https://imgix.femina.dk/2021-05-19/insta_profil_kropspositiv_0.jpg
Samfund

19 Instagram-profiler, der hylder kvindekroppen

19. maj 2021
af Emilie Søndergaard Christiansen
Foto: Shutterstock
Rigtig mange kvinder deler på Instagram billeder af dem selv og deres kroppe for at vise, hvor smukke og forskellige kvinders kroppe er. Vi har samlet 19 kropspositive Instagram-profiler, der alle er med til at hylde kvindekroppen, præcis som den er.

@mettehelena

Med en god portion selvironi deler Mette Helena på sin Instagram-profil billeder af alt lige fra morgengymnastik og vinterbadning til kærlige opfordringer til at huske på, at man er god nok, som man er.

@bodyposipanda

Megan Jayne Crabbe står bag Instagram-profilen @bodyposipanda, hvor hun i med sine 1,3 millioner følgere deler billeder fra sin hverdag og giver gode råd til at acceptere sig selv – alt sammen i et univers fyldt med farver, der ikke kan andet end at gøre en glad.

@jasminbachpt

”Løfter tunge vægte og bekæmper diætkulturen,” skriver Jasmin Bach på sin Instagram-profil, hvor hun deler ud af sit liv som vægtneutral personlig træner og opfordrer til selvkærlighed.

@mynameisjessamyn

Udover at sprede en masse kropspositivitet på sin Instagram-profil deler Jessamyn også ud af sin kærlighed til yoga.

I 2017 udgav hun bogen ”Every Body Yoga”, der var med til at sætte fokus på, at yoga er for alle uanset kropsstørrelse.

@ida­_kys

I 2017 kunne man se Ida Rud i dokumentaren ”Tykke Ida” på DR3, hvor hun stillede spørgsmål som: ”Må man være tyk og elske sex?” og ”må man være glad og gå i stramt tøj?”

Svarene på de spørgsmål er selvfølgelig ja, ja og atter ja, og i dag viser Ida Rud på sin Instagram-profil, at man både kan elske sex, gå i stramt tøj og være glad, også når man er tyk.

@isoldhalldorudottir

Islandske Ísold står bag #fatgirloncam, hvor hun deler billeder af sin krop, som den er. Tyk og upoleret.

Gennem sin Instagram-profil ønsker hun at gøre oprør mod den skam, tykke mennesker forventes at føle over deres udseende.

@katrine.gisiger

Billeder og videoer af appelsinhud, blæver og en god portion humor (og alt derimellem) er noget af det, du får serveret på Katrine Gisigers Instagram-profil.

Hun er fortaler for, at vi er perfekt uperfekte og med sine opslag, husker hun os alle sammen på, at vi er gode nok lige præcis, som vi er.

@fruskyofficial

”Kropspositiv gudinde” er de ord, kvinden bag Instagram-profilen @fruskyofficial beskriver sig selv med.

Selvkærlige billeder blandet med humor og livsstil er, hvad du får ved at følge denne Instagram-profil.

@malene­_nelting

På sin Instagram-profil deler Malene Nelting blandt andet smukke, ærlige selvportrætter og kloge ord om at være i sin krop, som den er.

@ashleygraham

Den amerikanske model Ashley Graham deler på sin Instagram-profil billeder fra sit liv som mor og model, alt sammen blandet med et twist af selvkærlighed.

@love­_disfigure

Som toårig fik Syliva Mac tredjegradsforbrændinger på ryggen, benene og maven, og det tog hende mere end 30 år at acceptere sine ar.

I dag har Sylvia Mac startet Instagram-profilen @love_disfigure, hvor hun opfordrer kvinder til at dele billeder af deres kroppe med ar og meget mere for at komme skammen til livs.

@linereiff

Line Reiff deler ærligt ud på sin Instagram-profil, hvor hun fortæller om kampen for at blive mor.

Derudover deler hun billeder af kvinders kroppe under sætningen ”Kropmuligt – ikke kropumuligt” for at være med til at vise, hvor forskellige kroppe kan se ud.

@matildetrobeck

På sin Instagram-profil deler Matilde Trobeck ærligt ud om de usikkerheder, man kan have om sin krop og skriver blandt meget andet om, at det er helt perfekt ikke at være perfekt, og at alle kroppe er dejlige kroppe.

Hun sætter desuden ord på de tanker, der kan opstå omkring ens krop, når man er blevet mor.

@ninaq.dk

”Du behøver hverken vurdere dig selv og dit udseende som noget negativt eller positivt. Du er jo bare. Og det ændrer sig livet igennem.”

Sådan skriver Nina Qittoora på sin Instagram-profil, hvor hun også deler ud af sin træningsglæde under #hverdagsstærk og #bevægeglæde.

@frkcindie

”Jeg kæmper for, at alle er lige, og at alle tør at stå ved den, de er og de drømme, de har. Jeg kæmper for, at alle skal føle sig værdige og respekterede.”

Sådan skriver Cindie Hemmingsen på sin Instagram-profil, hvor hun med stor ærlighed, humor og kærlighed deler ud af sit liv.

@strkmrker_og_appelsinhud

Helene Lindberg Olsen står bag denne Instagram-profil, hvor der bliver delt smukke illustrationer af kvinder.

Hun opfordrer til at tale hinanden op og aldrig lade sig begrænse i sin udfoldelse på grund af køn, vægt, seksualitet, etnicitet etc.

@sarahfrost

“#bodypositivity og #selfcare er the key” skriver Sarah Frost på sin Instagram-profil, hvor hun deler ærligt ud af sit liv.

@sizewise_klog_paa_kurver

”Sizewise er et virtuelt forsamlingshus for kurvede kvinder. Et sisterhood fyldt med opløftende og kvalificerende samtaler med livskvalitet i centrum.”

Sådan beskriver Instagram-profilen @size­wise_klog_paa_kurver det fællesskab, der finder sted på profilen.

@kathrinegraa

Kathrine Graa deler på sin Instagram-profil smukke billeder af sin krop med budskabet om, at man ikke skal se ud på en bestemt måde for at kunne elske sig selv.

Læs også