https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/august/thygesenprim.jpg
Træning og kost

Kvinder bliver gamle, mænd får karisma

21. august 2014
af Annica Caroline Carlsen
Foto: Privat
Eller hva'? Vi lever i hvert fald længere og vil gerne føle, være og se yngre ud. Dét kan behandlinger med f.eks. Restylane hjælpe med. Direktør i PrimeTime Kommunikation, Anna Thygesen, har lagt sig under nålen og fået en større behandling med restylane. Læs med om alder, grænser og ”allergiske reaktioner”... og se før- og efterbilleder.

Hvorfor valgte du at få denne behandling?

"Jeg kunne se årene. Det kommer jo, sjovt nok, med alderen. Jeg har boet meget udlandet, og jeg har ikke altid været lige god, til at passe på solen. Det kan jeg se. Måske har nogle større tendens til rynker, end andre. Jeg har ingen ambitioner, om at se yngre ud, men friskere.

Hvor omfattende var behandlingen?

ANNA THYGESEN

Navn: Anna Thygesen
Alder: 49 år
Privat: Kæreste med journalisten Bill Rathje
Job: Direktør hos PrimeTime Kommunikation
By: København

"Jeg fik restylane omkring munden - fra hagen og nedefter. Fik gjort noget ved furrene ved næsen og ned mod overlæben. Jeg synes bare, jeg lignede en sur smiley. Jeg fik også behandlinger i panden. Normalt bruger man botox i panden, men jeg ville ikke have botox - det ser ikke fedt ud.

Jeg synes botoxbehandlinger kan give sådan et stenhårdt look, der hurtigt kan se unaturligt ud… forstenet. Og med de mange rynker jeg har, skal der også en del botox til. Det har hele tiden været planen, at folk ikke skulle kunne se, at jeg har fået lavet noget. Med botox bliver det meget tydeligt.

Har du fortalt folk i din omgangskreds om behandlingen med restylane?

"Ja, det har jeg. Både før og efter. Det er jo ikke sådan, at jeg bare plaprer løs. Men når man er flere kvinder sammen, synes jeg ofte snakken falder på emnet. Jeg kan også godt finde på at sige noget, for at provokere. Jeg har efterhånden mødt mange kvinder, der har fået restylane.

En af mine veninder var for eksempel hævet, og havde fået lidt karsprængninger - det er ret typisk efter sådan en behandling. Da hun blev spurgt til sit udseende begyndte hun at tale om 'en allergisk reaktion'. Så den har jeg selv brugt 'jeg har fået den der allergiske reaktion' siger jeg. Så bliver der grinet lidt indforstået. Mange kvinder ved efterhånden godt, hvad det handler om, når man ser sådan lidt rød og hævet ud".


Stiller samfundet - og kvinder selv højere krav til udseende?

"Hvem er samfundet og vi selv, egentlig? Jeg tror ikke, vi kan lade være med at lytte til alt, der bliver skrevet og vist i medierne. Når du åbner et dameblad, står der på den ene side, at du skal sætte dig selv fri. På den næste side, ser du alle modellerne, der ser knaldgodt ud. Dét bider jeg mærke i. Du kan lige så godt læse de her blade på en måde, der er mest konstruktiv for lige netop dig. Du kan læse dem, og tænke 'Ok, sådan vil jeg ikke leve mit liv'. Man kan jo godt stå ved sig selv, selvom man har fået lavet en behandling. Det skal jo ikke komme nogen til skade, at man ser godt ud. Vi må ikke se ud af helvedes til. Vi må ikke være for tynde. Men heller ikke for tykke. Vi skal helst være sådan gennemsnitlige. Men det er sgu da lidt kedeligt, synes jeg. Selvværd stammer ikke kun fra udseende - det handler også om meget andet.

Jeg synes for eksempel også det er problematisk, at folk ikke kan få arbejde, når de har rundet 60, samtidig med, at det er næsten umuligt at få pension, før vi er 70 år.

Hvad er det hårdeste, ved at blive ældre som kvinde i forhold til udseendet?

