VSommeren er slut, men det behøver kærligheden, flirten og den gode sex ikke at være. Ifølge sexolog Katrine Berling kan vi nemlig sagtens integrere feriefølelsen i dagligdagen og holde liv i sexlysten.
Kærlighed og sex

Sådan holder du liv i sexlysten efter sommeren

13. september 2013
af Gitte Holm
Foto: shutterstock.com
Sommeren er slut, men det behøver kærligheden, flirten og den gode sex ikke at være. Ifølge sexolog Katrine Berling kan vi nemlig sagtens integrere feriefølelsen i dagligdagen og holde liv i sexlysten.

Hold liv i sexlysten

Sommer betyder kolde drinks, sol, bar hud og for de fleste betyder det også mere lyst til sex. Men hvordan holder vi liv i lysten, når vi går ind i den mørkere og koldere tid? Er det muligt at vedligeholde sommeramorinerne?

- Vi kan ikke leve i længslen efter vi skal på ferie igen, men vi kan vælge at bringe noget af vores ferie ind i hverdagen. Det er forskelligt fra par til par, hvad det er, der har gjort ferien og sommeren fantastisk, og derfor må man undersøge, hvad der var så godt ved det, og så prøve at bringe det ind i hverdagen, siger sexolog og parterapeut Katrine Berling.

Læs også: Hvad gør vi når sexlysten daler

> Skru op for romantikken med romantiske sexstillinger - læs hvordan her

Vi glemmer hinanden i hverdagen

Selv om de færreste af os har ferie hele sommeren igennem, vil sommeren for mange føles som et pusterum, mens efteråret for mange relateres til den grå dagligdag.

- Så snart hverdagen træder ind, har vi en tendens til at glemme hinanden, stresse rundt og det skaber afstand. Derfor kan det være en idé at indføre kærestedage eller familiedage, hvor man spiser sammen, slukker computeren og får talt sammen. Det giver overskud - også til sex, siger Katrine Berling.

> Se hvordan i giver jeres sexliv et boost og får gang i lagnerne her

Analyser din ferie

Når vi husker tilbage på vores ferie, husker vi måske at det var godt. Men det er ikke sikkert, at vi præcist husker, hvad det var, der gjorde ferien god. Og hvad det var der gjorde, at vi kom hinanden nærmere. Men ved at blive klogere på, hvad det var der gjorde os glade, har vi bedre mulighed for at integrere de samme elementer i dagligdagen.

- Måske brugte I mere tid sammen, fik sovet, rørte mere ved hinanden eller spiste sammen. Vi har alle sammen nøglen til et bedre liv lige foran os, så det handler bare om at se på, hvad det er der bringer os glæde eller gør os mere livlige eller afslappede - og så få mere af det ind i hverdagen, siger Katrine Berling.

Læs også