https://imgix.femina.dk/media/a86cd8cbb36d410296662e9c59ef8a5a.jpg
Kærlighed og sex

Er der en vej tilbage efter utroskab?

19. september 2011
af Terje Nordberg, Tidenskvinder
Tør i bruge oplevelsen som et udgangspunkt for ny erkendelse og personlig vækst - sammen?

Du vågner ikke pludselig op en dag og tænker: "Hey, i dag vil jeg gå ud og have en affære!" Fristelserne kommer snigende, fordi hverdagen er blevet for triviel. Hallo! Hvem er du og hvem er jeg? Hvad var det, vi en gang ville hinanden? Utroskab gør ondt.
Men sommetider skal livet gøre ondt, før det bliver godt. Der vil altid opstå "metaltræthed" i et forhold. For langt de fleste vil det strengt monogame samliv være urealistisk.

Læs også: Sex med en ny partner

Før eller senere drives I begge hen imod "noget eller nogen", som er anderledes. En andens blik, nærvær, beundring, krop, favntag.

Lotte og Erik havde været sammen siden gymnasietiden. Gode jobs. Stabil økonomi og to børn på 9 og 5 år. Så langt så godt. Men i årevis havde hun ikke hørt ham sige noget om hendes udseende. I hvert fald ikke noget, der kunne få rødmen op i hendes kinder - eller andre steder.


Køb yes glidecreme
i Qshoppen

Åh, hvor hun længtes efter, at han ville se hende ind i øjnene og sige, at hun var lækker. Erik havde på sin side lagt al sin energi på jobbet - og på den nye, langbenede praktikant. Det havde hun pludselig opdaget en dag, da hun skulle hente ham udenfor kontoret - og var kommet lidt for tidligt. Hun så det med sine egne øjne.

De stod der og snavede halvt skjult i porten. Hun blev ulykkelig, vred og beslutsom. Det var jo det blik og den omfavnelse, hun skulle have. Så da hun til sommerfesten på tegnestuen havde danset tæt med firmaets nye, unge revisor, var hun faldet ned i et bassin med varmt, boblende vand, der duftede af roser og lavendler. Hun havde bestemt sig for at gå i seng med ham, uanset hvad.

Læs også: 6 gode råd til et frækkere sexliv

Ragnarok eller revitalisering
Sex med en anden end din partner er den ultimative form for revitalisering og kan være både dødeligt og livgivende for forholdet. Det starter i det små. Først på afstand. Forsigtigt. Efterhånden tættere. Fristelserne hiver i dig. Verden bliver ét stort sanseligt tag-selv bord, og du mærker, hvordan mundvandet løber. Samvittigheden gnaver, men du er allerede i gang med at gafle første ret i dig. Du kan ikke lade være.

Åhhr, hvor er det banalt, hvor er det velkendt og livsbekræftende! Ja, netop livsbekræftende. For vi kan ikke leve uden at få gensvar og opmærksomhed fra andre. Vi vil ses, høres og tages alvorligt. Men også fysisk, sanseligt. "Rør ved mig, så jeg føler at jeg lever". "You make me feel like a natural woman". Tusindvis af sangtekster bekræfter dette.

Han var smuk, appetitlig, stabil og ordentlig. Faktisk hendes idealmand. Stakkels ham. Han var blevet overrasket, da hun - helt i mod sin sædvane - havde spillet op til ham. Hun vidste, at han kun var brik i hendes spil. Han anede ikke noget, men spillede villigt med. Affæren varede tre uger, men det var kun begyndelsen. I løbet af kort tid tabte hun syv kilo og farvede håret, og så snart hun havde en friweekend, gik hun på bar med veninderne. Tre måneder senere flyttede hun fra sit og Eriks fælles hjem, fik en aftaleordning om børnene og lånte en lejlighed af en veninde, som var på jordomrejse.

Læs også: Skøn sex med samme partner

Fra tanke til handling
Er utroskab i parforholdet altid udtryk for en længsel efter noget andet og bedre? Betyder det, at man har opgivet at få det i sit parforhold? I de fleste tilfælde, men ikke altid. Sex med andre end partneren kan også være udtryk for et lidenskabeligt drive, som ikke er nogen mangelsygdom. Der er fire hovedgrunde til, at vi søger udenoms-forhold:

Læs også: 11 tips fra bøsserne

I er begge nysgerrige og eksperimenterende
Denne form for sidespring er ikke utroskab og forudsætter et stabilt og meget afklaret forhold. Hvis I begge er enige om, at man sagtens kan både "hente appetit og spise ude" - og samtidig "nyde et fælles hjemmemåltid", kan et samliv med periodevise elskere og elskerinder være til stor berigelse for forholdet.

