Liv

Mette Helena Rasmussen: "De eneste tal, jeg fokuserer på, er, hvor meget jeg kan løfte på vægtstangen"

30. december 2020
af Missu Schneidermann
Foto: Stine Heilmann.
Boligstylist og tv-vært Mette Helena Rasmussen har altid været meget bevidst om vægt og kost. Nu har hun accepteret sin krop, som den er. "Jeg er blevet bevidst om, at jeg kan få en meget bedre selvfølelse ved at blive gode venner med den," siger hun.

Hvordan har dit forhold til din vægt og din krop udviklet sig med tiden? 

– Jeg har fundet mere ro og har accepteret min krop i alle afskygninger. Jeg er blevet bevidst om, at jeg har indflydelse på, hvordan min krop har det, og at jeg kan få en meget bedre selvfølelse ved at blive gode venner med den.

  Hvor mange kure har du været på? – Jeg har altid været meget bevidst om vægt og kost, og min krop har ikke altid gjort, som jeg ville.   - I min ungdom har jeg i perioder været enormt tyk, men har mange gange tabt mig og taget på igen. Jeg gik blandt andet hos Vægtkonsulenterne, og efter jeg begyndte at leve efter de principper, tabte jeg 28 kilo.   - Den ugentlige vejning, at stå til ansvar for en konsulent og have nogen at sparre med var godt for mig, og jeg holdt vægten i mange år. Men siden jeg fik børn, har det svinget.  

Aldrig mere slankekur

Den traditionelle slankemåned er over os, men hånden på hjertet: Hvor mange kender du, der har været på en striks kur og siden er blevet glade for deres krop (og holdt vægten)? I stedet for at bringe et slanketillæg bringer vi her interviews med disse inspirerende kvinder: Mette Helena Rasmussen, Jamin Babay og Ditte Okman, Ida Rod, Anna Thygesen og Liv Utzon, der hver har fundet deres egen vej.

  Hvornår fik du nok – og hvorfor? – Under lockdown’en fandt jeg ro til at prøve at fokusere på mig selv og gik 20.000 skridt om dagen. Jeg skulle jo ikke en skid, så jeg havde overskuddet til det og til at begynde at forberede ugens mad i portioner om søndagen, så jeg bare skal hive en omgang mad ud af fryseren.   LÆS OGSÅ: Carina gik 17 år med smerter i underlivet: "Jeg fik at vide, at det var normalt"   - Når jeg har for travlt, kommer jeg hurtigt til at træffe usunde valg. Jeg fandt ind i en sund rytme, og i stedet for at have et tal på en badevægt i hovedet satte jeg mig for, at jeg ville passe en gul Escada-vintagenederdel. De eneste tal, jeg fokuserer på nu, er, hvor meget jeg kan løfte på vægtstangen.  
  Hvordan er dit forhold til mad, vægt og træning i dag? – Mit mål er at have et afslappet forhold til mad, at give min krop god og nærende kost og have plads til alle de andre ting. Jeg står kl. 8.00 hver morgen på hold i fitness og synes, det er verdens bedste måde at starte dagen på, hvilket jeg aldrig havde forestillet mig.   - Men jeg kan mærke, hvor stor en forskel det gør at bevæge sig, og det føles virkelig dejligt at opleve, at jeg bliver stærkere hele tiden. Jeg har en ung kæreste, der får lige så stor glæde af bevægelse, som jeg gør af kunstudstillinger, og han udfordrer mig med bouldering og mountainbike. Det er overraskende sjovt.   LÆS OGSÅ: Oh Land: For mig er tiden det vildeste plaster   Hvad ville du ønske, du havde vidst om vægt og krop, da du var yngre? – At det er muligt at gøre noget godt for din krop. Som barn havde jeg følelsen af at være den uheldige, der var den tykke i klassen, og når jeg ser tilbage, var jeg slet ikke så tyk. Jeg havde ikke behøvet være så hård ved mig selv.  

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  - Min datter på 13 år sagde den anden dag: Nu du har tabt dig, har du fået lange slatne bryster, skal du ikke have fyld i? Jeg svarede, at nej, jeg har da sygt gode bryster.   - Det er vigtigt for mig at sige til hende, at min krop kan det, den skal. Den har ammet to børn, og når jeg har sex, virker den, som den skal. Der er ikke den præstation forbundet med kroppen, som jeg følte, da jeg var ung.