Forskere undersøger sex i vægtløs tilstand. Se her om det er muligt at have sex på Mars!
Kærlighed og sex

Kan man have sex på Mars?

14. januar 2011
af Redaktionen
Foto: Colourbox/iStock
Forskere undersøger sex i vægtløs tilstand. Se her om det er muligt at have sex på Mars!

Er det muligt at have sex på Mars?

Det må være en kompliceret affære, at have sex i vægtløs tilstand. Men det vil højst sandsynligt ske.

Forestil dig blot måneder, måske år, i isolation i rummet med kun dine astronautkollegaer til selskab.

Kedsomhed kan drive os til hvad som helst.

Børn født på Mars?
Indtil nu har emnet imidlertid ikke været diskuteret, heller ikke af NASA, der er det største rumagentur i verden - og som var de første til at sende mennesket til månen.

FAKTA

NASA står for National Aeronautics & Space Administration og er den amerikanske rumfartsadministration, den amerikanske ækvivalent til det europæiske ESA (European Space Agency). NASA får hvert år 16 milliarder dollars af den amerikanske stat til rumforskning og er dermed det største rumfartsagentur i verden.

Men nu har tidsskriftet The Journal of Cosmology taget emnet op i et særnummer, der handler om rummissioner til Mars.

Her diskuterer doktor Rhawn Joseph alt fra hvilke sociale relationer, der kunne ende med astronaut-sex - til muligheden for at et barn bliver født på den røde planet. Et barn som på sin vis ville være en marsmand.

Også rummets betydning for menstruationscyklus, fertilitet og spædbørn diskuteres i tidsskriftet.

Læs: 9 frække uden batteri!

Den lange rejse
Til Fox News siger den gode doktor bag kapitlet:

"Mennesket er et seksuelt væsen. De tænker ofte på det. Så hvis du skal på tur til Mars, og det er mørkt udenfor, og du er isoleret i længere perioder, og der ikke er overvældende meget at lave. Så er der bestemt en mulighed for, at det sker."

Og det bliver en laaang tur til den røde planet, hvis det lykkes NASA at føre planerne om en Mars-ekspedition ud i rummet.

FAKTA

NASA har visioner om at lave rumstationer på Månen og Mars. Man har endnu ikke haft bemandede fartøjer på Mars og ingen månelandinger siden 1972. Det er ikke alene tekniske udfordringer, der vanskeliggør visionen, men også hvor længe menneskekroppen kan opholde sig i lufttomt rum med kosmisk stråling og uden tyngdekraft. Forberedelserne har været i gang længe, og med den Den Internationale Rumstation afprøves både teknik og menneskelige faktorer.

Ni måneder derud. Minimum tre måneder på planeten til forskning. Ni måneder hjem igen.

Læs: Har du mere lyst end ham?

Den slags taler vi ikke om
NASA vil slet ikke kommentere på emnet. Mest fordi at den slags taler man bare ikke om, mener redaktøren for The Journal og Cosmology, Lana Tao:


YES - så glider det
nemmere

"Jeg deltog i en konference hos NASA, hvor man diskuterede alle emner i særnummeret, undtaget et: sex," siger hun til Fox News, og tilføjer:

"Det er lidt som tv-shows fra 1970'erne hvor ægtepar sov i separate senge, og kvinder fik børn uden nogen sinde at have vist tegn på graviditet."

Din mening?

Har du tanker om livet på Mars og astronaut-sex? Skriv i kommentarfeltet herunder.

Læs også