rygrad
Selvudvikling

Ditte Vallø: Kurvede kvinder har også stil!

9. august 2016
af Ditte Vallø
Vi kurvede kvinder har lige så meget ret til en personlig stil som alle andre modebevidste kvinder.

Efter mange år med glædesløs shopping er vi mange kurvede kvinder, der slet ikke er bevidste om, hvad vi i virkeligheden kan lide. Nogle prøver så ihærdigt på at klæde sig til et slankere look, at de helt har glemt at have deres egen stil. Men kurvede kvinder har lige så meget ret til en personlig stil som alle andre kvinder. Men alle de regler om, hvad vi må og ikke må iføre os, kører rundt i hovedet, når vi shopper, og vi glemmer helt at kigge på, om tøjet egentlig er OS!

Men at vi skal følge vores egen personlige stil, er ikke det, vi får at vide, når vi læser et modemagasin. De seneste år har næsten samtlige stiltips til kurvede kvinder kun handlet om pasform, om hvordan du kan korrigere eller helt gemme dele af din krop for at få en slankere fremtoning. Frem for at give kurvede kvinder samme vejledning som andre kvinder får de slanketips i stedet for stiltips – og jeg er træt af det!

Når det kommer til shopping/kropstype/stil kan man hurtigt blive forvirret, hvis man skal lytte til alle de mere eller mindre uskrevne regler. Du må gerne tage imod velmenende råd, men aldrig lade dig fortælle, hvad du kan og ikke kan! Hvis du bliver glad af striber, farver eller pasformer, der ikke er flatterende for din krop, så er det det, du gør. I sidste ende handler det om at gøre DIG glad for DIG og ikke om at se pæn ud for andre.

God stil har ingen størrelse

God stil er nemlig ikke at klæde sig for at se slank ud, men at klæde sig som DIG, og du er andet end din krop. Jeg skal ikke klæde mig efter mit fysiske hylster, men som den person, jeg er indeni!

Jeg SKAL ikke klæde mig slank. For det er jeg ikke. Så hvorfor skulle jeg klæde mig efter noget, jeg ikke er?

Ville slanke kvinder læse modemagasinerne, hvis samtlige modeserier var krydret med små kommentarer til, hvordan de kunne klæde sig for at ligne en kropstype, de ikke er? Nej, for det er jo ikke derfor, man læser et modemagasin. Når jeg åbner et magasin, vil jeg (som alle andre modeinteresserede kvinder) ikke skulle forholde mig til min krop, men bare lade mig inspireres til tidens mode og tendenser!

Selvfølgelig vil jeg gerne have, at min krop præsenterer sig på pæneste vis. Jeg har som alle andre kvinder dele af min krop, jeg ikke nødvendigvis er vild med at vise frem, men det er op til mig, hvad disse er, der er ikke andre, der skal bestemme, hvilke dele af min krop der er acceptable, og hvilke der ikke er.

Der er ingen regler. Du har som alle andre kvinder ret til en personlig stil. Og det er det, medierne bør inspirere dig til, ikke til hvordan du bør se ud. Mode er en måde at udtrykke på, hvem du er, uden at åbne munden, ikke en måde at gemme, hvordan du ser ud under tøjet.

Hvordan ville du klæde dig, hvis du kunne vælge mellem alt tøj i hele verden, og ingen andre skulle se dig, kun du selv? Det er præcis sådan, du skal klæde dig. For du skylder ikke nogen at prøve at korrigere eller gemme din krop, følge mode og tendenser, der ikke er dig, eller klæde dig for andre. Du skylder til gengæld dig selv at gå i det, der gør dig glad. Har du fulgt reglerne så længe, at du helt har glemt, hvad din stil er, så prøv dig frem og leg med moden.

Find din personlige stil

Her er et par tips til, hvordan du finder og udvikler din personlige stil.

  • Find kurvede kvinder, der inspirerer dig! Hvad end det er skuespillere, sangerinder, modeller, bloggere eller kvinder på Instagram, så lad dig inspirere af deres stil, tøjsammensætninger og ikke mindst af deres positive tilgang til deres egen krop.
  • Find to eller tre kvinder, hvis stil du virkelig godt kan lide, og skriv ned hvorfor, samt hvad der kendetegner deres stil. Så har du lidt at gå efter på næste shoppingtur.
  • Kig i modemagasiner og lad dig inspirere af streetstyles (både i den virkelige verden og online). Lav et moodboard (en stemningskollage) over de tendenser eller stilarter, du godt kan lide. Så har du et overordnet billede af, hvad du gerne vil have, hvilket giver en rød tråd, når du shopper.

Når det kommer til mode, skal din stil føles som et par gode gamle jeans. Mode skal frem for alt være komfortabel, så du kan leve livet. Når du finder din personlige stil og pasform, går alt op i en højere enhed! Det er her, du føler dig smart og komfortabel – og vigtigst af alt som DIG. Mode kan være nok så flot, men aldrig hvis det ikke føles rigtigt.

I sidste ende handler det om at gå i det, du har lyst til, og skide på, hvad andre tænker om dig. Du kan jo ikke leve dit liv efter, hvad andre tænker eller mener, så er det jo ikke dit liv. Hvorfor lade andre definere, hvem du er, eller hvordan du bør gå klædt? Det er dit liv, din krop og din stil.

Så hvad er god stil for DIG?

Mere fra Ditte Vallø

Læs også