Sexlyst
Kærlighed og sex

Hvad gør vi, når sexlysten daler?

26. juli 2017
af Sara Skaarup
Foto: Panthermedia
Hvordan tackler vi det, når forelskelsen falmer, og sexlysten daler? Vi skal lade være med at lade det fylde så meget, råder feminas sexolog Sara Skaarup. Vi er nemlig heldige, hvis vi har fundet en, vi har lyst til at dele mere end sex med.

Sexolog Sara Skaarup ser nærmere på dalende sexlyst

Din kæreste er bare så tiltrækkende – og SÅ tiltrukket af dig: I kan ikke få nok af hinanden! Yes, vi har vist alle været der: I starten af et forhold flyder hormonerne uhindret ... Men så rammer hverdagen. Nyhedens interesse går af lagen-legene, og måske kommer det også frem, at I ikke har lige meget lyst – det er kun i starten, man finder hinanden i forhøjet sexdrive.

Fra forelskelse til kærlighed

Når forelskelsen slutter, kan den bæredygtige kærlighed tage over, hvis I klarer overgangsfasen. En del parforhold kommer aldrig igennem den. Hvis man tænker, at begyndelsens lidenskab er tegn på, at det er ægte kærlighed, er det klart. Men forelskelse og kærlighed er ikke det samme.

Nogle eksperter mener, at begyndelsesrusen varer tre måneder. Er du heldig, kan den måske strække sig op til et år eller halvandet. Det er reelt først, når den har lagt sig, du finder ud af, om relationen har potentiale til at udvikle sig til et langtidsforhold. Det er her, den bæredygtige kærlighed kan begynde.

En del mennesker er så hooked på den første tids high, at de faktisk aldrig kommer videre. De hopper fra forelskelse til forelskelse og tror, dét er kærlighedens sande tilstand (det er derimod det, man kalder for seriel monogami).

LÆS OGSÅ: Derfor svinger kvinders sexlyst

Slip drømmen om forelskelse

Hvad er alternativet? At slappe af og affinde sig med, at ting forandrer sig. Nyd forelskelsen, mens den er der, og slip drømmen om, at den skal vare evigt.

1:
Forny jer ved at blive ved med at undersøge, hvad den anden har lyst til. Nye bliver I aldrig for hinanden igen, men I kan blive ved med at opleve nye ting sammen seksuelt, hvis I arbejder for det.

2:
Fejr jeres første tid ved at tale om den og besøge gamle steder. Kroppen husker, og sansemæssige erindringer kan give ild i gamle huse.

3:
Husk dig selv på: At blive elsket, når forelskelsen ikke slører synet, er lig med at blive elsket for alle sine fejl og mangler. At finde en, du kan dét med, er sjældnere end at finde en at dyrke heftig sex med.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også