Utroskab: Får du uro i maven, når din mand skal til julefrokost
Kærlighed og sex

Får du uro i maven, når din mand skal til julefrokost?

15. december 2017
af Sara Skaarup
Foto: Panthermedia
Én gang om året tager vi rensdyrgevir på, drikker snaps og synger sjofle sange – og nogle knalder ved siden af. Måske er det tid til en snak om tillid, og en tur i seng med hinanden inden årets julefrokost for at undgå utroskab.

Sexolog Sara Skaarup om at undgå utroskab til julefrokost

Ét er selv at skulle af sted ud på en sjov aften i byen. Noget andet når det er kæresten, der skal ud og drikke juleøl. Mange har prøvet, at fantasien stikker af med én hjemme i sofaen, mens partneren er til fest et andet sted. De indre billeder af de tætte danse og skjulte kærtegn, som måske bliver udvekslet, kan virkelig drive gæk med hjernen.

Der er bare en ilde hørt sandhed her – og den er, at par, der stoler på hinanden, ikke bliver bange, når den anden drager til julefrokost. Så hvis du gribes af bekymring, når din partner hopper i festdresset og drager af sted, så har I med stor sandsynlighed en udfordring med den indbyrdes tillid. Og måske også med kommunikationen.

LÆS OGSÅ: Julefrokost og utroskab: Hvor går grænsen?

Hvis du er nervøs før din partners julefrokost, så er det, fordi du et eller andet sted godt véd, der er noget imellem jer, der ikke fungerer helt optimalt: Det er ikke julefrokosterne, der er den sande risiko her, men den afstand/stilstand, der har sneget sig ind mellem jer de foregående måneder. Julefrokosten er bare en katalysator.

Er I enige om, hvor grænsen går?

Manglende forventningsafstemning er hovedingrediensen i den ængstelse, vi kan opleve, når kæresten tager til drukfest uden os. Det er i uvisheden – i rummet for det, vi ikke kan tale om – usikkerheden og jalousien finder næring. Derfor er julefrokostinvitationen også en oplagt lejlighed til at få tjekket op på to ting.

Det første er at sikre, at I er enige om, hvor grænsen går. Hvad er egentlig vores aftaler? Hvor går vores grænser i forhold til flirt med videre?

Den anden meget vigtige samtale er snakken om, hvordan I to egentlig har det sammen. Har I et fedt sexliv? Og er I to gode nok til at skabe rammerne til at være festlige, fjollede og ansvarsfri en stund, sammen og for hinanden?

LÆS OGSÅ: Utroskab: Beslut dig for ikke at være utro til julefrokosten

Det kan føles som en svær snak – men faktisk kan samtalen om, hvordan man får det sjovere sammen og får gjort plads til alle dele af hinanden være netop det, der genfornyer jeres engagement og forhindrer det frygtede sidespring.

Rører nervøsiteten stadig på sig før julefrokosten, vil jeg foreslå, at man simpelthen forfører sin mand med hiv og sving lige før løjerne. Når vi føler os forbundne, mætte og set, er muligheden for lidt hurtig hanky-panky tit (endnu) mindre interessant.

LÆS OGSÅ: 10 tegn på, at din mand er utro

LÆS OGSÅ: Sådan slipper du for utroskab

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også