https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/januar/foelskelseprim.jpg
Kærlighed og sex

Parterapeut: Forelskelse skal ikke vare evigt!

25. januar 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Han kigger ikke på dig på dén måde længere. Romantikken er forsvundet, og det er mildest talt længe siden, I opførte jer som forelskede. Vær glad for dét. Det er faktisk meningen, siger parterapeut.

Årene er gået, sofaen er blevet slidt op af utallige afteneners tv-kiggeri. Vægten er sikkert røget opad, og der er langt mellem blomsterbuketter og søde ord. Velkommen til virkeligheden. Den kender vi alle sammen. Måske er det en trøst at vide, at det faktisk ikke er meningen, den forelskelse skal vare for evigt.

Faresignalene

Skænderier om husarbejde og børn

Problemer i sexlivet eller utroskab

For få samtaler og aktiviteter

For for skellig baggrund, værdier, religion, politisk overbevisning og opvækst

www.kk.no

Kærligheden viser vejen
Det er parterapeut Eva Tryti, der til kk.no har sat ord på nogle af de udfordringer, du sikkert selv er stødt på i dit eget kærlighedsliv. Og hun minder såmænd også om de velkendte faresignaler og disker op med gode råd til at få kærligheden på skinner igen.

For det er kærlighed - og ikke forelskelse - vi skal overleve på. Uden at falde i de mest oplagte fælder. For vi kvinder handler det meget om, at vi kommer til at bilde os ind, at forelskelsen skal blive ved med at være der. Når den forsvinder, falder vores forventninger til jorden og vi bliver usikre på, om han nu også er den rette, skriver kk.no.

Forelskelsen skal forsvinde
Men skal man tro parterapeuten, skal vi faktisk være lykkelige for, at forelskelsen ikke varer evigt. Ellers ville det gå ud over både arbejde og venskaber. Vi tåler simpelthen ikke at være konstant i følelsen af forelskelse. Fornemmelsen forsvinder da også typisk efter et års tid, og så er det, fejlene dukker op til overfladen.

Få gnisten ind i hverdagen
Og hvad gør man så? Ja, man retter lidt op på den lidt for hverdagsagtige stemning, skriver kk.no. For den magi og det spil, vi savner, kommer aldrig tilbage, som den var … men vi kan vi pifte hverdagen op med lidt af den.

"Snak med hinanden, sæt tid af til kys og langsom sex, giv komplimenter og flirt med hinanden," lyder Eva Trytis råd. Og sov mere, dyrk mere sex og få mere alenetid.

Tal sammen …
Og kryds så fingrene for, at kæresten faktisk 'ser' dig. Manglende engagement hos manden er nemlig den typiske mandefælde og det, der kan få os til at forlade ham derhjemme. Det kan vi måske undgå ved at søge hjælp, inden krigen på hjemmefronten bryder løs. Arbejder begge to på forholdet og på at forbedre kommunikationen, har parforholdet større chancer for at overleve. Uden forelskelse.


Kilde: http://www.kk.no/

Læs også