https://imgix.femina.dk/media/ac6e3ded65e649e7a9b4699a012f25e9.jpg
Kærlighed og sex

Hvorfor er mænd utro?

27. juni 2012
af Tina Warming Eriksson
Parterapeut Marin Østergaard fortæller, at det oftest er når mænd føler sig forsømte og misforståede, at de føler trang til at finde bekræftelse hos andre kvinder.

Det kan være smertefuldt og måske utilgiveligt, hvis ham, du elsker, er sammen med en anden. Men faktisk kan de kære mænd ikke rigtig gøre for det, biologisk set. "De skal ud at sprede deres DNA", forklarer parterapeut Martin Østergaard.


Utro mænd føler sig forsømt

Du kan glæde dig over, at begreber som kultur og samfundsnormer i år 2012 spiller ind, så din kæreste ikke nødvendigvis har behov for at befrugte hele byen. "Hvis en mand i dag er utro, er det oftest, fordi han føler sig forsømt i sit forhold, enten når det gælder opmærksomhed eller på det seksuelle plan. Tit er en mand utro, fordi han ikke kan finde ud af at bede om det, han føler, han mangler i forholdet", fortæller Martin Østergaard.


Mulighed for at forebygge utroskab

Du kan godt forsøge at forebygge, at din mand får behovet for andre kvinder. "Hvis du er positiv og kærlig og forfører din mand seksuelt en gang om ugen, er chancen for han begår utroskab lille. Ros ham og fortæl, at han er fantastisk, og vær opmærksom på, at du ikke hele tiden bebrejder ham. Du skal selvfølgelig ikke ligge på knæ og yde en masse for en mand, der aldrig giver noget igen", understreger Martin Østergaard.


Du kan ikke gardere dig mod utro mænd

"Ofte føler en mand sig splittet: En del af ham har brug for den tryghed, kone og familieliv giver, men samtidig har han brug for at være fræk. Og så er det nemmere at have elskerinder end at bede sin kone om ændringer. Du kan desværre ikke gardere dig mod utro mænd, selvom du vælger dig en nok så sød fyr. Faktum er, at alle slags mænd kan være utro. Vel at mærke alle de mænd, der føler sig forsømt og har behov for bekræftelse", siger Martin Østergaard.

Læs flere artikler om utroskab

Derfor bliver kvinder hos utro mænd
9 grunde til at vi er utro

Læs også