https://imgix.femina.dk/media/article/rts1167_11.jpg
Selvudvikling

Brev til Renée: Min ekskæreste vil ikke snakke med mig mere – men jeg vil stadig være venner

30. oktober 2020
af Mie Gravesen
"Jeg skrev til ham, at jeg gerne ville snakke ud om det med ham, men han skrev tilbage, at han skulle tænke over det, og jeg har ikke hørt fra ham siden." Læs ugens brev til Renée.

Kære Renée,

Jeg har lige slået op med min kæreste, som jeg har været sammen med i to år. Jeg har det ikke særlig godt med, at vi ikke er sammen mere, da vi var sammen så lang tid, og jeg føler ikke bare, at jeg mistede en kæreste, men også min bedste ven.

Jeg skrev til ham, at jeg gerne ville snakke ud om det med ham, men han skrev tilbage, at han skulle tænke over det, og jeg har ikke hørt fra ham siden. Jeg regner ikke med at få et ordentligt svar fra ham, og det er jeg rigtig ked af.

Vi havde et rigtig mærkeligt forhold og har været lidt on/off i noget tid. Men jeg elsker ham af hele mit hjerte og er slet ikke klar til at give slip på ham. Jeg spurgte mine nærmeste til råds i forhold til, om jeg skal skrive til ham igen – men jeg kom til den konklusion, at jeg simpelt hen gør mig selv til grin, hvis jeg gør det.

Jeg har ikke helt opfattet, at det er slut endnu, men jeg vil rigtig gerne videre og komme stærkere ud af det her. Jeg ved godt, at man ikke tror, man kan starte et forhold, som kan udvikle sig til noget, der betyder meget mere end bare en ”kæreste”, men han betød hele verden for mig.

Han virker desværre ret ligeglad med mig, og derfor vil jeg helst ikke gøre mig selv til grin og skrive til ham igen. Så jeg sidder tilbage med en følelse af tomhed, fordi vi slet ikke fik afsluttet det her på en ordentlig måde.

Jeg vil ikke gå tilbage til ham, men jeg ønsker et venskab med ham igen. Jeg tror desværre ikke, han er interesseret i at snakke med mig mere.

Hvad skal jeg gøre?

Kærlig hilsen,
En ung pige med kærestesorger

Kære unge pige med kærestesorger,

Åh ja, hvad stiller man op, når ens hjerte er knust? Det er et umuligt spørgsmål, for der findes ikke noget entydigt svar. Men der er selvfølgelig ting, du kan gøre, både for at gøre dig selv gladere igen og måske også for at distrahere dig selv, så du kan komme igennem sorgen uden at gå helt ned med flaget.

Som jeg læser dit brev, er det dig, der har slået op med din kæreste, fordi I havde et underligt forhold det sidste stykke tid? Men i grunden er din formulering lidt utydelig lige der, så måske er det ham, der slog op med dig, eller måske blev I enige om at stoppe?

LÆS OGSÅ: Brev til Renée: Skal jeg flytte sammenmed min eksmand og prøve igen?

Uanset hvem der har slået op, så er du i al fald ikke parat til, at I to ikke skal have kontakt med hinanden mere. Du ønsker at være venner med din ekskæreste, fordi han igennem de to år, I har været sammen, også er gået hen og blevet din bedste ven. Tanken om at miste din bedste ven er det, der er ubærligt for dig, hvilket er fuldstændig forståeligt, det er virkelig også sørgeligt at sige farvel til en bedste ven.

Jeg synes heller ikke, at du skal skrive til ham igen. Du har givet udtryk for dit ønske om at afslutte jeres forhold på en bedre måde og om at få snakket det hele igennem, og så kan du ikke rigtig gøre mere. Du kan jo ikke tvinge ham til at ville det samme som dig.

LÆS OGSÅ: Brev til Renée: Min svigermor regner med hjælpe til flytningen.

Måske er han også bare ked af det og har brug for tid til at bearbejde jeres brud? Jeg vil sige til dig, at jeg tror, det, du skal gøre nu, er at lade det ligge. Du skal ikke kontakte ham mere. Du har skrevet til ham, hvad du ønsker, og hvis han ikke kan eller vil møde dig i dit ønske, giver det ikke mening at blive ved med at skrive til ham. Jeg ved godt, at du er ked af det lige nu og føler stor tomhed, og det er virkelig også naturligt, du har lige mistet et menneske, som du har været meget tæt med i to år.

Det er helt okay at sørge og være ked af det. Men det kunne også være konstruktivt. Det behøver ikke at skulle fylde hele dit liv. Derfor synes jeg, du skal gøre noget aktivt for at handle dig ud af alle tankerne, sorgen og vanerne, som I to havde sammen. Især også for at hjælpe dig selv til ikke at skrive mere til ham, men i stedet acceptere, at det altså er slut mellem jer. Man kan handle sig ud af meget.

Det betyder, at man holder sig selv travl med en masse andre ting end lige det, der gør ondt. Det vil sige, at i stedet for at sidde derhjemme og tænke alt for meget over tingene så tror jeg, det kunne være en god idé at blive ekstra aktiv for en stund.

LÆS OGSÅ: Brev til Renée: Jeg har et anstrengt forhold til min svigermor og svigerinde

Måske skal du være mere social med dine veninder, gå i biografen lidt mere, tage til en koncert, mødes til en kaffe på en café, gå i byen og danse, gå mere i fitness, eller hvad du nu end gør, når du ikke går i skole. De her ting kunne du beslutte at gøre, også selv om det måske ikke er det, du har allermest lyst til lige nu, netop fordi det kunne tage dine tanker væk fra din ekskæreste og dermed måske også forhindre, at du skriver til ham igen?

At handle for ikke at tænke så meget får naturligvis ikke sorgen til at gå væk, og det er heller ikke meningen. Men jeg tror på, at det kan gøre sorgen en lille smule mindre, eller i al fald skubbe den i baggrunden for en stund, hvilket måske ville kunne give dig ny energi og måske endda hjælpe dig til at kigge på det, som var det med friske øjne? Jeg synes i hvert fald, at det er et forsøg værd.

Kærlig hilsen,
Renée

Skriv til Renée

renee@femina.dk
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også