https://imgix.femina.dk/media/article/instamoms.png
Familieliv

18 mor-profiler på Instagram, der gør op med glansbilledet

22. oktober 2020
af Josefine Gammelgaard og Caroline Wilms
Foto: Privat
Der findes mange kvinder på Instagram, der gør op med glansbilledet af livet som mor. Vi har samlet 18 profiler, der giver et realistisk billedet af morlivet — med alt, hvad det indebærer af lortebleer, tudeture og ubegrænset kærlighed.

Det er fantastisk at være mor. Men det er også virkelig hårdt!

For nogen kan det måske komme som en overraskelse, hvor hårdt det egentlig kan være, da vi ofte kun ser glansbilledet af forældreskabet på de sociale medier. Du ved der, hvor der altid er pænt ryddet op, hvor børnenes tøj altid er rent, og hvor der aldrig ryger så meget som ét grimt ord ud af barnets mund.

Men lad os være ærlige. Vi har alle dage, hvor vi kommer til at hæve stemmen lidt for meget. Eller hvor aftensmaden ikke passer ind i anbefalingerne fra madpyramiden.

Heldigvis er flere og flere begyndt at udfordre billedet af den perfekte mor på Instagram.

Vi har samlet 18 Instagram-profiler, du skal følge som forælder, hvis du har brug for trøst, et godt grin eller bare nogen at spejle dig i.

@migogmintinderbaby

Alexandra Staffensen står bag Instagram-profilen @migogmintinderbaby, hvor hun blandt andet snakker om at være ung alenemor. Følg hende, hvis du føler dig lidt alene med udfordringerne som mor — og hvis du bare gerne vil se på de dejlige billeder af Alexandras nuttede søn, Elliot.

@rockpaperdresses

Kigger man på Cathrine Widunok Wichmands Instagram-profil @rockpaperdresses, kan man ikke blive andet end glad. Der er skønne farver og store smil over det hele. Men der er også plads til de mere alvorlige emner. Som fertilitetsbehandling. Cathrine og hendes mand har kæmpet for at blive gravide to gange og har delt op- og nedture under processen. Cathrine står også bag et borgerforslag, der har til mål at forlænge opbevarelsen af nedfrosne æg. Vi kan nu glæde os over, at et politisk flertal vil ophæve grænsen.

@emiliejacobsenmeditationer

Emilie Melgaard Jacobsen er mor til tre og selvstændig. På hendes profil @emiliejacobsenmeditationer deler hun flittigt ud af hårde nætter med tandfrembrud og dage, hvor det ikke altid går som planlagt. Med hashtagget #DetMåDuÆkKnud deler hun også mange af de løjer hendes mindste søn, den lille søde og charmerende Knud, finder på.

@hello_sofie

Selvom det at blive forælder er noget af det mest fantastiske i verden, er det altså ikke kun store smil og søde selfies. Det ved Sofie Bøcher Lindquist, som er kvinden bag @hello_sofie. Mellem de totalt nuttede billeder af sønnen Gustav ligger der også beviser på, at morgenhår, sure miner og hormoner også eksisterer. Følg med for at opdage, at du ikke er alene med frustrationerne — og selvfølgelig også glæderne.

@nutidensmor

Johanne Mygind er udover at være mor til Augusta også mor til en nyfødt søn. På @nutidensmor har hun delt ærlige og sjove opdateringer undervejs i sin graviditet, og selv da hun lå og ventede på, at den lille nye kom til verden, blev der opdateret fra hospitalsstuen. Hun også den heldige ejer af skønne Ruth (hund), Hr.Popcorn (kat) og fem høns.

@denperfektemor

Cecilie Olsen blev mor til Arthur i 2017. Arthur havde kolik, og det tog hårdt på den nybagte mor, der blev ramt af en fødselsdepression. Nu, tre år efter, er hun lige blevet mor til lille Otto, og bruger profilen @denperfektemor til at dele ud af hverdagen som mor, med alt hvad det indebærer, og der er både plads til alvor, men i den grad også til grin. Hun oprettede profilen, da hun selv manglede nogle at spejle sig i, der viste, at det var helt normalt at føle, som hun gjorde.

@momkind.dk

Nanna Schultz står bag @momkind.dk, der ud over at være en Instagram-profil, hvor hun deler ud af egne og andres erfaringer i mor-rollen, også er et brand og et fællesskab. Så har du brug for at se, at der også er andre, der sjatpisser lidt i bukserne, når de har født, eller at du ikke er alene om at synes, at efterfødselsperioden er vildt hård, så hop ind og følg med.

