https://imgix.femina.dk/media/c6c79b5b22d04955a8041342123bf99f.jpg
Kærlighed og sex

Hvorfor er vi utro? Få 9 grunde til hvorfor vi er utro

24. oktober 2012
af Line Hviid
Foto: Colourbox
Læs de 9 mest hyppige årsager til hvorfor mænd og kvinder er utro

Har du selv været utro, eller har du taget din partner i ugerningen? Find frem til årsagen til utroskaben blandt de ni mest hyppige årsager i artiklen herunder.

1. Bekræftigelse gennem utroskab

Du får ikke den opmærksomhed, som du har brug for. Det går ud over dit selvværd. Derfor har du behov for at komme "ud på markedet". For er du stadig tiltrækkende over for det modsatte køn? Og
hvis du ikke lider af uoprettelig dårlig samvittighed, så begynder det sikkert også at gå bedre i parforholdet igen.

2. Midtvejskrisen gør dig utro

Du er gået i panik, og der skal bare ske noget i dit liv. Derfor vælger du at være utro. Du springer hovedkulds ud i affæren, fordi du ikke kan se nogen anden løsning. Men i virkeligheden skal du nok nærmere kigge lidt på, hvorfor du er så angst for at blive gammel. Affæren bliver et plaster på såret, men problemerne bliver bestemt ikke løst.

3. Sammenligningen

Denne type affære sker oftest hos nygifte eller i nyere parforhold. Du er rent ud sagt i tvivl, om du har truffet det rigtige valg, og du er utro, fordi du har brug for noget at sammenligne med. Brug dette fejltrin til at tænke over, HVAD det egentlig er, du er utilfreds med. Hvis du finder frem til det, du har brug for, så skynd dig ud af affæren og kom videre i dit "rigtige liv".


Læs også: Hvorfor er mænd utro? - Få svaret her

4. At være utro er ikke vejen ud

Du er træt af dit forhold, men har simpelthen ikke modet til at håndtere problemerne, og derfor tager du kujon-vejen og er utro. Men i virkeligheden ville det være meget mindre smertefuldt at få talt om problemerne uden at gøre brug af denne utroskabs-tidsbombe.

5. Utro hævn

Din partner har været dig utro, så derfor skal du have hævn. Derfor er det på ingen måde ud af lyst, du har denne affære. Denne type affære er en yderst selvdestruktiv handling, og du får det meget skidt bagefter. I stedet skal du søge hjælp til at komme over din vrede.

Køb We Vibe i Qshoppen

6. Trøster sig med utroskab

Du ved, det er denne form for utroskab, der er gældende, når du bruger mere tid på at tale med din elsker end at have sex med ham. Han bliver den, du kan betro dig til, og den, der forstår dig. Men hvorfor er det, at du har behov for denne trøst? Drop at være utro og se hellere på, hvad du mangler i dit parforhold.

7. En utro opgraderingen

Din markedsværdi er pludselig røget i vejret, og du synes ligesom ikke, at din partner kan følge med. Derfor føler du, at det er tid til en opgradering, og du finder en mand, der er mere på dit niveau. Men i stedet skulle du nok tage en snak med din partner.

8. Jeg er ikke tilfredsstillet hjemme

Din partner nægter at opfylde de behov, som du udtrykker over for ham. Så du satser hele forholdet ved at få dine behov tilfredsstillet ude i byen. Det ville nok være en god idé at tale med en sexolog i stedet. Men måske er dit behov så altoverskyggende, at du bliver nødt til at gøre det forbi med din partner.

9. Impulsive utroskab

I den impulsive form for utroskab, så ved du faktisk ikke, hvordan eller hvorfor affæren startede. Den impulsive affære opstår, fordi der er noget galt med dit forhold, men du har fornægtet det indtil nu. Så brug affæren til at finde ud af, hvad det er, der er galt.

Læs mere om utroskab

Utroskab er helt
naturligt

Derfor bliver
kvinder hos
utro mænd
Er du gift? Så
få dig en
affære
Når manden
ikke har lyst
til sex
Lær at forstå,
hvordan mænd
tænker

Kilde: Baseret på bogen "Hvorfor mænd vil have sex og kvinder vil have kærlighed", af Allan og Barbara Pease.

Læs også