https://imgix.femina.dk/media/article/dorthekolloprimaer.jpg
Selvudvikling

Dorthe Kollo: Jeg fortryder mest mit ægteskab med Just

20. december 2014
af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen
Dorthe Kollo startede allerede karrieren som sangerinde, da hun var otte år gammel. I dag er hun 67 og aktuel med bogen "Jeg er her stadig". Her fortæller hun åbenhjertet om sit tredje ægteskab til SØNDAG.

Derfor forlod Sonja Oppenhagen Klaus Pagh. Læs SØNDAGs interview her.

Den største fortrydelse

Dorthe Kollo kan se tilbage på et begivenhedsrigt liv i en hård branche. Hun har fået to skønne døtre og har oplevet kærligheden på både godt og ondt. For 16 år siden afsluttede hun ægteskabet med Just Betzer og netop dét ægteskab er noget af det, hun fortryder allermest her i en alder af 67.

– Jeg bliver ved med at spekulere på, hvordan i alverden jeg kunne leve i fem år med en, der var så forkert for mig. Hvordan kunne jeg i den grad lade mig forblinde, siger hun til SØNDAG.

Mødet med Just

– På det tidspunkt var jeg midt i 40’erne og levede et godt, stabilt liv i Tyskland. Hun blev en dag inviteret med til en af Just Betzers fester.

– På et tidspunkt endte jeg så i en sofa sammen med værten. Han var rund, stærk og tryg. En meget charmerende mand, fyldt med livsglæde, og samtidig kunne han også være stille og sårbar.

Da hun kom hjem til Tyskland, bombarderede Just Betzer hende med opmærksomhed. Og virkningen udeblev ikke. Hun forelskede sig og besluttede at flytte over til ham i Hollywood sammen med sine døtre.

– Jeg har nok altid ladet følelserne styre mig og været villig til at lade mig vælte omkuld af mine forelskelser uden at tænke på, hvad der var rigtigt og forkert, indrømmer hun til SØNDAG.

Mette Blomsterberg om krise i ægteskabet: Det var to væmmelige år. Læs mere her

Viklet ind i et spind

Ægteskabet holdt nogle år, men Dorthe oplevede, at Just blev mere og mere humørsyg. Efter et skænderi fik hun endelig nok, pakkede sin dyne og hovedpude og flyttede ind hos nogle venner.

– Det var på tide, som hun siger.

Siden har hun gået til psykolog, blandt andet for at blive klogere på, hvorfor hun bed smerten i sig og igen og igen lod sig overtale til at blive i et elendigt ægteskab.

– Jeg følte jo, at han havde manipuleret mig i ét væk. Hvorfor fandt jeg mig i det?

Måske fordi han, hver eneste gang jeg antydede, at jeg ikke kunne mere, faldt på knæ og tiggede mig om at blive. Det var et spind, jeg lod mig vikle ind i.

Jette Torp ville skilles, men blev det ikke. Læs interviewet på søndag.dk

Genvandt råstyrken

Efter bruddet tog det hende lang tid at komme sig, for hun havde en stor lede ved det, hun havde været igennem.

– Det er nok den periode i mit liv, hvor jeg har været allermest ulykkelig. Men efterhånden genvandt jeg min råstyrke.

I et stykke tid bagefter var hun godt og grundigt brændt og ville ikke have mere med mænd at gøre. Hun var færdig med at blive forelsket.

– Men det holdt nu ikke så længe, for så mødte jeg Heiner, siger hun til SØNDAG.

Læs også