Kærlighed er sundt for os, så fejr endelig valentinsdag
Kærlighed og sex

Valentinsdag: Elsk - bare elsk! (du kan faktisk leve længere...)

14. februar 2017
af Christina Forsberg
Vi fejrer kærligheden på Valentinsdag – og det er der god grund til, for det at elske er den rene helse-eliksir. Få de seks vigtigste grunde her.

"Love is all you need" sang Beatles, og de har så evigt ret.

Valentinsdag er kærligheden i højsædet, og måske er dette dagen, du forkæler og overrasker din partner, dyrker sensuel og eksperimenterende sex, går ud og spiser eller modtager mørkerøde roser og ekstra mange kys?

Hvis du synes, at valentinsdag er en lidt opreklameret, kommerciel amerikansk "opfindelse", så husk på, at der faktisk er grund til at fejre kærligheden. Og det er ikke bare, fordi den får os til at føle os dejligt tilpas, men også fordi videnskabelige studier har vist, at det at elske har stor betydning for vores krops og sinds sundhedstilstand.

Det skriver womendaily - og de nævner de seks vigtigste grunde til, at du skal hylde kærligheden i dit liv:

Læs også: Husker du din første kærlighed?

6 gode grunde til at hylde kærligheden på Valentinsdag

1) Kærlighed er terapi

Terapi handler om at blive lyttet til og forstået. Din partner er den person, der kan være din bedste terapeut, hvis du oplever personlige problemer som depression, angst eller tristhed.

2) Kærlighed er en naturlig smertelindrer

Vidste du, at bare 20-30 sekunders krammen med din partner, effektivt kan lindre smerte, specielt hovedpine? Videnskabsfolk har desuden påvist, at seksuel stimulation også er fantastisk til at reducere smerter, såsom kroniske rygsmerter, kramper og gigt.

Læs også: Sådan plejer du dit forhold bedst

3) Kærlighed hjælper din krop med at bekæmpe sygdom

Kærlighedsrelaterede berøringer, såsom at holde i hånden, kramme, kysse eller være intim med din partner, booster dit immunforsvar, da det forøger produktionen af serotonin - også kaldet lykkehormonet. Folk, der føler sig elsket, er stærkere og har større motivation til at bekæmpe sygdom.

4) Kærlighed tager sig af dit hjerte

Forsøg har vist, at kærlighedshandlinger reducerer risikoen for hjerteproblemer. Oxytocin - også kaldet kærlighedshormonet - hjælper med at bekæmpe depression, reducerer angst, sænker blodtrykket og forbedrer selvværdet.

Læs også: Par, der gør dette derhjemme, har bedre sex

5) Kærlighed kurerer søvnløshed

Udløsningen af kærlighedshormoner (oxytocin og endorfin) giver bedre søvn, idet disse hormoner hæmmer kortisol, der er hormonet, der forårsager stress i kroppen.

6) Kærlighed forlænger levetiden

At være i et forhold gør folk sundere. Folk i gode, faste forhold eller ægteskab har en tendens til at leve længere.

Læs også