Selvudvikling

Rie Helmer om at være vært på Sporløs: De mange rejsedage har en pris

af Redigeret af Trine Fisker 20. januar 2013
foto Birger Storm og All Over Press
Selv om Rie Helmer måske er ude at rejse med jobbet som vært på Sporløs, når tingene spidser til, så synes hun alligevel, at hun har fået det hun ønsker

Med jobbet som vært på Sporløs følger der mange rejsedage, hvor hun sammen med hele holdet er ude i verden og lede efter familier til deltagerne i programmet. Og de mange rejsedage, hvor hun, hvor hun er væk fra familien derhjemme, har selvfølgelig en pris.

- Der kan ske alt muligt, lige fra alvorlig sygdom, til at en veninde er ked af det, fordi hendes mand har opført sig som en idiot, eller at teenagerens cykel er punkteret, og så regnede det fandeme også samme dag. Alle mulige situationer, hvor jeg gerne ville have været i nærheden og være kommet forbi med en småkage og et kram. Men nu sidder jeg måske et sted i verden, hvor der ikke engang er internetforbindelse, og der kan gå tre dage, før jeg hører, at nogen har haft brug for et kram. Det, at jeg ikke lige kan være der for folk, som jeg holder af, kan jeg godt synes er lidt hårdt, siger hun i et stort interview i SØNDAG.

LÆS MERE: Inden Sporløs var Rie Helmer vært på Aftenshowet. Her arbejdede hun sammen med Sisse Fisker, der ligesom Rie Helmer også har født. Og det var ikke en god oplevelse, lyder det fra Sisse Fisker, der hellere vil løbe 100 maratonløb end at føde. Hvorfor - få svaret her!

Det kører fint som det altid har gjort

Men når det er sagt, så er det meget beroligende for Rie Helmer at vide, at på trods af de mange rejsedage, så skal det nok fungere derhjemme, selv om hun er væk.

LÆS MERE: At være tv-vært er hårdt arbejde. Line Gertsen, der arbejder på DR nyhederne har lavet en benhård prioritering, så hun både har tid til børn og karriere. Læs her hvilke konsekvenser det har!

- Min datter Cecilie, der er 15, er halvdelen af tiden hos sin far, som bor lige rundt om hjørnet fra mig. Den anden halvdel er hun hjemme hos os, min mand og mig og hans to teenagebørn, når de er der. Og det kører fint, som det altid har gjort, siger hun og fortsætter:

- I virkeligheden har jeg fået alt, hvad jeg gerne vil have: På den ene side eventyret, og på den anden side det hjemlige. Jeg ville få spat af at rejse ud konstant, men også af bare at gå derhjemme, siger hun.

Har fuldt fokus på familie når jeg er hjemme

Fordelen ved jobbet som vært på Sporløs er at heller ikke svær at få øje på for Rie Helmer:

- Derfor synes jeg, jeg er heldig, at jeg er kommet til at lave noget, hvor mit arbejde får lov at fylde døgnets 24 timer og have mit fulde fokus, når jeg er af sted, og når jeg så er hjemme, er det familien og den del af mig, der får lov at fylde, siger hun.

Rie Helmer om at være vært på Sporløs: De mange rejsedage har en pris

I den nye række af Sporløs-programmer har Rie Helmer blandt andet været i Bangladesh sammen med Christina.
Her er hun til premieren på teaterkoncerten Hey Jude i Forum.
Inden Rie Helmer blev vært på Sporløs, var hun på Aftenshowet. Om hun vender tilbage ved hun ikke. -Men måske skal jeg arbejde bagved på redaktionen, men ikke have mit fjæs på skærmen hele tiden, siger Rie Helmer.
På Aftenshowet arbejdede hun blandt andet sammen med Mark Stokholm, der tidligere har været vært på TV 2 News.
Hun er gift medkonsulent Michael Føns, som hun har kendt i næsten 12 år, og som hun blev gift med i 2005. 
Rie Helmer har en datter på 15 år, og to ældre bonusbørn.
Om fremtiden: - Jeg tillader mig altså også at læne mig tilbage og sige: Men lige nu er jeg her og det er f...... fedt!!
Hun prøver at lade være med at tænke på fremtiden. - Indimellem flyver tanken da lige gennem hovedet: Hvor er jeg egentlig om ti år? Men jeg aner det ikke, siger Rie Helmer.