Hører du dig selv gentage ordene ”ikke i aften, skat!” lidt for ofte? Det er ikke unormalt, at kvinders sexlyst svinger og nogle gange helt forsvinder. Her er fire forklaringer på din (måske) manglende lyst.
Kærlighed og sex

Derfor svinger kvinders sexlyst

20. februar 2015
af Nadia Laas Hansen
Hører du dig selv gentage ordene ”ikke i aften, skat!” lidt for ofte? Det er ikke unormalt, at kvinders sexlyst svinger og nogle gange helt forsvinder. Her er fire forklaringer på din (måske) manglende lyst.

Her er grundene til at kvinders sexlyst svinger

Ofte er manden i forholdet umættelig, når det kommer til sex, mens kvinden er den, der mangler lysten til at give den gas i soveværelset.

Læs også: Sandheden om kvinders sexlyst

Men det betyder ikke, at det ikke er vigtigt for en kvinde at dyrke sex med sin mand. Ifølge Psychologytoday.com findes der ganske enkelt fysiske og psykologiske forklaringer på, hvorfor nogle kvinder af og til ikke har lyst. Her er fire af dem:

1. Hormorner, hormoner, hormoner! Grunden til, at mænd har et større sexdrive end kvinder skal findes i kroppens hormoner. Testosteron er kendt som det mandlige hormon, og det er sjovt nok også det hormon, som sætter gang i sexlysten. Mænd har op til 20 gange højere indhold af testosteron end kvinder - og det forklarer jo en del. Kvinders testosteron-produktion varierer meget over tid.

>> Fyr op under sexlivet med et Fifty Shades of Grey-spil med din partner

2. Psykologiske faktorer har også stor indflydelse på sexlysten, og her skal det nævnes, at kvinder i højere grad er disponeret for depressioner. Oven i hatten er de medikamenter, som man behandler depression med hæmmende for sexlysten. De kan endda have den virkning på kroppen, at man ikke kan opnå orgasme. Så selvom man faktisk har lyst til sex, vil man ikke være i stand til at nyde det fuldt ud. Frustrerende!
En anden psykologisk faktor kan være, hvis man er blevet udsat for et seksuelt overgreb, hvilket kvinder er mere udsat for end mænd. Det kan give traumer som blokerer for ens nydelse og hengivelse.

Læs også: Få sex som i Fifty Shades

3. Kropsidealer spiller også en stor rolle, når det kommer til sex. Mænd og kvinder bliver konstant bombarderet med billeder af ultra-tynde modeller, som naturligvis både er photoshoppet og træner 3-4 timer om dagen. Kort sagt; det er urealistisk, at man kan komme til at se sådan ud. Ikke desto mindre er det dem, som kvinder sammenligner sig selv med, når de skal vise sig for deres partner - og så kan man jo kun se forkert ud. Derfor vil nogle kvinder hellere undvære sex end at vise sig nøgne og sårbare.

>> Sexet lingeri kan sætte stemning og hjælpe lysten på vej

4. Træthed og udmattelse! Selvom mændene er kommet godt efter det med de huslige pligter, er det stadig i høj grad kvinderne, som påtager sig rollen som rengøringskone, barnepige, kok, chauffør OG selvfølgelig karrierekvinde med fuldtidsjob. Det kan køre enhver energibombe i sænk. Og det er jo ikke efter en dag med gøremål hvert andet sekund, man tænker: Lad os da lige slutte af med lidt sex inden vi skal op og starte forfra.
En forsker ved navn Gottman har faktisk fundet ud af, at mænd, som deltager mere i huslige gøremål og børnepasning, har mere sex og generelt bedre parforhold.

(Artiklen indeholder affiliate links)

Læs også