https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/juli/utroskab-prim.jpg
Kærlighed og sex

Sådan slipper du for utroskab

14. april 2014
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Omkring halvdelen af os siges at have været utro. Hvorfor? Fordi vi mangler passionen og lidenskaben... Læs sexologens bud på, hvordan du undgår utroskaben i DIT forhold.

Utroskabssiden VictoriaMilan.dk - datingsitet for gifte og samboende, som ønsker sig lidt uforpligtende sex udenfor forholdet - har netop offentliggjort resultatet af en undersøgelse, de har lavet blandt deres brugere. Og den viser bl.a. at mere end 40% af deres brugere er deres kærester og ægtefæller utro, fordi de mangler spænding og romantik i hverdagen.

Passionen mangler - og så kommer utroskaben

Og den kan vi jo ærlig talt godt mangle alle sammen. Passionen og lidenskaben har det med at forsvinde i en stram hverdag, hvor terminen skal betales, arbejdet passes, ungerne hentes og bringes, indkøbene klares, maden laves… fortsæt selv listen.

Red dit forhold fra utroskab

Men det er jo altså ikke så godt, dét der med ikke at passionen og lysten til hinanden stille og roligt drukner i hverdags-agtige pligter, for ifølge Victoria Milans undersøgelser er det jo altså lige præcis det, der sender os (og vores partnere) i favnen på en anden.

Men hvad gør man så? Vi har spurgt sexolog Vivi Hollænder, om hun kan komme med fem gode råd til, hvordan man kan undgå utroskaben. Rådene fra eksperten får du lige her:

5 råd til at undgå utroskab

1. Gør din partner opmærksom, at du savner noget i jeres forhold og gør det på en måde, så han eller hun forstår det er seriøst.
Tag din partners ønsker alvorligt, hvis han eller hun klager over manglende opmærksomhed, sex og romantisk. Inden tanken om utroskab opstår, har den utro næsten altid forsøgt at gøre sin partner opmærksom på problemet, men er blevet overhørt.

2. Inden du beslutter dig for at have en affære, så fortæl det til din partner, som det sidste wake-up call. Det nytter ikke noget at være konfliktsky, vær ærlig - måske er det, der skal til for at få rettet op på de hjemlige forhold. Hvis din partner beslutter at forlade dig, fordi du er ærlig omkring det, vil han/hun alligevel gøre det den dag, affæren bliver opdaget.

3. Sørg for at få spændingen og romantikken tilbage i forholdet. Det kan være hårdt arbejde, som kræver at begge er motiverede. Sørg for en god stemning, når problemerne skal tales igennem. Undgå kritik af den anden, men fortæl ærligt, hvad du savner.

4. Lyt oprigtigt til hinandens ønsker, spørg ind og forsøg at forstå, inden I afviser eller kommer med bebrejdelser.

5. Måske skal der radikale omlægninger og omprioriteringer til i jeres hverdag for, at der kan blive plads til kærligheden igen. Sæt kærestetid af i kalenderen, husk at gøre jer umage for hinanden og glem ikke de daglige påskønnelser incl. kys og kærtegn.

Se mere om Vivi Hollænder på hendes hjemmeside www.bedresexliv.dk

Læs også