https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/august/2013-33-singler-p.jpg
Kærlighed og sex

Her bor de mest tolerante singler

15. august 2013
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
Kilde: PartnerMedNiveau - Kilde: shutterstock
Der er regionale forskelle på, hvad vi danskere anser som de største ’turn offs’, når det kommer til valget af partner. Få her et indblik i hvad danskerne siger nej tak til, afhængig af hvor i landet de bor.

Er du ryger skal du måske overveje at finde din kommende partner udenfor byer som Århus og København, men er du mere end almindelig glad for rødvin eller øl, kan du til gengæld med fordel gå på kærestejagt i landets større byer. Sådan lyder nogenlunde konklusionen i en ny undersøgelse foretaget blandt 10.000 danske singler foretaget af datingsiden PartnerMedNiveau.

Q.dk guider dig til 6 apps, der gør dit liv frækkere

Store regionale forskelle i accept af alkohol og rygning

Byboerne accepterer i højere grad en partner, der drikker to gange om ugen eller oftere. I København accepterer hele 44 procent af singlerne et sådant alkoholforbrug, mens det i Vestjylland kun er 29 procent.
Samtidig angiver 25 procent af vestjyderne og 27 procent af sønderjyderne, at de udelukkende vil acceptere en partner, der slet ikke drikker eller højst drikker et par gange om året. I Aarhus gælder dette kun for 12 procent af singlerne.

Den store scoreguide for singler. Få alle tricksene her

Også accept af rygning er splittet mellem land og by - men her med omvendt fortegn. De mest røg-kritiske singler er de århusianske kvinder: Af dem vil kun ca. 20 procent acceptere en partner, der ryger fast, mens 60 procent insisterer på en partner, der højst ryger et par gange om året. Så er du single og ryger, skal du hellere prøve lykken i Vest, Nord eller Sønderjylland, hvor lige omkring halvdelen af singlerne accepterer en ryger.

- I storbyerne reagerer man ofte hurtigere på tidens trend, og rygning mister i stigende grad anseelse i samfundet. Samtidig er det sociale liv i byen ofte forbundet med at gå ud og spise og få et glas vin eller en øl. I de landlige egne associeres et relativt stort alkoholforbrug formodentlig i højere grad med afhængighed og dårlige vaner, forklarer Lisa Voigt, der er PartnerMedNiveaus singleekspert.

Læs også