"For mit vedkommende, har det været mit ansigt. Jeg er i god form, jeg er ikke overvægtig og ret stærk fysisk. Næste år fylder jeg 50. Jeg kan selvfølgelig sagtens mærke, at jeg havde nemmere, ved at tabe mig, da jeg var yngre. Men ansigtet er det sted, jeg kan gøre mindst ved - og det er mest eksponeret. Når jeg ser billeder, bliver jeg meget opmærksom på det.

Erkendelsen er det svære. Her mener jeg alder - at det, ja, går den forkerte vej. Man har ikke livet for sig, som man havde før. Man tænker, at man må få det bedste ud af livet. 15 år er meget, når man er 20 år - men ikke når man snart er 50. Jeg lægger mest mærke til kvinder på 50-60 år, der ser godt ud - ikke dem der, der ser meget yngre ud, end de er - men ser godt ud. Det er fordi, jeg selv er der. Måske er det sådan en form for psykologisk kontrakt, jeg har lavet med mig selv".


Ældes mænd med større ynde, end kvinder?

"Haha - ja, det tror jeg. Kvinder bliver gamle og slidte. Mænd får karisma og livsvisdom. Det er vel bare sådan. Det er bare ikke noget, mænd synes om kvinder. Det er noget vi kvinder, synes om os selv. Når kvinder fylder 50 får de ikke lavet så meget ved deres udseende. De slapper mere af.

Men der hersker en underlig frygt, for at blive gammel blandt de unge. Ikke en frygt for at blive 70 - men for at blive 30. Det er lige som om, der er en særlig udtalt paniklader omkring udseendet hos kvinder, når de er et sted mellem 30-50 år.

Det sjove er, at vi bliver ældre og ældre. Samtidig vil vi gerne være yngre og yngre. Det med at få lavet kosmetiske behandlinger er også et show-off 'Se, hvad jeg har råd til'. Andre prøver at holde det hemmeligt - men de narrer sig selv og andre, synes jeg. Med tiden, tror jeg, de her behandlinger bliver mere normale og accepterede".


Du har tidligere fået lavet en Derma Oxygen behandling - nu behandlingen med restylane.
Er det noget, du har tænkt dig at fortsætte med?

"Jeg har været glad for det. Det virker, og folk siger 'hvor ser du frisk ud'. Det er da vildt rart. Jeg har taget for meget sol, da jeg var yngre. Så ja, jeg kunne godt finde på at få lavet flere behandlinger. Jeg holder øje med, hvad der er på markedet - men jeg hopper ikke bare med på det nyeste nye.

Jeg lytter til, hvad andre kvinder anbefaler. Gerne fra nogle jeg kender, der har nogle af de værdier, der ligger tæt på mine egne. Der er en masse bloggere og reality-stjerner, der er til salg, fordi de lever af at skabe PR for forskellige skønhedsprodukter. Men de er jo netop i lommen på de her firmaer. Det er klart, at man ikke lytter til dem - men dem, der selv har pungen fremme.

Hvis folk bagtalte dig, hvad tror du så de ville sige?

"Sikkert noget med 'Åh nej, er du nu også hoppet med på den vogn - og 'kan vi ikke bare se ud, som vi gør'? Generelt får jeg ikke meget kritik. Hvert fald ikke åbent. Jeg er meget direkte. Jeg kalder sgu en spade for en spade, og det signalerer jeg også. Jeg har et godt selvværd. Giver man kritik, får man det i nakken igen. Hvad folk bruger deres liv til - om de får for mange operationer, er jeg da ligeglad med. Selvfølgelig kan jeg da godt grine, hvis folk ser fuldstændig mærkelige

Men jeg er god, til at tackle sådan noget. Jeg har det svært med at kritisere folks personlige valg, men jeg synes man ser mange gøre det. For eksempel på Facebook. Du kan jo bare tage Pernille Aalunds reklamevideo, og se, hvad folk skrev af ting og sager. Men det er så nemt. Jeg tror man skal være lidt forsigtig - men jeg tror også, at kritikken rammer kvinder hårdere. Jeg er ligeglad, hvad folk siger om mig. Jeg er græsk katolsk. Så længe jeg ved, at jeg opfører mig ordenligt overfor andre. Det er også derfor jeg så åben. For eksempel omkring denne her behandling.

