Tre øvelser, der kan give dig større selvkærlighed
Selvudvikling

3 øvelser, der kan give dig større selvkærlighed

24. august 2022
af Christina Forsberg
Udgivet første gang 24. april 2018. Foto: Shutterstock
Glem aldrig, at det vigtigste forhold i dit liv er det til dig selv. Med disse tre øvelser er du godt på vej til større selvkærlighed.

Det kan være alt andet end nemt og for mange er det en livslang kamp. At elske og acceptere sig selv.

Men at begive sig ud på vejen til selvkærlighed, er nok den bedste rejse, du kan foretage dig. Hvor endemålet er, at være komplet fortrolig med hvem DU ER. Være komfortabel når du er alene. Og glad for din krop.

Lyder godt, ikke?

Lær at være dig selv

Vi vokser op i et samfund, hvor der dømmes, og hvor der eksisterer masser af stereotyper, og derfor kan det være endnu sværere at finde sig selv. For hvor hører du til?

Hvis du klæder og opfører dig på en bestemt måde, hører du til én gruppe – hvis du tager den rebelske side frem, hører du til en anden gruppe.

Samfundet og den kulturelle moral får os til at tro, at vi har behov for at tilhøre et bestemt sted, passe ned i en kasse, for at føle os accepterede. Dette lægger et pres på os. 

Og hvordan starter du så på denne rejse mod selvkærlighed? Disse tre trin er et skridt på vejen.

3 trin til større selvkærlighed

1)  Selvmedfølelse

Vi har en tendens til at være meget selvkritiske, hvis vi ikke efterlever vores egne høje krav. Vi kommer ud på en følelsesmæssig rutsjebanetur, som oftest udmunder i usikkerhed og angst. Så hvad er alternativet?

Lær at udvikle selv-medfølelse. Vær sød og omsorgsfuld. Tillad dig selv at indse, at du ikke er perfekt. Det kan give dig de samme gevinster som et højt selvværd, såsom mindre angst, depression og større glæde.

2) Elsk din krop og dit sind

Elsk din krop, elsk dit sind, elsk hele din mekanisme, hele din organisme. Forsøg ikke at undertrykke noget. Gør ting, der løfter dig. Kan du lide at løbe? Lytte til musik? Har du det bedre, når du taler med gode venner eller familie? Bliv ved med at lave det, der får dig til at smile! 

3) Vær alene

Det lyder måske lidt storladent, men når du finder dig selv, finder du meningen med livet, betydningen af livet, glæden ved livet og det storslåede ved livet.

At finde sig selv er det største i et menneskes liv, og dette er kun muligt, når du er alene, så undgå ikke dit eget selskab. Det er tid til at trække stikket. Når du er absolut glad i din alenehed, når du ikke behøver de andre – så er du i stand til at elske.

Personlig tid er selvkærlighed

Få alle tre punkter ind i dit liv og indse, at det er en rejse. Det tager tid, og det skal blive en vane. Du har brug for tid til at tjekke ind med dig selv.

Komme i harmoni med dig selv. Stille de rigtige spørgsmål: ”Er jeg lykkelig her?” Hvordan har jeg det nu?” ”Giver jeg det bedste på arbejde og i mine relationer?”  

Hvis du prøver disse tre trin nogle timer hver uge, vil det forøge din lykkefølelse, din bevidsthed om livssituationer, ligesom du vil føle dig mere i kontrol med dig selv og de ting, du kan og ikke kan ændre i livet.

Personlig tid er tid brugt på det gode. Det er dyrebart og værdifuldt, fordi du begynder at lære dig selv at kende. Vi kan lære at få det godt med os selv, ikke fordi vi er specielle, men fordi vi er mennesker, der er værdige til kærlighed.  

Kilde: Runway Riot  

Læs også