Sexliv
Kærlighed og sex

Par, der gør dette derhjemme, har bedre sex

3. september 2015
af Marie Krakau
Find ud af hvilken ting derhjemme, der har stor betydning for, om I har bedre sex endnu naboen eller ej.

Opskriften på god sex

Hvad er opskriften på god sex, når man har været sammen i flere år? Er det at I tænder på hinanden? At I har en ugentlig datenight? Eller at I husker at sige “Jeg elsker dig” mindst en gang om dagen? Slet ingen af delene!

En undersøgelse foretaget af American Sociological Association peger på, at det er fordelingen af de huslige pligter, der er med til at afgøre, hvor godt et sexliv I har - både på det fysiske og det følelsesmæssige plan.

Forskerne undersøgte over 450 par, og det var særligt en ting i dagligdagen, der viste sig at have stor betydning for sexlivets tilstand. Forskerne kunne konkludere, at par der fordeler børnepasningen ligeligt mellem sig, i højere grad fortalte, at de havde et yderst tilfredsstillende og velfungerende sexliv og generelt havde et dejligt parforhold.

I forhold hvor det hovedsageligt var kvinden, der stod for pasningen af børnene, var både sexliv og samliv mindre tilfredsstillende for begge parter. Var det derimod manden i forholdet, der stod for størstedelen af børnepasningen, var det kun den seksuelle del af forholdet, der led skade. Det generelle samliv fungerede uden problemer.

Læs også: 9 ting, som mennesker i stærke parforhold gør

Hvorfor det netop forholder sig sådan, ønsker man at undersøge yderligere. Forskerne kunne dog ud fra denne undersøgelse, komme den konklusionen, at følelsen af t dele ansvaret om noget så dyrebart som børnene, gør parforholdet dybere, hvilket forbedre både samlivet og sexlivet.

Læs også