https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/november/vintertraet-prim.jpg
Selvudvikling

Akuthjælp mod vintertræthed!

16. november 2012
af Malene Fich Weischer
Når du er hårdest ramt af vinteren, kan det være svært at finde kræfterne til at lave grundlæggende om på de vaner i din hverdag, der holder dig fast i tilstanden. Men du kan alligevel gøre en del for at få det bedre…

Hvis du kæmper mod vintertræthed og måske endda en vinterdepression, så kan det være svært at finde kræfterne til for alvor at gøre noget ved den her og nu. Men der findes en række tricks, som uden at det kræver alt for meget af dig, kan gøre din hverdag meget bedre. - Og måske sætte gang i en positiv cirkel, så du får kræfter til at ændre endnu mere…

Monica C. Madsen, forfatter til bogen "Vinterdepression og vintertræthed - sådan får du det bedre, kommer her med en række gode råd til at bekæmpe vinterdvalen:

FÅR VINTEREN DIG NED MED NAKKEN?

Så er Monica C. Madsens bog "Vinterdepression og vintertræthed - sådan får du det bedre" sikkert noget for dig.

Den kommer med en grundig vejledning til, hvordan du kan bryde dine vaner og på sigt helt slippe for at gå helt ned med flaget, så snart efteråret melder sig.

Du kan læse mere om bogen her

1. Ophold dig altid på de lyseste steder i rummet i dagtimerne: Flyt spisebordet derhjemme og skrivebordet på arbejde hen til vinduet osv.

2. Sug alt det sol til dig, du kan. Jo mere sol, du får, jo gladere bliver du.

3. Køb dig en lysterapilampe, hvis du kan mærke, at du får det bedre efter en dag i solen. Tag helst lysterapi, når du vågner, eller evt. om formiddagen. Du kan finde lysterapilamper på nettet og i butikker som f.eks Matas til en pris på omkring 1500 kr og op.

4. Forpligt dig så lidt som muligt og forsøg at skubbe store projekter og opgaver derhjemme og på jobbet, til det bliver forår. Stres og pres forværrer både vinterdepression og vintertræthed.

5. Spis multivitaminpiller med energitilskud og fiskeolie-kapsler.

6. Spis på så faste tidspunkter som muligt og klem også lidt ned til morgenmad, selvom du ikke er sulten.

7. Gå på opdagelse på nye hylder i supermarkedet eller helsekostbutikken og forkæl dig selv med spændende sunde smagsoplevelser, selvom de koster. Lad lysten styre dig, ikke alle reglerne om, hvad du bør spise.

8. Gør det at gå i seng til en luksusoplevelse

9. Find på aktiviteter, hvor du som sideeffekt kommer ud at gå eller får rørt dig på andre måder, mens du laver noget, du virkelig har lyst til. Når du bevæger dig udenfor, får hjernen ilt - og det får dit humør og dit overskud til at stige. Sidder du inde hele dagen, bliver hjernen hurtigt træt og sløv, fordi den mangler ilt.

10. Er du meget trist, kan det måske være en mulighed at tale med din læge om at prøve et perikontilskud. Det er et naturlægemiddel, der også kaldes "den grønne lykkepille", men som du ikke må tage, hvis du tager p-piller og en lang række andre former for medicin eller har forhøjet blodtryk.

LÆS OGSÅ: Hvad driver dig som menneske?

Eller hvad med "Selvværd kommer med alderen!"

Forskere: Sådan bliver du lykkelig!

Læs også