@petra.nagel

Kunne du heller ikke stå for søde Petra Nagel i DR-programmerne, hvor hun rejste rundt i jagten på datinglivet, på kærligheden til sin krop og på viden om moderrollen? Så skal du følge hende på Instagram-profilen @petra.nagel, som er spækket med sjove og eftertænksomme kommentarer og dejlige babyfotos. Dem bliver vi i hvert fald helt glade i låget af.

@sofieschwartz

Er du til ægte hverdagsupdates og sjove dansevideoer, skal du følge med hos @sofieschwartz. Udover at hun lige har født en lille søn, er hun også mor til skønne Hugo. Sofie har delt alt fra den svære graviditet og fødsel med sønnen Hugo, kampen for at blive gravid igen og alt der i mellem. Og så har hun et grin, der ikke kan andet end at smitte.

@lillemorblog

Datteren bliver kaldt "Kummefryseren", og sønnen blivre kaldt "Mandlen". Det er navne, der refererer til deres fødsler. @lillemorblog deler humoristiske beretninger fra livet som mor med madpakker og madlavning. Derudover er hun uddannet jordmoder, så hun deler også ud af sin viden derfra.

@camillegudmandlange

Hvis du trænger til en godt grin, er der stor chance for, at du får det hos @camillegudmandlange, når hun deler ud af hverdagen med manden David, sønnen Pelle og babyen Lea. Der bliver ikke lagt fingre imellem, og der bliver postet alt fra moderkager, der bliver begravet i skoven, tudeture og opkast i køkkenvasken.

@nalina_noor_ogmor

Karina Arensbach og manden Kasper er forældre til Nalina og Noor, der begge er født med diagnosen Sticklers-syndrom. Udover skønne billeder af børnene, får vi på @nalina_noor_ogmor et indblik i livet som mor til to små børn med en diagnose, sygehusbesøg og alt, hvad der følger med. Du vil helt sikkert også få et smil på læben over videoer af Nalina, der altid har noget godt at sige.

@boernetanker

@boernetanker har lidt af det hele: Ærlige billeder og tegninger, cykelture og forældrepolitik, hverdagspoesi og refleksioner om at være mor, om at være pædagog, og om alle de følelser, der findes indimellem. Følg med for at få hele pakken. Altså børnepakken.

@triplets_of_copenhagen

Jep. Som du måske allerede har gættet ud fra navnet, så kan du her følge med i, hvordan en hverdag med trillinger ser ud. Det er norske Maria, der står bag profilen @triplets_of_copenhagen. Udover de skønne trillinger Iben, Agnes og Filip har hende og manden Anders også sønnen Mikael. Maria deler ærlige billeder af, hvordan livet ser ud, når man har fire små børn, hvordan deres rutiner er, og hvordan kroppen kommer sig efter en graviditet med trillinger.

@nannaliljekvist

Hun er 24 år, gift, designteknolog-studerende, mor til Charlie på to år og højgravid. Der er fart over feltet, og hendes følgere får lov til at følge med, når det går godt, og når det går knap så godt. Hendes anden graviditet har været svær og tanker om at være bange for at være ynkelig at høre på og en selvtillid, der ikke er i top, er blot nogle af de ting, der bliver snakket højt om på @nannaliljekvist.

@canabuttenschon

Måske har du i forbindelse med din graviditet anskaffet dig bogen ”40 uger efter” — og så kender til Cana Buttenschøn. Hvis ikke, så følg @canabuttenschon på Instagram og bliv inspireret af Cana Buttenschøn, hvis liv i hvert fald ikke er blevet mindre spændende og oplevelsesrigt, efter hun har fået børn. Og så er de to krølhårede unger Jens og Peter ikke til at stå for.

@sofielinde1

Når du kan bruge din gravide mave som kopholder, og der så småt begynder at dukke dobbelthager op på dine selfies, skal du vide, at det er HELT normalt – beviset kan du finde hos @sofielinde1. Her finder du livet som mor portrætteret med alle de overraskelser og glæder, der følger med. Og hvis du skulle være ligeglad med det, kan du jo altid følge med for at se på billeder af skønne Trine.

@alenemorskab

"Et community for mødre, der kender til at stå alene i moderskabet og ønsker andre stærke medmødre at spejle sig i." står der på Instagram-profilen @alenemorskab, som Lonnie Pedersen og Maria Dønkjær står bag. Her kan du finde motiverende og inspirerende posts om livet som alenemor eller delemor.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også