https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/februar/cougar-prim.jpg
Kærlighed og sex

Trine tænder på yngre mænd!

5. februar 2013
af Gitte H, Magasinet Q
Foto: All Over & Bo Lynge
TEMA: Trine Thorendal er 40 år og foretrækker at date, kysse, kramme og være kærester med yngre mænd. Det kan skabe en masse fordomme – men hvorfor? Hvad er egentlig problemet i, at en kvinde kan lide yngre mænd?

Nogle mennesker bliver decideret fornærmede og føler sig personligt ramte, mens andre mildest talt er begejstrede, når Trine fortæller om sine mænd. Som gerne er under 35 år. Trine selv vælger dog ikke sine mænd ud fra formålet om at skabe debat - hun vil bare gerne have det godt med dem, hun er sammen med.

"Det handler i bund og grund om at vælge med hjertet, og mit hjerte peger tilfældigvis næsten altid på mænd under 35. Jeg vil ikke udelukke, at jeg kunne blive tiltrukket af en mand på 45, og jeg har ikke nogle regler for, hvem jeg skal date og hvem jeg ikke skal date - jeg har bare endnu ikke mødt en mand på 45 år, der får den samme energi frem i mig, som yngre mænd gør," fortæller Trine Thorendal på 40 år.

HVAD ER EN COUGAR?

Cougar betyder puma og er betegnelsen for en af tidens hotte tendenser med kvinder, der dater meget yngre mænd.

Det negative omdømme
Cougarbegrebet stammer fra USA og dækker over kvinder over 40, der dater yngre mænd. Begrebet har fået en negativ klang og bliver ofte associeret med en sexlyst ud over det sædvanlige. Ifølge Trine handler det dog ikke blot om sex, og Cougarcentral, som er et datingsite henvendt til unge mænd og ældre kvinder, skal heller ikke betragtes som Scor.dk for cougars.

"Der findes efterhånden mange nicheprægede datingsites, men der fandtes ikke noget henvendt til kvinder, der søger yngre mænd, og jeg kan nu se, at der har været behov for det. Jeg oplever, at der er rigtig mange, som finder sammen, hvorefter de lukker deres profiler, men om det er sex eller kærlighed de har fundet, ved jeg selvfølgelig ikke," fortæller Trine, der selv har taget en pause fra datinglivet i en periode.

LÆS OGSÅ: Sådan booster du sin seksuelle selvtillid


Trine Thorendal har startet dating-
sitet Cougarcentral.dk

Energiboost
Trine har ikke altid jagtet yngre mænd, og har indtil for otte år siden været gift med en mand, som hun i dag har to teenagebørn med. Hun mødte ham som ganske ung, men som årene gik, ændrede tingene sig.

"Jeg var meget ung, da vi mødte hinanden, og han var meget voksen og fornuftig. Det havde jeg brug for dengang, men som jeg selv blev mere voksen og fik mere styr på mit liv, ændrede mine behov sig. I et ægteskab tilpasser man sig hinanden, og hvis den ene har en tung energi, vil det også præge den anden. Umiddelbart efter skilsmissen fik jeg øjnene op for yngre mænd, og jeg oplevede en hel ny energi og glæde. Jeg opdagede mig selv på en hel ny måde, og jeg havde aldrig prøvet at være så glad for mig selv før," fortæller Trine.

Siden skilsmissen har Trine ikke blot gennemgået en personlig udvikling, som folk både beundrer og skræmmes af - hun har også åbnet en sensuel danseskole for kvinder samt datingsitet Cougarcentral, der siden lanceringen sidste år har opnået stor succes.

Fordomme fra forstæderne
Det er ikke ualmindeligt, at mænd er sammen med kvinder, der er yngre end dem selv - og der er sjældent nogen, der rynker på næsen af det. Derimod kan det skabe et vældigt røre i de små samfund, når kvinder som Trine skiller sig ud og oven i købet skilter med det.

"Man får hurtigt en fornemmelse af, at der er mange, der mener, man er for gammel, og at det er på tide at indstille jagten på den evige ungdom. Men sådan forholder det sig jo slet ikke. Jeg har ingen regler for, hvor gamle mænd skal være, og jeg sætter ikke nogen i bås. Jeg oplever blot, at mange mænd på min egen alder har meget fast definerede rammer for, hvordan man bør leve i parforhold, mens de yngre mænd ser et forhold som et tilvalg frem for et musthave," forklarer Trine.

MERE FRA MAGASINET Q: Sådan tænker manden om jeres forhold

Tjekkede og forandringsvillige
På Cougarcentral er kvinderne mellem 35 og 70 år gamle, mens mændene primært er sidst i 20'erne. Man kan hurtigt få et billede af rynkede, rige kvinder, der flasher diamanterne på en strand i Florida, mens unge veltrænede mænd strømmer til for at få en bid af finanserne - men sådan er det ikke ifølge Trine.

Kvinderne er tjekkede, forandringsvillige, og så ved de, hvad de vil ha'! Ifølge Trine skal det ses som et kærligt skub bagi til de "voksne" mænd - de er nemlig sjældent så forandringsvillige og energiske som kvinderne på samme alder.

Stor opbakning - fra de yngre mænd
Det siger næsten sig selv, men den største opbakning kommer fra de yngre mænd, mens Trines jævnaldrende, kvinder såvel som mænd, har svært ved at acceptere cougartrenden.
"Jeg bor på landet, og her er folk sjældent særlig åbne over for forandringer. Det handler om, at mange mennesker gerne vil have, at andre er som dem selv - ellers bliver det for vildt. At være 40-årig kvinde, der godt kan lide yngre mænd passer bare ikke rigtigt ind i de små samfund, og jeg har oplevet, at nogle af mine tidligere venner nu tager afstand fra mig - sikkert fordi de føler, at jeg kritiserer deres måde at leve på," fortæller Trine.

Efter en pause fra datinglivet er Trine snart klar til nye oplevelser og nye dates. Og mon ikke man som indehaver af datingsitet Cougarcentral har mulighed for at finde en date eller to? Trine lytter til sit hjerte og er snart på banen igen.
"Jeg kan mærke, at jeg snart har behov for at finde tilbage til den energi, jeg tidligere har haft - og jeg er bare en meget federe udgave af mig selv, når jeg er sammen med yngre mænd," afslutter Trine.

LÆS OGSÅ: Velkommen i sex-snakkeklubben

HUSK: Find en ny kæreste til alt det sjove

LIGE NU I SHOPPEN:

Erotiske noveller af Anaïs Nin, kr. 199,95


Se mere her

Læs også