Hvad ville du svare til folk, der åbent kritiserede dig?

"Jeg er selv herre over mine beslutninger. Hvis man kan lave om på noget, så man ser bedre ud, hvorfor så ikke gøre det. Man kunne sige 'det er da heldigt for dig, at du ser så godt ud - og tillykke med det. Men måske ville jeg også provokere. Hvis jeg synes personen selv kunne trænge til en behandling, kunne jeg da godt finde på at sige det. Det er meget hypotetisk. Jeg ville nok se på personen og spørge; 'Har du ikke nogle børn du skal passe, noget arbejde, der kalder eller noget brød du skal bage?"

Du siger, at dit selvværd ikke fejler noget. Men giver det ikke netop bedre selvværd at få forskønnet sit udseende med restylane?

"Jeg mener ikke, at jeg får et dårligere selvværd uden. For mig at se, handler det mere om folk, der er svært overvægtige eller har alt for store bryster. Jeg siger ikke, at jeg ser bare knaldgodt ud. Men synes jeg som sådan, at det giver mig et bedre selvværd? Nej. Det er heller ikke det, det handler om for mig. Jeg får jo heller ikke et bedre selvværd af at købe et par sko til 3000 kroner eller et nyt køkken. Jeg synes mange danske kvinder ophøjer det her, til noget det ikke er.


Bliver man ikke hurtigt afhængig af forskønnende behandlinger?

"Det synes jeg nu ikke, jeg er blevet. Men man kan se det på nogle kvinder. De ligner nogle, der alle sammen kommer fra den samme Hollywood fabrik. De ser helt ens ud. Det er mærkeligt, når man ikke længere kan se, hvem folk er.

Hvor går grænsen?

"Jeg skal faktisk have opereret mine øvre øjenlåg. De hænger helt vildt. Selvom jeg står tidligt op, og er frisk, ligner jeg en, der er søvnig. Men jeg har vel grænser over alt - og så ingen alligevel. Jeg har ingen ambitioner, om at se yngre ud, men jeg vil ikke udelukke noget. Begrænsninger kan man altid sætte for sig selv. Det er bare ikke mig.


At "føle" sig som sin alder, er et argument nogle kvinder bruger, når de fortæller om ikke kirurgiske behandlinger. For eksempel med botox eller restylane. Det kan lyde som et forsøg på at forsvare behandlingen - men et vagt forsvar, hvis man skal være fræk.
Hvad tænker du om denne her udmelding?

"Jamen, så kunne folk jo nøjes med at tabe sig, eller komme i form. Det er mere til at have med at gøre, når folk bare er ærlige. Jeg kan godt genkende dét med at "føle" sig som det ene eller det andet - jeg tror det handler meget om kvinder i fyrrene".

Du har vel fået komplimenter efter behandlingen?

Ja, jeg har fået den del. Men der er ingen, der har spurgt mig direkte, om jeg har fået lavet noget. Så jeg siger bare tak.


Kan det ikke føles mærkeligt at få komplimenter, når det skyldes en behandling med restylane - lidt som at få en god karakter, for en stil man bare har skrevet af?

"Det ved jeg ikke. Jeg bliver jo ikke et bedre menneske af at få det gjort. Man kan sige, det er at snyde. Men jeg kan jo ikke gøre andet. Jeg ser jo ud, som jeg gør. Hvis det ikke er ok at få lavet behandlinger med restylane, botox eller hvad du nu har, så vurderer vi samtidig, at det naturlige altid er det pæneste. Men det passer jo ikke. I så fald; hvorfor er det så ok, at folk med stritører får dem opereret? Man skal jo ikke ligne et monster, før det er ok at gøre noget ved sit udseende.

Har du fået foretaget nogle kirurgiske indgreb?

"Nej".


Anna Thygesen har fået lavet sin behandling med Restylane hos klinikken n'age. Du kan læse mere, om behandlinger, resultater og priser på www.nage.dk

Læs også