Mette Blomsterberg - det var 2 væmmelige år
Selvudvikling

Mette Blomsterberg: Det var 2 væmmelige år

11. november 2013
af Britta Bjerre, redigeret af Trine Fisker
Det startede som en hæsblæsende forelskelse mellem Mette Blomsterberg og hendes mand Henrik Blomsterberg. Men for 6-7 år siden voksede problemerne sig over hovedet på dem. Her fortæller hun, hvordan det alligevel endte med, at kærligheden sejrede

Tre år før konditor Mette Blomsterberg åbnede sin cafe i Glyptoteket mødte hun Henrik Jæger, som nu også hedder Blomsterberg og er med i forretningen Blomsterbergs, hvor han står for salg og marketing.

Mette Blomsterberg og hendes mand kendte hinanden lidt i forvejen og løb så på hinanden en glad aften i byen i Helsingør omkring juletid 1992.

- Og vi blev simpelthen så totalt forelskede i hinanden. Så overdrevent forelskede, at det næsten var helt sygt. Inden da havde jeg været i et ni år langt forhold. Men da jeg mødte Henrik, mødte jeg en mand, der bare var så anderledes end nogen, jeg havde mødt før, fortæller Mette Blomsterberg til SØNDAG.

Du kan købe bøger af Mette Blomsterberg HER >>

Fik Mette Blomsterberg til at føle sig som en kvinde

Og ud over en vild forelskelse, så fik Henrik sin kommende hustru til at føle sig som en kvinde.

- Han er så meget mand og så galant, at det var, som om det først rigtigt gik op for mig, at jeg faktisk er en kvinde. Han lader ikke mig bestemme og styre alt. Han får mig til at føle, at måske skulle jeg bare blive glad og sige tak, når han siger: Hvor ser du dejlig ud i aften. Hvor jeg før var en drengepige, der typisk ville have reageret med et: Det skal du altså ikke sige. Jeg kan da godt se, at mit hår sidder åndssvagt. Henrik åbnede nogle døre i mig, som handler om at turde give sig hen og turde være lidt mere sårbar, siger Mette Blomsterberg om sit livs kærlighed.

Men ingen kærlighedshistorie uden en krise. Og således skete det også for Henrik og Mette Blomsterberg.

Galleri: Mette Blomsterberg

Artiklen fortsætter under galleriet

Der var travlt og der var børn

I dag kan de se tilbage på den krise der varede et par år og konstatere at kærligheden heldigvis sejrede.

- Men, helt banalt var vi kommet ud i, at vi glemte at kommunikere ordentligt med hinanden. Der var travlt, der var børn, og vi fik ikke forklaret, at når man var sur over et eller andet, var det måske i virkeligheden ikke, fordi man var sur, men fordi man var ked af det eller følte sig svigtet. Og skraldespanden mellem os voksede bare. Indimellem fik vi lige taget låget af og fik diskuteret nogle ting. Men skraldespanden blev bare hurtigere og hurtigere fuld igen, siger Mette Blomsterberg.

Når kærligheden så alligevel sejrede og Henrik og Mette Blomsterberg stadig er sammen den dag i dag handler det om netop kærligheden.

Tv-vært: Vi kalder det er arrangeret ægteskab. På søndag.dk fortæller hun, hvordan det hænger sammen

Vi ville virkelig hinanden

- At vi alligevel er, hvor vi er i dag, det er vi kun, fordi vi virkelig ville hinanden, ellers havde vi aldrig klaret det. Det var en hård og lang og indimellem væmmelig proces, der varede et par år. Og hvad er to år i virkeligheden i forhold til, at vi har kendt hinanden i snart 21 år, siger Mette Blomsterberg og tilføjer:

- Måske er jeg meget ærlig, måske er jeg bare meget naiv, men jeg tror, det er uundgåeligt, at de fleste ægteskaber havner dér på et eller andet tidspunkt, siger Mette Blomsterberg og indrømmer dog, at hun nok heller ikke er den letteste kvinde at være sammen med.

- Men jeg er heller ikke nogen nem kvinde. Det ved jeg godt. Jeg er jo meget: My way or the highway! Jeg har det umiddelbart bedst, hvis jeg kan få lov til at bestemme. Men det er netop det, jeg respekterer Henrik for, at han sætter foden ned en gang imellem og siger: Nu er det fandeme ikke dig, der bestemmer.

Vil du julehygge med Mette Blomsterberg? Vores hyggelige arrangement løber af stablen den 15. december 2015 fra kl. 16-18 på Havneholmen i København og der er stadig ledige pladser.

Læs også