Hvordan husker du din første kærlighed?
Kærlighed og sex

Husker du din første kærlighed?

2. november 2016
af Redaktionen
Åh ja, den første forelskelse var stærke sager! Hvordan husker du din? Læs her, hvordan nogle af dine medlæsere oplevede deres første tur på den lyserøde sky.

Det kribler i hele kroppen. Alene øjenkontakt kan gøre dig ør i hovedet, og tanken om en dag at læne sig ind til et kys er næsten for meget. Den første gang vi forelsker os og møder noget, der i hvert fald minder om kærlighed, er for mange af os skelsættende - noget vi husker. Her på redaktionen taler vi ofte om kærlighed. Kærlighed til sig selv og kærlighed til andre. Og så var det vi kom til at tænke på disse fortællinger om den første forelskelse, som vi bragte i Q for nogen tid siden. De er sjove og rørende - og derfor deler vi dem nu her.

Den første kærlighed

”Han havde lyst grydehår og runde, blå briller. Og så var han sød, som skoledagen var lang. Jeg var lykkelig, når vi cyklede rundt i kvarteret, og når vi sad på en kantsten og drak discountsodavand til en krone. Desværre fik jeg aldrig præsenteret mine følelser for ham. Mit 5. klasses-mod svigtede, og snart var han kærester med en anden. Åh, det gjorde nas! Heldigvis hørte jeg, at han var ulykkelig i sit ’forhold’, fordi han var forelsket i mig.”

Sara, 30 år

”Jeg var 15 år, og han var 19. Vi var kærester i to år, hvor vi var forlovede og boede sammen. Nu, 26 år senere, har vi fundet sammen igen og har været det i to år, og vi er vildt forelskede i hinanden.”

Helene, 41 år

Læs også: Sådan holder din kærlighed hele livet

”Min første forelskelse var i Bobby Ewing fra Dallas! Jeg var 8-9 år, og jeg husker ikke, om det var det mørke, krøllede hår, eller om det var bæltespændet, der forestillede Dallas, men forelsket var jeg i hvert fald.”

Marie-Louise, 37 år

”Jeg var på campingferie med mine forældre på Samsø, hvor jeg mødte en sød dreng, der hed Rasmus. Drengene hjemmefra udviste på det tidspunkt ikke den store interesse for mig, men Rasmus var ret vild med mig, og jeg med ham. Han var fra Jylland, så der var ikke den store fremtid i det, men det blev til en dejlig flirt. Og hver gang jeg hører ”vores sang” fra den sommer, bliver jeg glad indeni.”

Bettina, 34 år

”Vi var 14 år. Han spillede i et pigtrådsorkester. Vi gik altid hånd i hånd, og jeg var meget forelsket. Men han ville aldrig kysse, det havde han heller aldrig villet med en kæreste før mig. Han rørte heller ikke andet end min hånd, men Gud hvor var jeg forelsket.”

Ulla, 60 år

Læs også: Parforhold: Får din kæreste altid sin vilje?

”Min første forelskelse var i Mark, som jeg mødte til ”mælke-diskotek”. Jeg gik i 8. klasse – han i 9., og han kørte Puk Maxi, som jeg syntes var meget ”voksent”. Han var den første jeg tungekyssede med. Og det var han sørme ikke god til. Han åbnede munden så højt kan kunne, og åd hele mit underansigt. Jeg prøvede diskret at tørre mig på hans skulder bagefter, da vi krammede. Han holdt mine øreringe, fordi de gjorde ondt at have på. Næste morgen stod han med røde kinder og bankede på, for at aflevere dem. Både min mor og far var der, og vi syntes begge, det var smadder pinligt. Vi kom sammen i tre uger. Jeg var ret forelsket i ham – han kyssede bare vildt dårligt, så derfor slog jeg op med ham.”

Helle, 40 år

”Jeg var SÅ vild med Poul fra 9. klasse, da jeg selv gik i 6. Jeg sad i frikvarteret med en nål og prøvede at ridse et P ind i min arm. Det var ikke så fedt, men jeg havde fået forståelsen af, at hvis man var rigtigt forelsket, så skulle man gøre noget lidt crazy. Det lykkedes ikke rigtigt med det P, og det var nok meget godt, da jeg ikke tror, han nogensinde anede, at jeg eksisterede.”

Pia, 40 år

Læs også: Parterapeut: Forelskelse skal ikke vare evigt

”Det var som at være i den 7. himmel det ene øjeblik og helvede det næste. Jeg var 15 år, og han var 16. Hvad jeg ved af, bedrog han mig med 10 forskellige piger. Jeg var ung, dum og naiv – han var snedig, flot og forelsket i mig. Han forlod mig i sidste ende for en anden pige. Jeg kunne ikke selv komme ud af det edderkoppespind, jeg var blevet viklet ind i, i min kærlighedsrus.”

X, 23 år

”Jeg gik i 6. klasse, og han hed Thorkild. Vi var kærester et år. Hans far var bager, så Thorkild havde tit træstammer eller romkugler med, når han kom på besøg. Så sad vi på værelset og drak te, spiste kager og hørte Abba. Nogle gange dobbeltdatede vi med Gert og Jannie. Så sad vi alle fire på mit værelse. Jeg fik et kys på kinden af Thorkild og skrev mange sider om det i min dagbog. Vores forhold sluttede, fordi jeg skulle flytte til København. Jeg var så spændt på alt det nye, at jeg slet ikke nåede at savne ham eller være ked af det.”

Lisbeth, 45 år

Læs også