kære brevkasse
Liv

Min mand var mig utro, men vil ikke stoppe al kontakt med hende. Er det urimeligt af mig at kræve det?

3. maj 2024
Af redaktionen
Illustration: Thit Thyrring
feminas skribenter svarer hver uge på ét brevkasse-dilemma om alt fra parforhold og dating til venskabsjalousi og familiefejder. Hvert udvalgt dilemma får to svar. Vi lover at svare kærligt og ærligt!

Kære brevkasse

Min kæreste var mig utro og forlod mig til fordel for sin yngre kollega. Han og jeg har været sammen i ni år, men har aldrig boet sammen. Han er 50 og jeg 46 år.

Han faldt for en yngre kollega. Han var sygeligt forelsket i hende, og det var ikke et sundt forhold, da han er 25 år ældre end hende, og de skulle være hemmelige, da hun havde en kæreste. Hun gav kun små krummer, hvilket gjorde ham helt afhængig af at få mere.

Han forsøgte at gå fra hende flere gange, men hver gang han forsøgte at trække sig fra hende, trak hun ham ind igen med alle kneb, og når hun havde ham, behandlede hun ham ligegyldigt. Derfor er jeg nervøs for, om de vil fortsætte, hvis han ikke får sagt ordentligt fra og lukket for al kontakt.

Han er vendt tilbage til mig, og vi har genoptaget kontakten og skal i gang med parterapi for at genopbygge vores forhold. Men han fortsætter med at være venner med hende på både Facebook og Instagram, hvilket gør mig ked af det og usikker, da jeg føler, at det holder døren åben til hende.

Jeg har bedt ham om at slette hende, fordi det er vigtigt for mig at føle, at vores forhold er prioriteret, og at han har taget et klart og tydeligt skridt væk fra hende. Især fordi de arbejder i samme firma, dog i forskellige afdelinger.

Min kæreste ser dog ikke nogen problemer i at opretholde et venskab med hende, og det gør mig ondt, fordi det føles som om, at han ikke respekterer mig og prioriterer at passe på vores forhold.

Er det urimeligt af mig at kræve, at han blokerer hende og undgår al kontakt på både sociale medier og på arbejdet? Jeg har lyst til at sætte det som et krav, hvis vi skal i parterapi sammen.

Send os dit dilemma

Skriv dit "Kære brevkasse"-dilemma til brevkassen@femina.dk eller i vores DM på Instagram @feminadk

Svar 1

Kære læser

Jeg studser over, hvor meget ansvar du lægger på den kvinde, din mand har været utro med. Du skriver for eksempel: “Hver gang han forsøgte at trække sig fra hende, trak hun ham ind igen med alle kneb”.

Jeg forstår godt, at det er nemmere at tænke på hende som den aktive part. Men jeg tvivler på, at sandheden er helt så belejlig. Og det lyder meget som den version af historien, han har fortalt dig.

Det er sjældent en dårlig idé at gå i parterapi, men her vil jeg alligevel opfordre dig til at spare pengene og bruge dem på noget fedt til dig selv i stedet. Jeg tror uden problemer, du kan booke en singlerejse til Club La Santa for det, det vil koste jer at flytte jeres parforhold et respektfuldt sted hen.

Din kæreste har nemlig ikke bare været dig utro. Han nægter også at tage konsekvensen af sine handlinger. Idéen om, at han skal bevare et venskab med “elskerinden”, synes jeg ærligt talt er respektløs – og jeg tror simpelthen ikke på, at der kommer noget godt ud af det. Så nej, jeg synes ikke du forlanger for meget.

God tur til La Santa.

Hilsen Anne Wittorff Rusbjerg

Chefredaktør med forstadsliv. Brugte f.eks. min fredag aften på at tage en mental load-quiz, som min mand "vandt". Kan anbefale ikke at tjekke Aula. Nogensinde.

Svar 2

Kære du

Det er overhovedet ikke urimeligt at kræve, at han blokerer hende og undgår hende, både på sociale medier og arbejde. Han kan ikke blæse og have mel i munden.

Og hvis han vil noget med dig, vil jeg også sige, at han absolut skal lukke og slukke for al kontakt, han måtte have med hende. Det er da det mindste, han kan gøre for at vise, at han vil dig og jeres relation.

Ud fra det, du skriver, lyder det bare ikke til, at han har tænkt sig at droppe hende og vælge dig og jeres forhold rigtigt til.

Jeg synes tværtimod, han behandler dig ekstremt respektløst. Så måske skal du overveje, om han er din tid og energi værd?

Du fortjener en mand, der for det første ikke er dig utro. Og som for det andet, når det nu er der, I er, er i stand til at afslutte sin affære. Det virker ikke til, han er det.

Hvis han ikke kan imødekomme dit krav, som du helt klart skal stille, så håber jeg, du kan komme godt videre.

Du fortjener meget bedre.

Hilsen Katrine Rosenbæk

Nyhedsredaktør. Elsker at svømme langt, spise spejlæg og læse avisen. Er ikke så kedelig, som jeg lyder.

Læs også