Netdating er kvindernes marked og anbefalet af to førende sexologer. Læs mere om deres holdning til sex på nettet her
Kærlighed og sex

Kvinder vil have sex på nettet

16. september 2011
af Signe Silbye –
Foto: Bo Lynge og Colourbox – Makeup og hår: Ine Larsen
Netdating er kvindernes marked og anbefalet af to førende sexologer. Læs mere om deres holdning til sex på nettet her

S/M, gruppesex, rollespil og sex med yngre modeller. Det er ikke kun mænd, der føler sig fristede til forskellige former for sex. Snarere tværtimod! Kvinder vil gerne have sex, meget sex faktisk, og meget eksperimenterende sex! Det er det overraskende resultat af en undersøgelse om kvinder, der opsøger sex på nettet.

Læs også : Sådan finder du en kæreste

Kvinder der opsøger sex på nettet

Er det særlige typer eller kvinder i en bestemt aldersgruppe, der opsøger sex på nettet, og hvad betyder det for dem, at de har den mulighed? Det var nogle af de spørgsmål, Vivi Hollænder og Birgit Bertelsen stillede, da de i forbindelse med deres sexologuddannelse lavede undersøgelsen.

"Vi ville se, om fordommene holder stik. Der er så mange fordomme om, at kvinder, der søger sex på nettet, må være nogle unge, vilde og frustrerede typer, der sikkert hverken kan læse eller skrive! Men vi fandt ud af, at det overhovedet ikke er et ungdomsfænomen. Der er mange, der opsøger sex på nettet, og det er faktisk et bredt udsnit af befolkningen, der gør det. Det er alt fra pædagoger til journalister, og gennemsnitsalderen er 41!" fortæller Birgit.

Vivi og Birgit har brugt datingsiden scor.dk til deres undersøgelse, og de har været i kontakt med op mod 100 kvinder, som jævnligt benytter siden.

Anonymiteten på netdating tiltaler

"Kvinderne benytter scor.dk, fordi de kan være anonyme. I modsætning til at gå på værtshus eller til italiensk for begyndere kan de meget nemmere blotte deres følelser på nettet. Det giver dem en frihed, som de ikke får andre steder," fortæller Vivi, som også mener, at kvinderne bliver meget bevidste om deres lyster og også deres grænser, når de benytter scor.dk.

Danske datingsites

Nettet bugner af datingsider! Dating.dk er det største site, men der findes sider for enhver type og aldersgruppe:

www.seniordating.dk - for folk over 40
www.XL-dating.dk - for store størrelser
www.petdating.dk - for dyrevenner
www.elitedaters.dk - for akademikere og karriereorienterede
www.nordjyskedating.dk - for nordjyder
www.fitnessdating.dk - for dem, der dyrker fitness
www.farmerdating.dk - for dem, der kan lide naturen
www.homosiden.dk - for homoseksuelle
www.transdating.dk - for transvestitter
www.handydating.dk - for håndværkere
www.40plus.dk - for mennesker over 40

Kilde: frit-lejde.dk

Der er mange fordomme om, at det er voldsmænd, man møder på nettet, men undersøgelsen viser, at det langt fra er tilfældet.

"Risikoen for at løbe ind i en psykopat er faktisk mindre på nettet end i bylivet. Man har bedre muligheder for at lære hinanden at kende over nettet, inden man indleder forholdet, det er da meget mere sikkert end at samle én eller anden op i halvberuset tilstand kl. 4 om morgenen.

Mange af kvinderne sørger for sikkerhedsforanstaltninger, når de skal være sammen med fyrene. De beder for eksempel veninderne ringe for at tjekke, at alt er, som det skal være," forklarer Birgit.

Læs også : Det vil han helst se dig i på første date

Dårlige mænd frasorteres

"Man lærer hurtigt at frasortere de dårlige mænd, for man kan faktisk hurtigt gennemskue, hvis de er ude på ballade, eller hvis de udgiver sig for at være en anden. Men kiksede dates kan man altså ikke undgå. Dem er der masser af.

Nogen mænd lover jo simpelthen guld og grønne skove, og når kvinderne så kommer ud til dem, så er deres pikke faktisk ikke så store, som de har lovet, og de vejer 20 kilo for meget! Man skal kysse mange frøer, før man finder prinsen, men sådan er det jo altid," smiler Vivi.


Læs også : Sexappeal hos kvinder - har du det?

Læs også