Kom tørhed i skeden til livs med glidecreme
Kærlighed og sex

Glidecreme: Få et bedre sexliv

15. januar 2011
af Trine Thorendal
Foto: Colourbox
Tørhed under bæltestedet - suk - det er lidt af et tabu, men det er så nemt at gøre noget ved - ved brug af lidt glidecreme.

Få et bedre sexliv med glidecreme

Ufattelig mange kvinder lider af tørhed i skeden. Ca 30 % af kvinder i eller efter overgangsalderen oplever det.

Kvinder der er yngre kan også være ramt af fænomenet rent biologisk eller efter operationer eksempelvis. Forskellige former for medicin udtørrer slimhinderne - også i underlivet desværre, osv osv.

Men vi snakker bare ikke så meget om det. Det er stadig temmelig tabubelagt. Lykken er, at det er ret nemt at gøre noget ved. Du skal bare bruge glidecreme!

Læs også: Kan man have sex på mars?

Vejen frem er glat og med duft og smag
"Min oplevelse er, at ufattelig få har fået øjnene op for glidecremer - sådan helt generelt. Det er jo ikke "bare" legetøj men faktisk et middel til at få sexlivet til at fungere for de rigtig mange kvinder, der lider af tørhed for neden," fortæller Heidi Clark sexlegetøjsekspert og i overgangsalderen.

"Problemet bliver jo så ikke mindre med årene, har jeg erfaret. Kvinder lubrikerer ofte mindre, jo ældre de bliver. Og desværre er den oplysning, man kan få hos sin læge eller gynæk

FAKTA

Glidecreme

  • Vi har et bredt udvalg af de bedste glidecremer her: Oestrogen.dk shop
  • Netop nu er der udsalg i shoppen

olog ret begrænset. De henviser som regel til apotekets explorationscreme - og det er om noget ikke særlig frækt," forsætter Heidi Clark.

"Jeg har efterhånden et bredt udvalg. De kan jo bruges til mange forskellige former for leg og massage. Jeg har oplevet undren fra mænd, når jeg har hevet glidecremen frem, men aldrig en ikke-accept af skulle bruge det. Faktisk er der flere, der har fortalt mig, at efter de har prøvet glidecreme med mig, har de sværget til det siden," griner Heidi.

FAKTA

  • Årets glidecreme er Pure Woman
  • Du kan købe den hos Sinfull.dk
  • Brug altid vandbaserede glidecremer i forbindelse med sexlegetøj, da silikone vil ødelægge materialet.
  • Silikonebaseret glidecremer er velegnede til massage, berøring og intimmassage.
  • Cremer med smag er bedst til orale fornøjelser

Glidecremer og olier fås med smag, duft og helt neutrale.

Ren glidecreme er til eksempelvis berøring, håndjobs og massage. Hvor dem med smag eksempelvis er til de lege, hvor man bruger munden. Disse er som regel ret klistrede, og derfor kun velegnede til netop den slags lege.

Årest glidecreme
Den svenske avis Aftonbladet har for få dage siden kåret årets glidecreme. Oestrogen har talt om vinderen med Mathilde Niebuhr Mackowski, der er indehaver af online sexshoppen sindfull.dk, der forhandler produktet.

"Jeg er meget enig i kårringen af Pure Woman Silikone. Den har en helt unik glideevne. Den bliver virkelig bare ved og ved og ved med at glide," fortæller Mathilde.

Læs også: Ni frække uden batteri

"Glidecremer er både sjove, men også effektive, hvis man af den ene eller anden årsag ikke selv lubrikerer, og Pure er et meget rent og helt allergitestet produkt, som kan bruges af alle," forsætter Mathilde.

"Glidecremer vinder langsomt ind. Tidligere har det været sådan lidt et nederlagsprodukt eller fy fy-agtig, men folk er stille og roligt ved at få øjnene op for, at det kan være et supplement og være med til at forbedre sexlivet", slutter Mathilde.

I oestrogenshoppen har vi et bredt udvalg af meget lækre glidecremer og olier - set et udvalg her neden for.

Læs også