https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/januar/sexsalon-prim.jpg
Kærlighed og sex

Velkommen i sex-snakkeklubben

24. januar 2013
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
”Vi skal tage seksualiteten seriøst”. Det er grundlæggende budskabet fra kvinderne bag et nyt initiativ. De er trætte af, at sexlivet bliver forfladiget og efterlyser en intelligent snak om den drift, der styrer de fleste af os.

"Hvorfor er det primært Linse Kessler og Paradise Hotel-typerne, der får taletid i de brede medier, når det kommer til sex?", spørger Sara Skaarup og Pouline Middleton i deres pressemeddelelse for deres nye initiativ: Intellektuelle sex-saloner, hvor seksualiteten kan diskuteres og debatteres - i øvrigt ledsaget af dét, de kalder "vin ad libido". Så mon ikke snakken nok skal komme i gang?

Sex er blevet overfladisk
"Vores saloner er en slags modsvar til, at vi oplever at sex bliver behandlet mere og mere overfladisk", fortæller Sara Skaarup til Oestrogen.dk og fortsætter:
"Der bliver skrevet og talt om sex alle steder, men det er som om, det er kommet ned på et fladt niveau, hvor det udelukkende handler om konkrete handlinger - sådan giver du et blowjob, sådan får du orgasme osv. Men seksualiteten er jo meget mere end det. Det er kærlighed, samhørighed, hele følelseslivet. Den styrer jo os alle sammen og er dermed også en stor drivkraft for hele samfundet."

Den altdominerende livskraft

FAKTA

Sex, samliv og sociologi - samtalesalon med Vin ad Libido. Arrangeret af Sara Skaarup og Pouline Middleton (billedet)

Fredag 25. januar 2013 kl. 20 i oplægssalen Nørregade 41, Nørreport. Pris 250 kr. eller 200 kr. via forkøb på:

http://billetto.dk/events/videnogvino-samtalesalonomsexsamlivogkaerlighed

Problemet med, at alt sexsnakken kommer til at køre på Paradise Hotel niveau er, ifølge Sara Skaarup, at det hele kommer til at handle om den helt konkrete akt. Om hvem, der nu havde sex under tæppet.
"Men det løfter jo ikke nogen. Det er bare den konkrete akt, men den fanger jo slet ikke alle de nuancer og al den energi, der jo også er i seksualiteten. Seksualiteten er jo den altdominerende livskraft", fortæller Sara Skaarup videre.

MERE MED SARA SKAARUP: Hvor ærligt er dit parforhold?

Modsvar til det letkøbte
Men den overfladiske sexsnak får nu modvægt af sexolog og journalist Sara Skaarup og debattør og forfatter Pouline Middletons sexsaloner. Den første finder sted i København på fredag den 25. januar. Aftenens fokus er på hvilke normer, der styrer os seksuelt, hvorfor det kan være svært at mærke sig selv, og hvorfor vi helst bliver indenfor komfortzonen.
"Som aftenens første taler vil jeg sparke arrangementet i gang ved at præsentere et par af de modeller, som den franske sociolog Pierre Bourdieau har udtænkt - det eneste du behøver at have med er din nysgerrighed".

Læs også