https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/oktober/201240utromaendp.jpg
Kærlighed og sex

Utroskab - Uintelligente mænd er utro

1. oktober 2011
af
Oestrogen: Lindi Winkel
Vidste du, at IQ og utroskab hænger sammen? Forskning viser at mænd med højere IQ sætter større pris på monogami.

Utroskab, eller antagelser om at den ene person i et forhold er utro, er en hyppig årsag til jalousi og skilsmisser i parforhold verden over.

De fleste kvinder har vel sagtens altid vidst, hvad en gruppe britiske forskere forsigtigt konkluderer: Intelligente mænd styrer uden om utroskab og holder sig på den hjemlige måtte.

De nyligt publicerede forskningsresultater viser, at mænd med højere IQ sætter større pris på monogami, det skriver den engelske avis The Telegraph.

Læs også : 9 grunde til vi er utro

Utro mænd har ikke mødt evolutionen

Doktor Satoshi Kanazawa fra LSE (London School of Economics and Political Science), der blandt andre står bag undersøgelsen, mener, at sammenhængen mellem monogami og intelligens har sit afsæt i evolutionær udvikling. For hulemanden havde monogami ikke den store tiltrækning. Her gjaldt det om at være gavmild med godterne og at have så mange seksuelle partnere som muligt.

At være løs på tråden var indkodet i manden med lændeklædet. Det gav evolutionær bonus. Samme bonus får den moderne mand med mange seksuelle partnere ikke.

We Vibe - Verdens bedste sexlegetøj til parWe Vibe er kåret som verdens bedste sexlegetøj til par, og er dermed en sand fornøjelse for begge parter. Du kan købe din helt egen We Vibe i Qshoppen netop nu, og vedligeholde gløden i jeres sexliv.

Køb We Vibe i Qshoppen

En intelligent mand holder sig til én kvinde

Men det er ifølge Dr. Kanazawa kun de intelligente mænd, der er i stand til at overkomme den evolutionære kodning, der vil have manden ud og sprede glæderne blandt mange.

Høj intelligens giver med andre ord den moderne mand mulighed for at slippe hulemandens bagage, og nyde godt af et forhold til én kvinde. Det samme kan ifølge forskerne ikke siges om de mindre intelligente testosteron bomber.

Intelligente mænd er mere moderne

Andre træk, der i følge de britiske forskere er mere udtalte blandt intelligente mænd er ateisme og evnen til at tænke frit og fordomsfrit.

Utroskab er toppen af parforholdets isbjerg, men er der en vej tilbage efter utroskab? Få svaret i denne artikel.

Læs også