Cathrine Wichmand
Kærlighed og sex

Hvis Cathrine Wichmand var sin mand utro i dag, ville hun nok holde det hemmeligt

19. januar 2023
Af Redaktionen
Foto: Luka Rone
Influencer Cathrine Wichmand var sin daværende kæreste utro på en skiferie. Var det sket i dag, ville hun formentligt ikke fortælle det.

33-årige Cathrine Wichmand har været sammen med sin mand i 16 år til april. Hun mødte ham på settet til en musical, da hun var 17 år – han var fem år ældre end hende.

Influenceren og iværksætteren fortæller i podcasten “112 for knuste hjerter”, at deres forhold ikke har været uden bump på vejen.

Hun var teenager, og han havde lige startet sit voksenliv, da de blev kærester.

Derfor var det første årti af deres forhold også præget af tvivl og småforelskelser af andre undervejs, fortæller hun.

Forelskelser, som hun også har delt med sin mand, Adam.

– Han ved alt, fortæller Cathrine Wichmand og fortsætter:

– Men der er også langt fra småforelskelser, til at jeg gerne vil være kærester med dem.

Var utro på en skifere

Cathrine Wichmand fortæller i podcasten, at hun har lavet en del ballade i sit forhold, fordi manden Adam var en sikker havn, og hun var sikker på, at der ikke ville ske noget.

En af de episoder var på en skiferie, hvor hun flirtede med en skiguide.

– Når man møder mig, er jeg glad og smilende, og det kan ofte blive til flirt for andre, fortæller hun.

– En aften kyssede han mig, og det blev ikke til mere end det kys. Jeg græd hele vejen hjem i bussen til Danmark og fortalte Adam det.

Cathrine Wichmand fortæller, at kysset var følelsesmæssigt svært for sin mand, men udadtil viste han ikke, hvor svært han egentligt havde det.

– Han har, ligesom min farmor vil sige, “holdt om og holdt af”, fordi jeg også var mega brødebetynget. Han rummede det bare. Jeg tror, han havde det her lange syn på forholdet, før jeg overhovedet havde det, siger hun og fortsætter:

– Og hvad er et kys mod resten af livet sammen? Hvor er det ligegyldigt, det har ikke betydet noget som helst.

I dag er Cathrine Wichmand i tvivl, om hun overhovedet ville fortælle, hvis hun havde kysset en anden. Hun vil heller ikke vide, hvis hendes mand har kysset med en anden til en julefrokost.

– Det vil fylde for meget i mig, i forhold til hvad det skal have lov til, og hvor ligegyldigt det er. I det sekund, det ikke er ligegyldigt, men er foregået over længere tid, så er det en anden historie, siger hun.

“Lige pludselig behøvede jeg ham ikke længere”

Cathrine Wichmand og Adam har i dag to børn sammen. For hende var det en pludselig hjertesorg at gå fra en ubekymret ungdomskærlighed til at være forældre.

Parret var igennem længere tids fertilitetsbehandling, og det forløb påvirkede parforholdet på både godt og ondt.

Da parret endelig stod med et barn i armene, fik Cathrine Wichmand følelsen af, at hun ikke havde brug for sin mand længere. Hun var dybt forelsket i sin nyfødte søn, men det var svært at rumme andet.

– Jeg havde fået det barn, som min krop ville have i så lang tid. Jeg kan tage mig af det og give det mad. Lige pludselig, så behøvede jeg ham faktisk ikke, siger Cathrine Wichmand.

– Jeg vidste den følelse ville være farlig, og den skulle ikke blive for længe. Det var en hjertesorg. Vi talte om det og prøvede at indlægge små lommer, hvor vi kunne være kærester på en ny måde.

I dag er parret “et dejligt almindeligt sted”, fortæller Cahtrine Wichmand i podcasten. Hun har fundet ro efter at have fået to børn, og hun har været i forholdet så længe, at hun ved, at det går op og ned.

– Chancen for, at vi havde vokset i hver sin retning, har været så stor. Men vi har begge været så ærekære omkring vores relation, så jeg kan ikke forestille mig, at det skal ændre sig.

Læs også