Du er utilfredsstillet
Her tænker vi umiddelbart på den seksuelle tilfredsstillelse, men det er oftere en følelse af ikke at blive hørt, set og taget alvorligt. Nærheden er forsvundet. Du føler dig taget for givet. Det kan være rent menneskeligt, men også kropsligt og seksuelt. I kan trænge til at blive rystet i jeres sikre grundvold.

Du har givet op
Du er ikke længere forelsket i din partner. Han/hun er sandsynligvis ikke den rette for dig. Du har prøvet på alle mulige måder, men det er som at tale til en dør - slå i en dyne - vente på en bus som aldrig kommer. Du har prøvet alt. Nu kan det være nok.

Læs også: Sexlegetøj er helt okay

Du er vred
Vrede sætter dig i stand til at handle. Du føler dig ført bag lyset, svigtet og såret. Nu kan det saftsuseme være nok. Din partner har afsløret sine sexhemmeligheder, og du opdager, at jeres forhold har været baseret på løgn. Du bestemmer dig for at gå efter det, du gerne vil have - og det skal være nu!

Der gik et halvt års tid. Selv om hun af og til mødtes med revisoren på et hotelværelse - ja, faktisk havde hun også været sammen med et par andre - temmelig unge - fyre hjemme, så virkede det efterhånden lidt krampagtigt. Hun var begyndt at nyde Eriks blik, når de hentede og fleverede børnene. Først lidt forsigtigt, så nogle ord, senere sætninger, og til sidst kunne det ikke skjules, at de (stadig) kunne lide hinanden.

Hun bevægede sig med større selvsikkerhed og nød, at han så på hende med et blik, hun ikke havde set, siden de var unge sammen. Erik, på sin side, så hvor lækker hun var og vidste, at hun gik ud med fyre. Det tændte ham. Hans egen affære var i mellemtiden dampet af, og den lækre praktikant havde vendt sig i mod en af hans yngre kolleger. Han var ligeglad. Hendes lange ben havde ikke været nok.


Køb dit sexlegetøj i
Qshoppen

Han var begyndt at længes efter noget mere. En aften havde han siddet og tømt en flaske rødvin og var til sidst faldet i søvn på gulvet. Han havde nået en form for bund. Lotte var et fjernt lys et eller andet sted i horisonten. Han så hende for sig med andre fyre, og pludselig følte han, at han måtte se hende igen.

Op på hesten igen
Erik og Lottes historie endte positivt, fordi de begge fik lejlighed til at mærke sig selv og få respons udefra. Ofte går det galt, fordi det kun er den ene part, som tager sig friheder, mens den anden føler sig forsmået. Erik og Lotte var lige gode om det. Men det vigtigste var, at da de startede på en frisk, var de villige til at vokse og udvikle sig sammen. Vejen tilbage til hinanden igen var brolagt med følgende vigtige erkendelser:

Del jeres personlige erfaringer
Hvorfor gik det, som det gik? Hvad har jeg lært om mig selv? Hvordan vil vi have det i fremtiden?

Utroskab er begges ansvar
Ensidige anklager over for den anden part fører ingen vegne hen. Erkend, at I har et fælles ansvar for det skete.

Vær ikke bange for at vise nogle flere af jeres besværlige/ hengemte/forbudte sider for hinanden
Når man søger "andre græsgange" er det ofte fordi, man ikke tør vise sig helt som den, man er. Vær modige! Bryd gamle vaner, og bliv nysgerrige på hinanden, selv om I synes I kender hinanden til hudløshed. Det gælder ikke mindst seksuelt. Snak højt om jeres fantasier og diskuter, om der er nogle af dem, som kan gennemføres i det virkelige liv - sex i det fri, swingerklub, legetøj, porno m.m.

Læs også: Tykke mænd er sødere


Find lækre intimate
massager i Qshoppen

Diskuter de fælles værdier
Hvilke normer skal gælde for jeres forhold? Åbenhed,tryghed, vedholdenhed? Hvor skal grænsen gå for jeres nærkontakt med personer af det andet køn? Lav en parforholdskontrakt baseret på, at du elsker din partner som den, han/hun er.

Tænk: Hvad kan jeg glæde min partner med?
Tænk ikke: Hvad gør min partner ikke for mig?

…men glem ikke dig selv
Bliv bedre til at forkæle dig selv. Fyld din egen kurv op med gaver - tid til dig selv, massage, gå ud med veninderne, at blive beundret af det andet køn, bekræftende flirten og meget mere - så du har noget at give ud af.

Læs også