https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/10/43/jette-torp/jette-torp-stor.jpg
Selvudvikling

Jette Torp: Jeg ville skilles – men blev det ikke

24. oktober 2013
af Britta Bjerre, Redigeret af Trine Fisker
Foto Runolfur Gudbjørnsson, All Over Press
Den 1. april fortalte Jette Torp sin mand, at hun ville skilles. Og nej, det var ikke en aprilsnar. Her fortæller hun, hvorfor hun endte med ikke at blive skilt og i stedet blive sammen med sin mand

Der skulle ikke engang gå to år efter sin skilsmisse, før sanger og entertaineren Jette Torp mødte kærligheden igen.

- Selv om det faktisk også er lidt irriterende at møde ham. For på det tidspunkt har jeg kun nået at være alene halvandet år. Det ville måske have været sundt at have haft lidt mere tid til at skabe sit eget. Men det er kærligheden jo ligeglad med. Og dér stod han. Og det føles bare rigtigt, siger hun.

Vild med Dans-dommer Anne Laxholm mødte sin nuværende mand da hun var 15 år. De mødtes naturligvis på dansegulvet. På søndag.dk fortæller hun, hvem der tog initiativet til den første dans - og ja, de danser stadig sammen.

Jeg vil skilles

Men lige så rigtigt som det føltes, dengang de mødte hinanden, lige så forkert føltes det for Jette Torp tidligere i år.

- 1. april i år kigger jeg på min mand og siger ordene: Jeg vil skilles. Han tror først, det er en aprilsnar. Det er det ikke. Jeg kan bare ikke holde det ud længere. Al den lykke, som det var at møde hinanden for ti år siden, var med årene blevet til et samliv, hvor arbejde og privatliv havde viklet sig helt ind i hinanden, så vi efterhånden næsten var blevet hinandens små managers. Og jeg kunne slet ikke hitte hoved eller hale i det, fortæller hun og fortsætter:

- Vi havde fået lavet et setup for os selv, som jeg overhovedet ikke trivedes i. Og det overskud, jeg ikke havde til at se mig ud af problemerne, fik mig til at føle, at jeg var nødt til at trække stikket og sige: Jeg vil skilles.

Vært på Aftenshowet om sit ægteskab: Vi kalder det et arrangeret ægteskab. Læs hvorfor på søndag.dk

Skal vi ikke prøve, om vi kan løse det

Men når Jette Torp og hendes mand alligevel ikke endte med at gå fra hinanden, så var det fordi Jette Torps mand ikke bare gik.

- Det, der så sker, er, at på trods af det, den besked gør ved Claus, evner han alligevel at tage mig i hånden og sige: Skal vi ikke prøve, om vi kan løse det her? Og det har vi så gjort. Og det gælder også helt praktisk, siger Jette Torp og forklarer:

- Claus har fået et kontor ude i byen, og vi prøver at dele tingene mere op rent arbejdsmæssigt og kalde noget for kærestetid og noget for arbejdstid. Jeg begyndte også at besøge en terapeut, og det har været rigtig, rigtig godt. Vi er nået dertil nu, at vi ved, at selvfølgelig skal vi blive gamle sammen, siger hun.

Rie Helmer - vært på Sporløs: De mange rejsedage har en pris. På søndag.dk fortæller hun, hvordan hun både er mor for sine børn og vært på Sporløs

Kærligheden fejlede ikke noget

For selv om Jette Torp trak skilsmisse-kortet, så skulle det vise sig, at deres kærlighed ikke fejlede noget.

- Kærligheden mellem os fejlede ikke noget. Men ja, jeg blev i tvivl undervejs. Jeg var for slået omkuld af, at jeg syntes, der var for meget, der ikke fungerede og stækkede det hele. Og på et tidspunkt tænkte jeg: Der er sgu nok ikke mere tilbage af den kærlighed. Men når man så får pakket tingene lidt ud, kan man pludselig se det hele på en anden måde, siger hun og fortsætter:

- Den gode lære, jeg har fået med mig og gerne vil bringe videre, er, at i stedet for at bryde det hele op og blive skilt, så sig, hvordan du har det. Det er ikke sikkert, du lige kan løse det, men derfor kan du godt sige det. Jeg fandt jo ud af, at jeg faktisk var i stand til at sætte ord på, og at vi også kunne finde ud af at gå ind og gøre noget ved det. For måske er det ikke kærligheden, der fejler noget, men omstændighederne omkring kærligheden, det er galt med. Det er pokkers ærgerligt bare at smide det væk, når man kan mærke, at ens hjerte stadig hamrer for det menneske, man er ved at forlade. Ærgerligt og dumt, konstaterer hun.

Læs også