Valentinsdag

Otte ting, vi ønsker os til Valentinsdag i stedet for chokolade og blomster

14. februar 2022
Af redaktionen
Glem syntetisk, lyserødt slik og røde roser. Her er otte ting, vi faktisk ville blive rigtig glade for at få på Valentinsdag.

Hvis ikke de massive mængder lyserødt, hjerteformet slik i butikkerne, blomsterhandlernes push af røde roser og tilbud på chokolade af svingende kvalitet i hjerteformet indpakning har gjort det klart, så lad os. Det er Valentinsdag igen.

Hjerternes og kapitalismens fest, hvor alt fra Zalando til Just Eat sender dig beskeder om, hvordan du kan forkæle dig selv og finde “præcis den ret, der får dit hjerte til at synge”.

Hvis du er træt af halvknaste reklamefremstød, så kommer her otte ting, vi rent faktisk ønsker os på Valentinsdag.

1. Seksualundervisning i folkeren og på gymnasierne

Er det for meget at forlange, at unge mennesker lærer om de ting, der faktisk er vigtige? Grænser, nydelse, samtykke, leg, fantasier – og ikke bare om kønssygdomme og hvor meget vand, en tampon kan suge.

2. Forståelse for den frygt, som vi bliver indprentet fra barnsben

Som at vi ikke må gå alene hjem, ikke må gå alene i mørket, at vi går med vores nøgler i hænderne på vejen hjem. Og så ønsker vi os en fælles front i arbejdet for at ændre på den virkelighed. Det er virkelig på tide.

3. I stedet for blomster skal vi bare bede om, at vores bedre halvdel køber alle julegaver til familien hvert andet år

4. Delt barsel – ikke 11 uger til far og resten til mor, men 6 måneder til mor og 6 til far, tak

5. Lidt tid til os selv, som ikke indebærer tøjvask, madlavning eller børnehentning

Faktisk hele den time om dagen, som kvinder i parforhold med mænd gennemsnitligt bruger ekstra på hjemligt arbejde end deres partner.

6. Sæson to af “And Just Like That”, men kun med Samantha i hovedrollen

7. Den her vibrator, der ligner en Lyngbyvase

Vibrator fra Peech

Hvis dit hjem fortjener en Lyngbyvase, så gør din klit også. Den er skabt i samarbejde mellem mellem Rudolf Care og Peech. Because you’re worth it. Og så får du endda en body balm med i købet.

8. At vi slapper lidt af med at sætte romantiske relationer op på en piedestal

Venskabsrelationer og platonisk kærlighed kan være mindst lige så vigtige som romantiske relationer, hvis ikke mere, og de fortjener at blive fejret i samme grad.

Galentines day for the win!

Læs også