Barbara Moleko
Kærlighed og sex

Barbara Molekos kæreste var hende utro: "Jeg følte mig sådan ført bag lyset"

26. oktober 2022
Af Aviaya Hansen
Finn Frandsen/Torben Christensen/Ritzau Scanpix
"Dum for dig"-sangerinde Barbara Moleko følte sig svigtet på det groveste, da hendes kæreste var hende utro. Det fortæller hun i "112 for knuste hjerter".

Det var den helt store kærlighed ved første blik, da Barbaba Moleka som 17-årig mødte "guitaristen" på et højskoleophold.

Sådan føltes det i hvert fald dengang.

Sangeren beskriver energien imellem dem som sitrende helt fra begyndelsen, og kort tid efter blev de kærester og snakkede om at skulle være musikerpar, der skulle ud at erobre den musikalske scene.

Men lykken faldt til jorden med et brag, da Barbara så hendes kæreste kysse med en anden pige. Det fortæller ”Dum for dig”-sangerinden i podcasten "112 for knuste hjerter".

Der var en måned tilbage af højskoleopholdet, da Barbara begyndte at bemærke, at "guitaristen", som hun kalder ekskæresten, fandt en af de andre piger interessant.

– På et tidspunkt trak han sig en smule, og sagde, at han havde brug for plads og for at sove alene og sådan nogle ting. Og det var så fordi han var blevet forelsket i en anden pige, fortæller Moleko i podcasten.

Barbara Moleko

Det var til en fest, realiteterne gik op for Barbara, da hun så den anden pige, som hun beskriver som helt igennem sej med et vidunderligt hår, sidde på skødet af "guitaristen".

– Jeg bliver helt forvirret og går rundt med mine to veninder, som jeg blev meget tæt med, og kan ikke helt forstå, hvad det er der foregår til den her fest, som alle havde glædet sig helt vildt til, fortæller hun og fortsætter:

– Han havde trukket sig lidt, så jeg tror, han følte, han havde sagt, at vi ikke rigtigt var noget, og så ender det med, at de sidder og kysser. Og så kan jeg huske, at jeg bare løber ind på mit værelse og sidder og græder og er bare fuldstændig knust.

Selv om det skete for små tyve år siden, kan hun stadig huske, at det gjorde ondt i hver en celle i kroppen.

– Det, der gjorde allermest ondt, var manglen på respekt. Jeg følte mig sådan ført bag lyset. De vidste jo godt, de var forelsket i hinanden – det var bare så tarveligt, fortæller Moleko, som efterfølgende blev ghostet af "guitaristen".

Flere gange forsøgte hun at tale med ham for at få en forklaring, men han ignorerede hende i flere dage. Det var, som Barbara selv beskriver det, en lavine af svigt og sorg over, hvad hun dengang troede var hendes store kærlighed.

For de var sammen for øjnene af hende og forsøgte end ikke at skjule det. Til slut tager "guitaristen" sig dog alligevel sammen til at tage snakken med Barbara.

– Der finder jeg ud af, at de havde været sammen nogle gange, og han var bare head over heals-forelsket i hende og havde nok været det længere, end han havde turdet indrømme over for sig selv. Han var ked af det, for han vidste godt, han havde været ufin, men han kunne bare ikke styre sit hjerte, gengiver hun.

De første dage blev Barbara i sin seng, hvor hun lå og græd. Hun følte sig ydmyget, forsøgte at gemme sig fra omverdenen og lukkede sig inde med sine følelser.

Barbara Moleko

Bedst som man troede det ikke kunne blive værre, så blev det netop meget værre.

For efter endt højskoleophold blev Barbara Moleko, "guitaristen" og tre andre elever spurgt, om de vil tjene lidt ekstra på at gøre rent på skolen efter alle eleverne. I sidste øjeblik inviterer "guitaristen" sin nye flamme med på rengøringsholdet.

– Så vi havde halvanden uge, hvor vi skulle gå op og ned ad hinanden, og de vælger selvfølgelig værelset ved siden af mig. Og jeg kan høre dem bolle, fortæller hun og fortsætter:

– På det her tidspunkt har jeg gået i en måned og været fuldstændig knust, men dét der … Hold kæft, mand. Det var bare det sidste søm i kisten.

Barbara beskriver sin efterfølgende reaktion som voldsom. Hun følte sig sindssyg, hun var rødglødende og teede sig med sine egne ord.

Med nutidens briller på, kan hun bedre se, at hun reagerede, som enhver anden ville gøre i hendes situation.

– Jeg fik råbt ad ham, jeg følte mig til grin, og det var hans fucking skyld.

Sidste år mødte hun "guitaristen", da hun gik tur i Nørrebroparken. Barbara blev overrasket og tænkte med det samme, at hun ville sige hej og høre, hvordan det gik. Men "guitaristen" var kold og afvisende.

– Jeg blev ret overrasket, for lige der i et splitsekund ramte han mig der i Barbara 18 år gammel. Det var en mavepuster, at han ikke lige anerkendte min tilstedeværelse. Man har jo brug for forløsningen og fucking 20 år senere kan han ikke engang give mig den, harcelerer hun.

Hun er naturligvis kommet videre i dag. I øjeblikket nyder hun livet som single og mor til to, men kærligheden er mere end velkommen.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også