortæller Christina List.
"Se på positive bekræftelser hver eneste dag og fortæl f.eks. dig selv, at du bliver mere og mere positiv, og at du selv har æren for det. Det kan lede dig til din egen lykke, også selvom det måske bare er en stille forandring," siger hun.
Man kan nemlig sagtens sige det, før man tror på det, lyder terapeutens råd. Og på den måde forsøge at bryde cirklen, der stopper din udvikling og holder dig fast i gamle vaner.
"For hvis du bliver ved med at gøre, som du altid har gjort, bliver du ved med at få, hvad du altid har fået."

Fælg med på Oestrogen og læs uddrag af 'Opskriften på lykke'!


Indsæt billede her
Billedtekst


[Overskrift]

[tekst]


"Testosteron til Oestrogen" bli'r man også lykkelig af!

Vil du med "På kendis- Cruise i Scientology"?


"Dræb svinehunden!" ... med Pernille Aalund.


Ordet er frit i debatten! Klik her!

Udkommer 21.augustChristina List (f. 1981) er uddannet i 2011

på Essentielt Institut i Aarhus som

Integrativ Psykoterapeut med speciale i

kriser, traumer og chok. Fungerer til daglig

som terapeut i både individuelle og

gruppesammenhænge for private og i

virksomheder. Er desuden foredragsholder.

Læs også