En kollage af billeder af Dorthe Kandi - eller Curvy_Kandi
Selvudvikling

Curvy Kandi: "Du ser godt og gammel ud!"

3. januar 2017
af Dorthe Kandi
Hvorfor handler det ALT for ofte om udseende, når kvinder får komplimenter?

”Hold op med at debattere, hvorvidt jeg ældes godt. Desværre sårer det mine følelser. Min krop er ikke ældet så godt, som jeg er. Rend os. Og ungdom og skønhed er ikke bedrifter.”

Sådan (nogenlunde) sagde Carrie Fischer efter kritik af hendes udseende i filmen ’The Force Awakens’.

Carrie Fischer, der var mest kendt som Prisesse Leia i Star Wars filmene fra slut 70’erne og var starten af 80erne døde for nylig, og jeg faldt over dette citat i nogle af de mange fine omtaler, der var af hende.

Jeg må indrømme, at jeg kun har set bidder af Star Wars-filmene, blandt andet de ikoniske scener med Carrie Fischer med frikadellefletninger og guld bikini. Men, hvis man læser hendes cv, kan man se en imponerende karriere.

Men det der slog mig ved citatet om at ældes godt eller smukt er, at det jo er noget, man gerne vil, ikke?

Jeg blev 48 år fredag 30. december.

Et par dage før sagde en sød kollega, at det fattede hun ikke. Hun troede første gang vi mødtes, at vi var jævnaldrene. Jeg er mere end 10 år ældre end hende. Jeg blev glad. Absolut glad. For selvom jeg synes, at alder bringer karakter til de fleste ansigter, så ligger det også dybt i mig, at det at se ung ud – eller i hvert fald yngre, end man er – er en god ting. En attråværdig ting. Men hvorfor?

Som Carrie Fischer siger, at er det at være ung eller skøn jo ikke en bedrift. Det er ikke et resultat, jeg har kæmpet for. Det er ikke noget, jeg kan eller bør være stolt af. For trods det, at jeg elsker gode cremer og lækre ansigtsbehandlinger, så er jeg sikker på, at mine forholdsvis få rynker mest skyldes mine gener. Og dem har jeg jo ingen indflydelse haft på.

Og selvom jeg så kunne takke mig selv for at holde op med at ryge for år tilbage, og lade være med at tabe mig, så mine kinder er rundere og glattere, end de ellers ville være, så er det jo en langt større bedrift, at skabe et godt liv for mine børn, være god ved andre mennesker og passe mit arbejde både med og til tilfredshed?

På den anden side, så synes jeg, det er virkelig dejligt at få et kompliment for at se godt ud. Men det er tankevækkende, hvor meget kvinder stadig måles og kommenteres på deres udseende.

Måske bliver det aldrig rigtig anderledes, måske har det altid været sådan. Men fremover vil jeg prøve at give komplimenter for både at se godt ud, men ikke mindst også for bedrifter. For de handlinger, som imponerer mig. Og dem er der heldigvis masser af, når jeg ser på de skønne kvinder (og mænd) omkring mig.

Følg Curvy Kandi på Instagram her.

Læs også: Kurver er ikke kun en trend

Læs også: Kurvede kvinder vil også have lækkert tøj!

Læs også: Kvinder bliver gamle. Mænd får karisma.

Læs også