https://imgix.femina.dk/media/article/que_qneel_forside_indlaeg_curvy_kandi.jpg
Annonce
Selvudvikling

Kurvede kvinder vil også have lækkert tøj!

25. oktober 2016
af Dorthe Kandi
Læs hvordan Dorthe sejrede over sin ungdoms trøstesløse ture i prøverum med leggins og telte over armen.

’Hvorfor tror så mange, at kurvede kvinder foretrækker leggings og telt’.

Sådan spurgte en kollega, da vi en dag talte om tøj i frokostpausen. Og det er rigtigt, at det kan være svært at finde noget, der passer lige præcis til mine kurver. Og når det lykkes for mig, passer det måske ikke til dine kurver. Men det gælder jo i virkeligheden for alle størrelser, tror jeg. For når jeg ser på mine kolleger, veninder og familie, så er ALLE jo forskellige uanset størrelse.

Så jeg tror, at følelsen af, at det er ekstra svært at finde tøj i størrelse 44 og op skyldes, at udvalget i mange år var meget begrænset og ret kedeligt. I dag er der heldigvis meget mere at vælge imellem end for bare nogle få år siden, og jeg synes, det bliver bedre år for år. Ikke mindst takket være nethandel.

Det ser ud til at nogle designere og tøjmærker har fået øjnene op for at os med kurver også gerne vil være velklædte og ikke bare have tøj på kroppen. De har opdaget, at vi også følger med i moden og gerne vil have de nye tendenser. Og ikke mindst har de opdaget, at vi ikke nødvendigvis ønsker at ’gemme os’ men gerne vil fremhæve vores kroppe og stil.

For ja, kurvede kvinder har selvfølgelig også stil!

Så da jeg fik lov til at lege model for en dag til en modeserie i det nye Q – Kvinder med kurver med tøj fra vores samarbejdspartner Qúe og Q’Neel føltes det lidt som en sejr over mine ungdoms trøstesløse ture i prøverum med tøj, der hverken passede, eller var det jeg egentlig havde mest lyst til at gå i.

Derudover var det en fornøjelse at blive ’nusset om’ af makeupartisten, fotografen og stylisten, der satte det store udvalg af efterårstøj sammen på nye måder. Pludselig fik et par jeans og en vest, som jeg aldrig ville have hevet ned fra hylden, mig f.eks. til at se cool og sofistikeret ud – synes jeg selv:-)

Og selvom det stadig ærgrer mig, at en del tøjmærker ikke har deres tøj i mere end str. 42 eller 44, så findes der i dag flere muligheder for os, der brug for mere plads til kurverne. Af og til har jeg endda oplevet at blive spurgt af en kollega, hvor min kjole eller buksedragt er fra, og jeg har måtte skuffe dem med, at de er for små til det tøjmærke.

Så uanset at jeg ikke kan og aldrig kommer til at kunne passe alt, så sætter jeg pris på, at der findes mere og mere lækkert og smart tøj til mig og mine kurver.

Læs også: curvy_kandi mener: Hvorfor skal man spise (ekstra) sundt, når man er tyk?

Læs også: 15 stilede efterårsfund

Læs også