I takt med at alkoholindtaget stiger, stiger også sexlysten, viser undersøgelse
Kærlighed og sex

Nytår: Alkohol sætter sexlysten i vejret

30. december 2011
af Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
I takt med at alkoholindtaget stiger, stiger også sexlysten, viser undersøgelse

Alkohol påvirker sexlysten!

Mange er os er sikkert allerede klar over det - lysten til sex stiger i takt med, at man drikker sig fuld i øl, drinks og vin. Men nu er det også videnskabeligt bevist. Amerikanske forskere har nemlig gennemgået og analyseret faglitteratur, og forskerne konkluderer, at man videnskabeligt kan bevise, at jo mere alkohol man drikker, jo mere tilbøjelig er man til at engagere sig i usikker sex. Det skriver Berlingske.

De amerikanske forskere har analyseret 12 forsøg, hvor frivillige deltagere blev delt op i grupper, som for nogens vedkommende fik masser af alkohol. Derefter er deltagerens vilje til at deltage i usikker sex blevet målt ved at stille dem forskellige spørgsmål.

Og forsøgene viser, at når promillen stiger, falder hæmningerne, og deltagerne udtrykker større vilje til at have usikker sex. Ingen af forsøgene har dog set på, om deltagerne rent faktisk ender med at dyrke usikker sex, hvis de fik chancen.

Usikker sex kan give hiv
Undersøgelsen handler dog ikke kun om at undersøge fuldemandssex, som det der ofte finder sted i forbindelse med decembers mange julefrokoster. Der er også fokus på ordet usikker.

Man ved, at der er statistisk sammenhæng mellem højt alkoholindtag og høj forekomst af hiv, og undersøgelsen påviser en direkte tilbøjelighed til at dyrke usikker sex, når man er beruset.

- Alkoholindtag har en kausal på sandsynligheden for at dyrke usikker sex, og derfor bør det indgå som et væsentligt element i den forebyggende indsats mod hiv, siger Dr. J. Rehm, hovedforfatter bag artikler, der offentliggøres i januar nummeret af det videnskabelige tidsskrift Addiction.

- Resultater hjælper også med at forklare, hvorfor udsatte grupper ofte udviser risikoadfærd mod bedre vidende. Alkoholen påvirker deres beslutningsproces, siger Rehm, hvis artikel har det fulde navn: Alcohol consumption and the intention to engage in unprotected sex: Systematic review and meta-analysis of experimental studies.

Læs også: Hvad gør vi, når sexlysten daler

Find kærligheden på 6 måneder - 150 kr.

5 trin til bedre kysseri

4 stillinger der stimulerer dig

Vi anmelder "Den nye tantra"

Sådan scorer du med dine bryster

Læs også