Ditte Vallø i sort trøje
Selvudvikling

Ditte Vallø: Sommerens udfordringer når man har "komplicerede kurver"

19. juni 2018
af Ditte Vallø
Der følger visse udfordringer med, når man har lidt ekstra på sidebenene, og de er ganske tit sæsonbestemte.

1. Høje hæle

I takt med at solen titter mere og mere frem, kravler skørtelængderne højere og højere op, og benene bliver synligere. Og er der noget, der gør underværker for dine bens udseende, så er det høje hæle. Men når man er kurvet, så er bekvemmeligheden ved at gå i høje hæle desværre at sammenligne med de kinesiske konkubiners sammensnørede fødder. Der er en helt åbenlys grund til, at ballerinaer er fnuglette kvinder, og den er, at de ellers ikke ville kunne komme op på tåspidserne. Alligevel insisterer jeg gang på gang på at se bort fra de videnskabeligt beviste tyngdelove og lægger med fuldt overlæg hele min vægt på tæerne. Hvad der begynder som en perfekt, vuggende gang på lange, lækre ben, ender altid med, at jeg enten må smide skoene og afsløre, at jeg i virkeligheden er en pygmæ med korte kommodeben, eller at jeg må beholde stylterne på og så ligne en, der går på glødende kul. Og nej, det er ikke den der rolige, zenagtige gang, jeg tænker på, men den kampsvedende tungen lige i munden-, panikken malet i ansigtet-, av for helvede-gang. Hvis du ikke ved, hvad jeg taler om, så prøv at tage dine stilletter på i fitnesscenteret og øv din ”sexy walk” med en 15-kilos kettlebell i hver hånd, og se, hvordan det ser ud og føles at gå i stilletter, når man har former. Så hav tålmodighed med din kurvede veninde, når de høje hæle trækker tempoet ned, og er du galant, så tilbyd hende din arm.

2. Hudløshed

For os, hvis inderlår altid har nærkontakt med hinanden, er sommeren også lidt en, lad os kalde det ”lidt klæbrig udfordring”. Alt efter hvor lange distancer du skal tilbagelægge til fods i kjole med bare ben eller for den sags skyld i korte shorts, kan det bogstavelig talt godt gå hen at skabe lidt gnidninger. Varme inderlår, der møder hianden, hver gang du tager et skridt, giver ganske enkelt gnavesår på et vist tidspunkt. Hvis du slet ikke kender til fænomenet, så prøv at forestille dig en brydekamp mellem Godzilla og King Kong, så har du en idé om, hvad der sker under nederdelen, og hvorfor friktionen kan give brændemærker. Eneste løsning på problemet er at skille de to kampvaraner ad og lade dem køle helt af, hvis man ikke vil ende med åbne kødsår og en gangart som en gammel cowboy.

Læs også: Nem sundhed: 4 GODE ting du skal huske

3. Sved

Talemåden ”De fede må svede” er ikke bare en tarvelig talemåde, men en decideret kendsgerning, og regnestykket er egentlig så såre simpelt. Massefylde plus isolering – plus bevægelse – er lig med varmeudvikling. Desværre er sved, der forekommer uden for træningslokalet for mange et pinligt problem. Både sved på kroppen og de våde pletter på dit tøj og andre overflader, du kommer i nærheden af. Og de syntetiske tekstiler er den erklærede fjende nummer et for os kurvede kvinder, der burde stå sammen imod akrylen, som rødstrømperne gjorde med bh’en i 70’erne, og kaste alt det svedstinkende polyestertøj på et tilsvarende stort bål (ingen rører bh’en nu, vi behøver den). Sved kan ikke undgås, og det er en naturlig del af sommeren, så lad være med at være bange for at svede – angsten får dig bare til at svede endnu mere. Giv i stedet dig selv og din krop den bedste sommer ved at gå i lette og åndbare bomuldsmaterialer, vis en masse hud og få lidt sol på dine kurver. Og så er en god gammeldags vifte i tasken både meget praktisk og meget diva-agtig.

Læs også: Ditte Vallø: Panik i prøverummet

4. Havemøbler

Jeg er pissebange for havemøbler. Eller det vil sige, jeg er bange for den potentielle ydmygelse, de udsætter mig for. Spinkle eller faldefærdige havemøbler får mig altid til at føle mig som Gulliver i Lilleput omgivet af dukkemøbler. Hvis du først har prøvet at synke en halv meter ned i plænen på en caféstol eller pludseligt har mærket en ellers hård plasticstol blive blød og bøjelig, når den konfronteres med en bred bagdel, så ved du også her, hvad jeg mener. Har du havemøbler i træværk, der skriger på træbeskyttelse, og venter du mig som gæst, så vær sød at behandle dem. At sidde i den slags porøse havemøbler er angstmæssigt fuldt sammenligneligt med at skulle spadsere over en frossen sø, hvor alle bevægelser må udføres i slowmotion, og vægten konstant må være ligeligt fordelt, hvis du ønsker at undgå en ulykke. Og her kommer så et virkelig godt tip, hvis jeg selv skal sige det: Brug loungemøbler. De er den perfekte løsning. Med deres lave og kompakte udformning giver de optimal siddekomfort og gør det muligt at slappe af og være tryg i møblet og nyde de mange, lange sommeraftener i haven. Men husk nu: De fire udfordringer er intet imod de 400 fordele, som sommeren bringer. De skønne, varme dage med sand mellem tæerne, kølige dukkerter i havet, picnic i skoven og tid til familie og venner. Aftenerne, hvor der tændes op i grillen, og haven, der fyldes med glade gæster, eller sommernætterne med kolde drinks og lange samtaler under stjernehimlen. Jeg glæder mig i hvert fald. Rigtig god sommer.

Læs også: Sådan lærer du at elske dig selv

OM skribenten: Ditte Vallø er 35 år, gift og mor til tre. Hun er coach og social media manager. Derudover er hun prisvindende modeblogger for kvinder med kurver på bloggen Marilyns Closet, foredragsholder og stylist.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også