https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/oktober/201242utroskabp.jpg
Kærlighed og sex

Utroskab - Derfor bliver kvinder hos utro mænd

4. maj 2011
af Julia Schmiegelow
Mange kvinder forlader ikke deres utro mænd, men hvorfor? Her er 10 forklaringer på, hvorfor de ikke beder manden pakke sammen.

Når manden kommer hjem med læbestift på skjorteflippen og dufter af fremmed parfume og yderligere indrømmer at have været utro, så burde han have fået sparket.

Men ikke alle kvinder smider manden ud, selvom han har haft andre ved siden af. Selv den stærkeste og mest uafhængige moderne kvinde kan blive blød, når det kommer til stykket, og beslutningen, om forholdet skal slutte eller forsætte, skal tages.

Det engelske mandewebsite askmen.com har fundet ti grunde til, at kvinder tager utro kærester tilbage. Det skriver TV2.


Læs også : Hvorfor er mænd utro?

Derfor bliver kvinder hos utro mænd

1. Vil undgå fiasko

Hendes ambitioner afspejler sig ikke kun på jobbet, men også i forholdet. Hun hader tanken om, at hun ikke kan få et forhold til at fungere eller at indse, at kampen er tabt. Derfor forsøger hun desperat at få forholdet på ret kurs igen, for eksempel gennem parterapi.

2. Frygt for det ukendte

Efter mange år sammen med den samme fyr, hvor man har et liv sammen og har planlagt en fremtid sammen, kan det være skræmmende at skulle opgive alt det til fordel for noget helt andet. Og udsigten til det ukendte kan være for skræmmende. Så hvor dårligt forholdet end kører, er det rarere, at holde fast i det, man er i, da det er trygt og kendt.

3. Håber han ændrer sig

Selvom hendes kæreste har bedraget hende, tror hun på, at han nok skal ændre sig. Hun bilder sig ind, at han nok skal lægge utroskaben på hylden, så alt kan blive som før.

4. Dårligt selvværd

Hvis en kvinde ikke har særlig meget selvværd, kan hun være tilbøjelig til at ignorere hans utroskab, komme med undskyldninger for ham og tro, at hun ikke er skøn nok til at kunne få en bedre mand.

5. Markerer sit territorium

Selvom han har såret hende, og hun ikke kan forestille sig at være sammen med ham, er tanken om, at en anden kvinde kan få ham langt værre. Det kan virke mærkeligt, at hun vil beholde en utro kæreste, men hun er ikke parat til at lade andre kvinder få ham. Ved at blive sammen med ham, markerer hun sit territorium.


Fifty Shades of GreyFind den internationale, erotiske, bestseller i Qshoppen lige her

6. For børnenes skyld

At blive sammen med faderen til sine børn, selvom han har været utro, giver mening for mange kvinder. Nu, hvor hun er blevet mor, er der andre mennesker at tage hensyn til, og derfor kan hun tøve med at gå fra manden eller kæresten, hvis de har børn sammen.

7. Fælles fortid

At have delt sorger, glæder og mange års oplevelser er en stærk ting, og kvinder har måske større tilbøjelighed til at være mere sentimentale omkring fortidens fællesskab. Hvis kæresten fylder en stor del af hendes fortid, kan det være svært for hende at forlade ham, fordi det indebærer, at hun skal kassere det forhold, de har bygget op, til fordel for en masse minder, der ikke kan holde hende varm om natten.

8. Har ikke råd til at blive skilt

Hun behøver ikke at være en 'golddigger', der kun har taget en mand for hans penge. Men udsigten til at miste hans indtægt kan få kvinder til at blive i forholdet. Hvis hun har været økonomisk afhængig af ham, fordi hun for eksempel har gået hjemme og passet børnene, eller hun af andre årsager ikke har tjent sine egne penge, kan det være grund til at hun bliver, selvom følelserne er væk. Tanken om, hvordan hun dog nogensinde skulle kunne starte et nyt liv uden økonomisk sikkerhed, kan være nok til at blive.

9. Vil undgå tab

At opbygge et forhold er mere end bare følelser. Det kan også kræve økonomi, energi og tid. Hvis hun eksempelvis har startet sin egen virksomhed sammen med kæresten, tør hun måske ikke risikere, at virksomheden lider, hvis hun forlader kæresten. Ligeledes kan den tid og energi, hun har brugt på forholdet, virke som en stopklods for, at hun slutter forholdet - hun vil hellere blive end at tabe på forholdet.

10. Fortsat forelsket

En af de mest grundlæggende årsager til, at kvinder bliver sammen med en utro kæreste er, at de er helt og aldeles forelskede i ham. Nok er hun såret over hans bedrag, men hendes stærke følelser får hende til at gøre en ekstra indsats for at få forholdet til at fungere igen.

Læs også : De uintelligente mænd er utro

Læs også